12 hetes várandós vagyok -első babával,36 évesen. Józan életet élek. A két napja fogadott orvosom mindenáron erőlteti a Down-szindróma vizsgálatot, ami egy saccolás, ha jól tudom és nem hiszek benne. Mennyire fontos ez?
én is 36 évesen szültem, 3 hónapja. a kombináltat és az integráltat csináltattam. úgy gondolom, hogy elég ennyi, de Te döntsd el.
nekem mondjuk ezekhez ragaszkodott a dokim.
szerintem gondold át, hogy ha kijönne egy olyan eredmény,hogy nagy a valószínűsége a down kórnak (100%-ra sose tudják megmondani), elvetetnéd-e a babádat. ha nem, akkor szerintem fölösleges megcsináltatnod.
én sem csináltattam meg, mert nem vetetném el.
16 hkm
orvos téma: egyértelmű VÁLTS dokit aki ennyire gáz az később se változik...
A másik kérdésre én már leírtam hogy mit csináltam-csinálnék kombinált teszt vérből plusz kimerítő 12 hetes uh ha BÁRMI eltérés akkor mennék csak tovább. felénk a kombi teszt 10 ezer ft. Azért az még nem egy olyan ördögien nagy összeg mint az integrált 30 ezerért.
De, otthagyhatod a kórházban. Teljesen egészséges újszülöttekről is mondtak már le és haza sem vitték. Nem hinném, hogy ezek után elítélendő lenne az a család, aki egy beteg gyermeket nem vállal.
Mondjuk mindenkinek a maga dolga hogy ítéli meg a dolgot, de én sok ilyen családot ismerek, illetve ismertem, általában válás lett a vége és az egészséges gyerekek is minél hamarabb igyekeztek kirepülni. Biztos van, ahol nem így van ez, de én nem ezt láttam.
Éppen azért lehet szűrni ezeket a súlyos betegségeket (amibe nem csak a Down tartozik bele), hogy senki ne kerüljön ilyen borzalmas helyzetbe. Meg általában a beteg gyermek sem él sokáig, ami még egy plusz fájdalom a családnak.
Az otthon alatt pedig nem a tényleges családi otthont értettem, hanem a sérült gyermekek ellátásért felelős bentlakásos intézményt, na az az iszonyatos :(
Sok család először hazaviszi a gyereket, és utána mondja azt, hogy nem bírja tovább. Látogatja a gyereket, de képtelen rá, hogy felnevelje. Őszintén mondom, hogy megértem őket.
Én nem tudom elítélni azok után, amit láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!