19 éves vagyok és babát várok. Meg lehet így élni?
A párom 20 éves,dolgozik havi 150 ezernél rosszabbul nem kap. apukám havi 20 ezerrel támogat minket. Szeretnénk 1-2 héten belül alberletbe menni. szerintetek elég lenne ez a pénz a megélhetéshez?? (az apukamon kivul senki nem tamogat minket)
jelenleg tanulok de ezt abba hagyon mert nem birom.
ha már nem tanulok akkor a TB-met magamnak kell fizetni ugye? és ez hogy működik??
az biztos hogy megtartom !!!!
19-es vagyok
nem gond, h lepontoztatok, cska mondjátok már el, légyszí, mi volt a válaszomban haszontalan! Próbáltam minden várható öltséget összeszedni, ami a kérdezőnek felmerülhet. Mi másból tudná meg végülis, hogy elég lesz-e a pénze? Nem írtam olyat, h elég lesz, nem írtam olyat, h nem. Csak felsorolás volt az egész. Mondjátok már meg, mi volt benne olyan unszimpatikus? Tényleg érdekel.
Őszinte leszek és válaszolok, hogy a magam részéről miért nem tartom jó válasznak az említett írásod.
Mindenképp negatív a kicsengése a vége miatt:
"És akkor még nem vettél magadnak egy parfümöt, egy farmert, egy doboz hajfestéket, egy szelet süteményt, mozijegyet, egy könyvet stb." Egy nem túl jó anyagi helyzetben lévő családnak szerintem érdektelen, hogy nem tud épp parfümöt vásárolni (én jó helyzetben vagyok, de eszembe sem jut ilyenre pazarolni a pénzünket, s nem sajnálom), a doboz hajfestékről ugyanez a véleményem, hiszen se terhesen, se kisbaba mellett nem igazán ajánlott a használata, nem beszélve arról, hogy miért létszükséglet ez? Süteményt tud otthon sütni olcsón, egészségesebben, háziasan, miért klne cukrászdákba rohangálnia egy felnőtt családanyának érte, s a mozijegy sem túl releváns, nem egy kamaszlányról van szó, hanem leendő családanyáról, aki épp szűkösen él. Bátorító mondatot nem írtál bele, vagy hasznos tanácsot, ezért sem volt túl hasznos.
200 ezer Ft-ból havonta pedig igenis meg lehet élni ma Magyarországon. Ha babaruhák terén és babaápolás terén tanácsra van szüksége a Kérdezőnek, szívesen adok.
Jsj, nehogy már ezekbe köss bele, hogy hajfestéket, parfümöt, sütit írtam példának! Bármi más is írhattam volna...kinek mire van igénye...Legyen akkor állatkerti belépő a családnak, egy doboz cigi, egy óra díja a játszóházban, vagy amit épp te szeretnél.
Meg lehet magyarázni, h nem kell játszóház mert otthon is lehet játszani, nem kell hajfesték, mert káros, nem kell cukrászdába menni, mert lehet otthon is sütni, de ahogy te képzeled az életet, az vegetálás. Ha az ember sose engedhet meg magának semmi kis "luxust", akkor kvázi nincs értelme az életnek.
Kisarkítva a mondandód: öljünk meg egy babát, hogy "anyuka" és "apuka" játszóházba mehessenek, vagy moziba.
Szerintem nem én gondolkozom falsul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!