Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes várandós vagyok...

12 hetes várandós vagyok -első babával,36 évesen. Józan életet élek. A két napja fogadott orvosom mindenáron erőlteti a Down-szindróma vizsgálatot, ami egy saccolás, ha jól tudom és nem hiszek benne. Mennyire fontos ez?

Figyelt kérdés
Egészségesen élek, sportoltam heti 4x. A "megsaccoljuk" adatok számomra nem reálisak és mellesleg drágák.
2013. márc. 23. 17:28
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom a 9 hónap utolsó részét (tv2 honlapján fent van egészben). Ott Czeizel doktor elmondja, hogy már az anyai vérből is meg tudják állapítani a Down szindróma valószínűségét, de sem a vérvétel sem a magzatvízvétel nem 100%-os, csak kilencvenvalahány. Nemrég néztem. Én úgy gondolom egy vérvételt megér, de magzatvízvételt nem.
2013. márc. 23. 21:36
 22/36 anonim ***** válasza:
68%
Kedves 18-as, igen, eltaláltad, ocsmányul hangzik egy nő (ne adja Isten anya) szájából. ÉS igen, voltam már beteg gyermek otthonában, a testvérem is az.
2013. márc. 23. 21:37
 23/36 anonim ***** válasza:

én is 36 évesen szültem, 3 hónapja. a kombináltat és az integráltat csináltattam. úgy gondolom, hogy elég ennyi, de Te döntsd el.

nekem mondjuk ezekhez ragaszkodott a dokim.

2013. márc. 23. 22:14
 24/36 anonim ***** válasza:
43%

szerintem gondold át, hogy ha kijönne egy olyan eredmény,hogy nagy a valószínűsége a down kórnak (100%-ra sose tudják megmondani), elvetetnéd-e a babádat. ha nem, akkor szerintem fölösleges megcsináltatnod.

én sem csináltattam meg, mert nem vetetném el.

16 hkm

2013. márc. 24. 07:23
 25/36 A kérdező kommentje:
Kedves Mindenki! Köszönöm, hogy leírtátok az őszinte érzéseiteket, véleményeteket! A helyzet az, hogy nem a magzatvízvételről volt szó, hanem valami fizetős Down-szűrésről, amit később a 16. héten meg lehet ismételni és talán nagyobb az utóbbi eredménye. Ezt konkrétan nem tudom hogy hívják, milyen vizsgálat, mert a védőnőm beszélt róla. A fogadott orvosom azt sem kérdezte meg, hogy vagyok! Nem hogy konkrétan tájékoztatott volna! Pedig először voltam ott, fájt is a vizsgálat amit csinált (bakterilológiai), ami után 1,5 nap múlva barnás vérzésem lett is! Szóval most bajban vagyok, mi tévő legyek, mert a doki híre elmegy a kínai nagy falig, de amit én nála tapasztaltam, az számomra nem megfelelő és nem kielégítő. Így nem tudom, hogy bízhatom rá magam... (A pénzt szemrebbenés nélkül elvette.)
2013. márc. 24. 10:44
 26/36 anonim ***** válasza:

orvos téma: egyértelmű VÁLTS dokit aki ennyire gáz az később se változik...

A másik kérdésre én már leírtam hogy mit csináltam-csinálnék kombinált teszt vérből plusz kimerítő 12 hetes uh ha BÁRMI eltérés akkor mennék csak tovább. felénk a kombi teszt 10 ezer ft. Azért az még nem egy olyan ördögien nagy összeg mint az integrált 30 ezerért.

2013. márc. 24. 10:48
 27/36 anonim ***** válasza:
Szerintem válts orvost ha kétségeid vannak!Szomorú,hogy itt tartunk,ha már fizetünk nekik legalább törődnének az emberrel...
2013. márc. 24. 10:49
 28/36 anonim ***** válasza:
A kombinált vagy integrált tesztre akar küldeni, ami jól tudod, nem ad biztos eredményt, sőt... Ha ez a "saccolós" rossz lesz, akkor küldenek tovább magzatvíz vizsgálatra, ami nagy eséllyel igaz eredményt mutat, viszont van rá esély, hogy elmegy tőle a baba. Nem sok, de van. Az én ismerősömnek elment tőle a babája, pedig nem akarta megcsináltatni, csak az orvos rábeszélte. Ha nem akarsz magzatvíz vételt, akkor ne csináld meg a kombinált tesztet sem. Szerintem. Ha megtartanád a beteg gyermeket is, akkor meg főleg ne.
2013. márc. 24. 10:57
 29/36 anonim ***** válasza:
Válts orvost kérdező!
2013. márc. 24. 11:34
 30/36 anonim ***** válasza:

De, otthagyhatod a kórházban. Teljesen egészséges újszülöttekről is mondtak már le és haza sem vitték. Nem hinném, hogy ezek után elítélendő lenne az a család, aki egy beteg gyermeket nem vállal.

Mondjuk mindenkinek a maga dolga hogy ítéli meg a dolgot, de én sok ilyen családot ismerek, illetve ismertem, általában válás lett a vége és az egészséges gyerekek is minél hamarabb igyekeztek kirepülni. Biztos van, ahol nem így van ez, de én nem ezt láttam.

Éppen azért lehet szűrni ezeket a súlyos betegségeket (amibe nem csak a Down tartozik bele), hogy senki ne kerüljön ilyen borzalmas helyzetbe. Meg általában a beteg gyermek sem él sokáig, ami még egy plusz fájdalom a családnak.

Az otthon alatt pedig nem a tényleges családi otthont értettem, hanem a sérült gyermekek ellátásért felelős bentlakásos intézményt, na az az iszonyatos :(

Sok család először hazaviszi a gyereket, és utána mondja azt, hogy nem bírja tovább. Látogatja a gyereket, de képtelen rá, hogy felnevelje. Őszintén mondom, hogy megértem őket.

Én nem tudom elítélni azok után, amit láttam.

2013. márc. 24. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!