Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 éves vagyok és terhes....

17 éves vagyok és terhes. Anyám nem akarja megtartani. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nincs pénzem, de jómódúak vagyunk egy baba nem lenne hátrány számunkra. Anya mégsem szeretné.

A védekezés az én hibám volt. Kiszakadt a gumi, felelőtlenek voltunk.

2013. febr. 16. 13:11
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz bárkinek bármit a leírt néhány mondta alapján javasolni. Ne is várd el tőlünk, mi csak véleményt írhatunk, ami valljuk be, mivel nem ismerünk, nem reális. Lehet, hogy anyukád ismer és azért javasolja, hogy mit tegyél és mit ne. Akárhogy döntesz, bánhatod. Bánhatod, ha megszülöd és megtartod, bánhatod, ha megszülöd és örökbe adod, bánhatod, hogy elveteted. A legjobb, ha saját magad esze és érzése szerint hozod meg a döntésed azért, hogy később legalább mást ne kelljen hibáztatnod a döntésed miatt. Nem okoskodni szeretnék, de az ilyen 'balesetekre' is van 'megoldás'. Csak időben kell bevenni a tablettát...
2013. febr. 16. 15:06
 22/42 anonim ***** válasza:
77%
Azért elég furák itt a hozzászólók. Ha abortuszos kérdést tesznek fel, akkor azért szedik le a fejét a kérdezőnek. Ha meg akarja tartani, akkor meg azért.
2013. febr. 16. 15:12
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Talán a legjobb lenne örökbe adni, nyílt örökbefogadással láthatod időnként a gyermeked. Így nem ölöd meg a picit, lesz egy házaspár, akiknek lesz egy pici babájuk, akit régóta várnak, és te tovább élhetsz, miközben nem kell teljesen lemondanod a gyerekről. Ha jól tudom a törvény arra is lehetőséget ad, hogy szülés után meggondold magad örökbefogadás terén, tehát ha most megtartod, hogy örökbe add, akár meg is gondolhatod magad.
2013. febr. 16. 15:14
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom hogy más volt régen mint most, de gondolkozzunk csak el azon, a mi édesanyáink mikor is szültek minket?? "

33. évesen házasságba hitelmentes saját lakásba. Azért régen sem szültek olyan hamar a nők. Még a nagyim sem szült 28. éves kora előtt.

2013. febr. 16. 15:56
 25/42 anonim ***** válasza:
Párod felnőtt te is az leszel nemsokára ha meg akarjátok tartani anyukád nem szólhat bele. Betöltöd a 18-at össze költöztök, párod dolgozik de halasztasz egy évet a suliba, utána bölcsibe adod a kicsit vissza mész tanulni, elmész te is dolgozni. Idővel anyukád is megbékél, imádni fogja az unokáját. Abortuszra senkit se lehet kényszeríteni. A ti gyereketek lesz, nem a szüleiteké. Gondolom mivel nincsenek anyagi gondjaitok és a párod is melletted áll meg fogtok birkózni a feladattal.
2013. febr. 16. 15:57
 26/42 anonim ***** válasza:
52%
Hallgass a szivedre, ne arra mit mondanak vagy akarnak mások. Dönts úgy ahogy szeretnél, és hogy a döntésedet ne kelljen megbánnod.
2013. febr. 16. 15:59
 27/42 anonim ***** válasza:
71%
19! Neked halvány fogalmad sincs, hogy az az osztálytársad min mehetett keresztül az évek során! Az, amit te kívülállóként látsz, messze állhat a valóságtól.
2013. febr. 16. 16:47
 28/42 A kérdező kommentje:

Sosem voltam bulizós lány, ő az első barátom, két éve vagyunk együtt. Mikor megszülöm a babát, már tizennyolc leszek. A párom jól keres, saját lakása nagy autója mindene van, még a szüleit is ő tartja el. A szüleim pedig nagyon gazdagok, állandóan nyaralnak, Egyiptom, Kenya, Görögország, most valentin napon Rómába mentek, szóval van pénz felnevelni. Igaz, hogy ez nem az én pénzem.

Viszont ő mégis csak egy kis élet. Olyan önzőség lenne tőlem, ha elvárnám, hogy segítsenek egy kicsit? Én szívesen odaköltöznék a páromhoz is, ő eltartana és az anyja is majd kicsattan az örömtől, hogy unokája lesz.

Az én szüleim azt viszont nem engedik, hogy elmenjek otthonról.

2013. febr. 16. 17:39
 29/42 anonim ***** válasza:
Ha a párod és a családja támogat,és te is szeretnéd,tartsd meg.Nem kényszeríthetnek hogy elvetesd.Kérj tanácsot a védőnődtől.Nem értem a szüleidet,hogy mondhatnak ilyet.Mond el a szüleidnek amit szeretnél.Ne öld meg a babádat!
2013. febr. 16. 18:46
 30/42 anonim ***** válasza:
Arra még nem gondoltál hogy anyukádék azért nem akarják hogy megtarsd a gyereket mert attól félnek, hogy akkor nem tudnak majd annyit utazgatni, mert véletlenül szükséged lehet rájuk, és támogatniuk kéne, ezzel pedig fucsba menne a luxus élet? Szerintem ha már így állnak az a legkevesebb hogy támogatnak, ha meg nem akkor is ott a párod aki támogat. S ne hidd hogy egy 17 éves lány nem képes érzelmileg felnevelni egy gyereket. Elég ha szeretni fogod és megpróbálsz megadni neki mindent. Egy szülő megosztja azt amilye van a gyerekével, és nem mondja azt hogy ez az enyém ez a tiéd. De hát ilyenek a gazdagok, remélem te más leszel mint most a szüleid.
2013. febr. 16. 18:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!