Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 éves vagyok és babát...

19 éves vagyok és babát várok. Meg lehet így élni?

Figyelt kérdés

A párom 20 éves,dolgozik havi 150 ezernél rosszabbul nem kap. apukám havi 20 ezerrel támogat minket. Szeretnénk 1-2 héten belül alberletbe menni. szerintetek elég lenne ez a pénz a megélhetéshez?? (az apukamon kivul senki nem tamogat minket)

jelenleg tanulok de ezt abba hagyon mert nem birom.

ha már nem tanulok akkor a TB-met magamnak kell fizetni ugye? és ez hogy működik??

az biztos hogy megtartom !!!!

2013. febr. 19. 16:33
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
0%

Annyira nem értek hozzá, viszont kapni fogsz munkanélküli segélyt plusz családit, meg a párod "jól" keres (van aki ennyit nem kap) szóval szerintem meg lesztek.

Sok boldogságot nektek!:)

2013. febr. 19. 16:39
 2/25 anonim ***** válasza:
Gyest is fogsz kapni meg családit ami összesen kb. 38 ezer Ft.Munkanélküli 3 hónapig jár,de az nagyon minimális,ha egyáltalán jár,mert én ugy tudom hogy minden 10 munkában töltött nap után jár 1 nap munkanélküli és ez max 3 hónap lehetne.
2013. febr. 19. 16:42
 3/25 anonim ***** válasza:
75%
hogy kap valaki munkanelkuli segely ha sosem dolgozott? A tanulast csak fuggeszd fel de ne add fel! Mert iskola nelkul nem fogsz boldogulni a jovoben! A szuleid es a parod szulei segitsegere szamithattok most csak a te esetedben! Meg fiatal vagy, nem baj ha szulsz egy gyereket, ha mar igy alakult!De az iskola nagyon fontos a jovod es a gyermeked jovoje erdekeben!!
2013. febr. 19. 16:43
 4/25 anonim ***** válasza:

nem kap munkanélküi segélyt, hiszen nem is dolgozott még

gyest és családi pótlékot fogsz kapni szülés után, ezen kívül egyszeri anyasági támogatást, ha bizonyíthatóan 4 alkalommal megjelentél a terhesség alatt a dokidnál

nagyon függ a megélhetésetek attól is, hogy mennyért béreltek lakást majd

2013. febr. 19. 16:44
 5/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyiből nagyon szűkösen lehet csak kijönni. A lehető legolcsóbb albérletet kell választani, alacsony rezsivel, mindenből a legolcsóbbat venni. A baba dolgait is meg kell venni, ami használtan is jócskán megterhelheti a kiadásaitok. A szerencsétek az, hogy hamarosan vége a fűtés szezonnak és akkor legalább valamennyit tudtok félretenni a baba érkezéséig.
 6/25 anonim ***** válasza:
Semmi munkaviszonyra hogy kapnál munkanélkülit? Még a GYES is necces.
 7/25 A kérdező kommentje:
Jelenleg a parom szuleinel elunk es ok nagy nem akarjak. ugyhogy csak magunknak maradtunk.
2013. febr. 19. 16:45
 8/25 anonim ***** válasza:
150+20+gyes+családi pótlék az 200 ezer forint havi bevétel fölött van. Szerintem ennyiből, ha szűkösen is, de meg lehet viszonylag 'normálisan' élni.
2013. febr. 19. 16:48
 9/25 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, persze ebbe nem számítottam bele a szülés költségeit és a baba érkezéséhez szükséges dolgokat, ami egy elég rendes összeg.
2013. febr. 19. 16:49
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

1.Nem kapsz mn.ellátást, mert nincs bedolgozott éved (az elmúlt 4 évben 365 nap).

2.Lesz majd gyes+családi pótlék.

3. TB nem lesz, igen magadnak kell fizetni. Irány az APEH!

Azt nem értem, miért nem tudsz még tanulni? Mennyi idős vagy?

A pénz: hát, szerintem igen karcsú. 150-ből lakás, rezsi, megélés. Még ha a te pénzed a gyerekre is megy....nekem igen kevés, nem beszélve a beszerzendő alapvető dolgokról.

Őszintén kívánok Neked/Nektek sok sikert, örömet, kitartást!

2013. febr. 19. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!