2 kisgyerek (2 és 1 évesek) és 2 felnőtt mellett szerintetek sok ez a rezsi?
55 nm a lakás, Bp belvárosi bérház.
Gázzal fűtünk (régi cserépkályha), havi 15e télen-nyáron, éves leolvasásnál pár ezres ingadozás van csak. Áram 23e havonta, meleg víz is villanybojlerből jön, ami folyamatosan megy, mert másképp sose elég. Közös költség 12e, víz kb 6-8e.
Néha úgy érzem, hogy ez rengeteg, hiába nem pazarlunk...
Nem bp.iek vagyunk de nekünk is elektromos a bojler meg a főzőlap és sütő is a cirkó az gáz, a lakásunk 100 nm de az áram iszonyú soknak tűnik amit írsz. Nekünk a fűtés 16 ezer (átalány) ebben a melegvíz is benne van, a villany 12 ezer, a víz 12 ezer (10 m3 de sztem Mo legdrágább vize csatornája van itt...) közös ktsg nincs.
5 en vagyunk 2 felnőtt 3 gyerek.
Hát én is sokat gondolkozom ezen, de nagyjából nálunk is hasonlóak a számok :(
Bp, belváros, távfűtéses tégla lakás, 50 nm
közös költség 12e
áram 12e (előző lakásban, amíg ketten voltunk, villanybojlerrel kb 10e volt a számlánk, átköltöztünk ide, kb 5e lett, megszületett a lányunk felugrott 12e-re, ne kérdezd miért, mi is csak a szánkat tátjuk :( )
távhő (fűtés-melegvíz) nyáron 5e körül, ősszel-télen 20e körül...inkább fölötte :(
díjbeszedő (víz-csatornadíj) kéthavonta 12-14e!
És mi még csak hárman vagyunk! Nagyon elszabadultak az árak, most is halomban állnak a csekkek, várjuk a fizut, vagyis én már nem is várom, mert olyan rossz érzés, hogy tudom nagyrészét már aznap visszük is a postára :(((
Az áram az, ami sok, a többi teljesen normális összeg.
De ha villanybojler van, akkor érthető. A tűzhely is villany?
Budapesten lakunk panelban 53 m2.
Közös költség: 8860
Elmű: 8000
Távhő: télen 18-20000, nyáron 6000
Digi: Telefon, TV és internet egyben átlagosan 9000
Díjbeszedő kéthavonta: Gázáltalány, víz, csatorna, szemét: 15000
szemétdíj kéthavonta: 2380
Már tudom előre a januári rezsink mindennel együtt 60 ezer forint körül lesz, úgy, hogy a Távhő most csak 15 ezer és erre jön rá még az 50 ezres lakbér. Szóval 110 ezer megy postára. Ez sem piti összeg!
Ja, és hárman vagyunk.
Mi 7-en vagyunk , nagyvárosi családi ház , télen 80nm-t használunk (fütés szempontjábol fontos).
Gáz (cirko kazán):15000 ft/ho egész évben
viz:nyáron 9000 ft/ho , télen 5000-6000 ft/ho
áram: 8000 ft/ho
net+tv: 7000 ft/ho
kukaszállitás:10000ft/3 ho
Bp melletti családi ház:
villany: 12nyári viszonylatban(villany tűzhely, bojler, mosógép, 2hűtő(albérlőnk is van)) télen a fűtés miatt 30-35.
víz 15-20 kéthavonta(733-as bruttó árral számolva m3(víz+csat), pesti viszonylathoz képest qvadrága és szar a szolgáltatás)
közös költség nincs.
70nm 2szintes ház:
víz 4000
gáz télen 25.000, nyáron 3000
villany 7000
Én még ezt is sokallom, 3man vagyunk (nemsokára 4en)
Egy akkor avillanyszámlával, mint a tiétek már idegbajt kaptam volna. Ha tehetitek, akkor cseréljétek le a bojlert gázosra!
Nagyon durva az áramszámlátok.
Mi 5-en vagyunk, 100nm-es családi ház: gáz 15k, víz 10k, áram 10k (3 számítógép, plazmatv, 300 literes akvárium...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!