Szerintetek minden esetben veszélyes a macska kisgyerek (17hós) és terhes nő mellett a lakásban?
Senkinek nem a véleményére vagyok kíváncsi, mert nem azt kérdeztem. Majd úgyis én döntöm el ,hogy tartok e macskát bent, vagy nem.Nem az allergia érdekel, hanem a toxoplazmózis, nyílván erre tettem fel a kérdést várandósként. Kutyám is van 3 ,úgyhogy nem a szőr érdekel.Tudásotokra, tapasztalatokra vagyok kíváncsi,hogy hallottatok, láttatok-e megfertőződött anyukát és magzatot, nem pedig arra ,hogy mit utáltok és mit nem.
Azért kössz!
Nézd, én 24 éves vagyok, mióta élek, macskák vannak a közelemben. Imádom őket, de most kaptam meg a leletem: nem estem át toxoplazmózison, és fertőzött sem vagyok. Szóval, nincs garancia, hogy elkapod a macskádtól, pláne hogy lakásban tartod, és köztudott, a szobamacskák sokkal tisztábbak, mint kinti társaik (ez logikus, szerintem). Szóval, azt kell mondanom, hogy veszélyt ugyan jelenthet a kismamára nézve, de egyszerűen áthidalható: ne te cseréld az almot, cicázás után alaposan kezet kell mosni meleg, folyó víznél, majd alkoholos fertőtlenítővel áttörlöd a mancsod és kész. A kisgyereknél arra figyelj, hogy ne hagyd, hogy akár jóindulatból, vagy játékiból nyúzza, mert abból karmolás és harapás lehet a vége, na meg sírás. Az meg tudjuk, hogy nem hiányzik.
A héten megyek majd orvoshoz, és a toxoplazma kapcsán majd tolmácsolom mit mondott nekem az orvos, hátha tudok jó tippeket adni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!