19 éves vagyok és babát várok. Meg lehet így élni?
Figyelt kérdés
A párom 20 éves,dolgozik havi 150 ezernél rosszabbul nem kap. apukám havi 20 ezerrel támogat minket. Szeretnénk 1-2 héten belül alberletbe menni. szerintetek elég lenne ez a pénz a megélhetéshez?? (az apukamon kivul senki nem tamogat minket)
jelenleg tanulok de ezt abba hagyon mert nem birom.
ha már nem tanulok akkor a TB-met magamnak kell fizetni ugye? és ez hogy működik??
orulok neki hogy fozni megtanultam ,szerintetek 2 főnek mennyi lehet a kaja egy hónapra??
2013. febr. 19. 16:50
12/25 anonim válasza:
Mi 60-70e ft-ot költünk egy hónapban kajára, tisztítószerre, pelusra meg ilyesmire. Ne 2 fővel számolj, hanem 3-mal, hiszen 3man lesztek és a babának is ennie kell. Ha tápszeres lesz, akkor már az elejétől nagy kiadás, ha nem, akkor meg 6 hónapos kora körül el kell kezdeni a hozzátáplálást.
2013. febr. 19. 16:59
13/25 anonim válasza:
2 felnőttre szerintem 35-40 ezer forintot lehet számolni minimum, természetesen ennél olcsóbban is ki lehet hozni, ha a legolcsóbb alapanyagokból főzöl, kevés hússal.
Mi ennél többet költünk, a zöldés-gyümölcs, hús rendesen megdobja az élelmiszerköltséget, pedig mi sem veszünk felesleges dolgokat.
2013. febr. 19. 17:30
14/25 anonim válasza:
Így van, igaza volt az előttem válaszolóknak, munkanélküli nem jár hiszen még nem dolgoztál, és amint megszűnik a nappalis jogviszonyod (tehát már nem tanulsz)a diákmatricád lejártát követő 45 napig vagy még jogosult a TB támogatásra. Onnantól kezdve, ha nem tanulsz és nem is dolgozol akkor elkell menned az Apeh-hoz és úgy tudom, havi 6 ezer Ft-ot kell fizetni, hogy jogosult legyél továbbra is a támogatásra. Viszont az egy havi étkezés nem hinném, hogy havi 50 ezernél kevesebből kijönne főleg egy kisbabával. De sok sikert kívánok nektek! és kitartást
2013. febr. 19. 18:43
15/25 anonim válasza:
Tb-t érdeklödd meg a hivatalban mert ha eddig tanultàl akkor egy évig kizeti az àllam neked a tb-t! Nekem ezt a munkaügyi központban mondtàk suli utàn.bementem ki kellett töltenem egy papirt majd kb egy hét mulva jött a levél hogy elfogadtàk és jelenleg igy van tb-m! Én sok boldogsàgot kivànok! :)
2013. febr. 19. 18:48
16/25 anonim válasza:
Szerintem havi szinten 200 ezerből ki lehet jönni!! Nem azt mondom, hogy nagyon jól fogtok élni, de megtudtok élni! Ha albérletre+rezsire elmegy kb 80ezer, kaja is mondjuk 80ezer akkor is ez 160 ezer. Még mindig marad a gyerekre 40 ezer ft! Míg meg nem születik gyűjtsetek össze a kis baba kellékekre és nem lesz gond :) Boldog baba várást :)
2013. febr. 19. 19:31
17/25 anonim válasza:
Miért kell abba hagynod a sulit?
Ez csak egy üres kifogás, barátnőm terhesen érettségeset egy síró gyerek mellett sokkal nehezebb lesz tanulnod.
Vagy mégis, hogy gondolod abba hagyod a tanulást, mert akkor kb. a mély szegénységbe is taszítod a gyereked.
2013. febr. 19. 19:51
18/25 anonim válasza:
Utolsó kettővel nagyon egyetértek. Meg lehet ennyiből élni, de abba ne hagyd a tanulást. A gyereked jövőjéért folytasd!
2013. febr. 19. 20:02
19/25 anonim válasza:
Kb. 200 lesz így a havi bevételetek, ha megszületik a baba. amíg meg nem születik, fizetned kell a tb-t magad után, ez 6660 ft havonta. A legolcsóbb albi vidéken 30E+ 40E rezsi. Kaja havi 40-50E. Ehhez jön még Telefonszámla, pasidnak bérlet vagy benzinpénz, gyógyszerek, ruha, babacuccok, tisztálkodási szerek, gyereknek pár játék, vagy az albiba pár bútor, néha javíttatnivaló, jah meg a terhesvitaminok, esetleg a terhesgondozás és szülés költségei, ha magánorvosod van. És akkor még nem vettél magadnak egy parfümöt, egy farmert, egy doboz hajfestéket, egy szelet süteményt, mozijegyet, egy könyvet stb.
2013. febr. 19. 21:31
20/25 anonim válasza:
kihagytam a pelenkát, meg a tápszert, ha nem lesz tejed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!