10hetes terhes vagyok. Begyulladt a fogam a fogorvosnak mondták, hogy babát várok. Antibiotikomut és cataflamot írt fel. Ugye a babának nem lesz baja a gyógyszerektől?
Az Augmentintől nem lesz baja, de a Cataflam igen erős fájdalomcsillapító. Nekem Flector port írtak fel annak idején, ugyanaz a hatóanyaga mint a Cataflamnak. Félve, de csak egy tasakkal ittam belőle. Semmi probléma nem lett belőle. Tény, hogy a fájdalomcsillapítók 1 óra alatt kiürülnek a szervezetből, de jobb félni, mint megijedni.
Ha az orvos tudta, hogy terhes vagy, akkor csak nem írta fel a Cataflamot, ha nem lehet. Igazából az utolsó trimeszterben a legveszélyesebbek a gyógyszerek.
Én is szedtem Cataflamot az első trimeszterben, de csak néhány darabot.
Nekem aranyér gyűrűzés miatt kellett, de egy-két darab már elég volt, utána csökkent a fájdalmam, és nem kellett több.
A sebészem, aki csinálta, végignézett 3 orvosi gyógyszer könyvet. Ő azt találta benne, hogy rendszeres szedése tilos, néhány viszont nem árthat.
A Te orvosod nyilván úgy ítélte meg, hogy ez nem minősül "rendszeres szedésnek". Mondjuk én soknak találom.
Nekem egy fél éve szoptatás alatt gyulladt be a fogam, de napi kettővel is kibírtam, és az is azért kellett csak napokig, mert a nyaralásból nem jutottam el az orvoshoz.
Amint kezelték a fogam (gyökérkezelés), azonnal jobb lett.
Neked nem csinálták meg a fogad még?
Amúgy Voltaren dolo-ra megpróbálhatnál váltani, abban negyede annyi diklofenák van, mint a Cataflamban.
És igen, nekem is mondta az orvosom, hogy az utolsó trimeszterben tilos a Cataflam.
harmadik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!