Terhesség elején 2-3-4 hetesen szabad szoláriumba menni, jacuzzizni, vagy szaunázni?
és mi az ami még nem szabad csinálni, enni stb amitől elmehet a baba?
Ezért!
Igen, így van, szóval mostmár mivel próbálkoztok soha többé ne menjél egyik helyre sem, mert ki tudja melyik nap fogan meg a pici, mondjuk egy fél évvel ezutáni pozi tesztig. utána meg ugye terhes leszel azért ne!!
Istenem....
Amennyire én tudom, a szoláriumot azért nem ajánlják, mert jobban terhesség alatt a nők hajlamosabbak a májfoltokra. Sztem nem melegíti fel a magzatvizet az a 6 perc jobban, mint egy nyári napozás. A szaunát kihagynám, az tényleg nagyon meleg. A jacuzzi normális hőmérsékletű, langyos vízzel sztem nyugodtan mehet.
Én végig szoláriumoztam, jelentem a gyerek egészséges. Az orvosom nem mondta soha, hogy nem szabad, pedig tudott róla. Oké, 20 percre nem feküdnék be, de 6-8 perc belefér.
Én is imádok szoliba járni,de már akkor sem mentem,amikor próbálkoztunk,pont a nemvárt előtt 1 héttel akart elhívni a sógornőm szoliba,de nem mentem,mivel nem tudtam még biztosan,hogy úton van-e már a baba vagy sem.De jól tettem,hogy nem mentem,mert már úton volt :)
Jacuzzizni azért nem mennék,mert ki tudja,hogy előtted hanyan ültek abban a vízben és ki tudja,milyen bacik vannak benne,és a korai terhességnél elég egy kis fertőzés és már el is megy a pici.Én nem kockáztatnám.Szaunába meg nekem nem kellett mennem ahhoz,hogy izzadjak..olyan hő hullámaim vannak a terhességem eleje óta,hogy van hogy egy nap 3x leizzadok ülve,úgyhogy nem bírnám azt a meleget.Meg egyébként is a terhesség a szívednek is megterhelő,mivel 40-50%-al megnő a vértérfogata és több vért kell pumpálnia a szívednek,hogy a babához elegendő mennyiségű friss oxigén eljusson,szóval én nem tenném ki meg ennek is a szívemet,hogy 80-90 fokban üldögéljek.
Sok sikert a babához.
32+1 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!