Szerintetek minden esetben veszélyes a macska kisgyerek (17hós) és terhes nő mellett a lakásban?
Nem, dehogy. Ha régóta van macskád, akkor tutira átestél már a toxoplazma fertőzésen és védett vagy :)
De nézni fogják majd a terhesgondozás során!
Arra figyelj azért, hogy ne Te takarítsd az alomtálcát.
Szia!
Először is Kedves 6-os! "Itt senki nincs tisztában azzal,hogy lakásban nem tartunk macskát?"
Ezt legalább úgy írod mintha törvény lenne és rajtad kívül mindenki hülye mert macskát tart lakásban.... Hát miez már???? Minden lény, macska-kutya-egér-ember terjeszthet betegséget és okozhat kárt másokban mégsem tiltunk el mindenkit és mindent magunk körül. Én cica mellett nőttem fel, kinti cicáinkat csempésztem fel a szobámba mert a szüleim nem szerették ha a kinti cicc bejön, velük aludtam éjszaka, puszilgattam őket, pedig garantálom nem voltak beoltva. Itt vagyok, nem vagyok allergiás és soha semmit nem kaptam el tőlük.
Ez persze nem azt jelenti hogy a gyerekemet kinti cicával fogom altatni, de úgy gondolom, hogy ha egy macska megfelelően van tartva mondjuk a lakásban akkor ott baj nem lehet. A cica kapja meg a megfelelő oltásokat, legyen féreghajtva és az almos edénye legyen olyan helyen hogy az senkivel ne legyen közvetlen kapcsolatban.
Kettő cicánk van, csak benti cicák, oltva-féreghajtva. Vannak szabályok már pici koruk óta, pl az ágyban derékmagasságnál tovább nem jöhetnek fel, semmilyen asztalra és székre nem mehetnek fel, ha megszületik a babánk kialakulnak majd új szabályok, pl be sem mehetnek majd a babához.
Kismamaként negatív lett a toxo eredményem, én takarítok a macskák után.
Akik állatbarátok azok úgy gondolják, hogy a gyerek mellett igen is jó az állat, aki nem szereti őket az ilyen véleményen van mint a kedves 6-os. Nincs ebben semmi de azért hüly.eséget ne irogassunk már bunkóságból.
Kedves kérdező, ne aggódj a cica miatt, főleg ha már régóta veletek van.
30hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!