"Tönkre lehet tenni" egy kisgyerek, később felnőtt életét a rossz névválasztással? Komoly feladat egy leendő szülőnek, hogy milyet nevet ad a babájának?
Szerintem nem! Te választod a nevét, úgy is hozzá szokik..persze próbálj meg neki a korral megfelelő nevet adni neki:) Ne legyen Bözske stb:D :) Nem bántás nagynénémnek is ez a neve, de idősebb:)
De add neki azt amit TE szeretnél!
puszi
Szerintem nagy felelősség.
Mi arra is figyeltünk hogy ne szekálják később a neve miatt...!
Megkeseríteni lehet, igen. Mi nagyon figyeltünk erre mindkétszer. És nem csak arra, hogy hogy lehet csúfolni. Például nem választhattunk K kezdőbetűset, mert szokatlan a vezetéknév és k-ra végződik. Így mindig rákérdeztek volna, hogy mi a nevük. Vagy pl. nem választhattunk A kezdőbetűset, mert a vezetéknévvel összeolvasva egy értelmes magyar szót kapunk (egyetlen ékezet eltéréssel).
Nem választottunk olyat, amit könnyű kifigurázni.
Nekem van olyan ismerősöm, aki Nagy Árpád (tudod, a "nagyárpi", mondd sokszor). Az apja, nagyapja is az volt, és mindegyiküket szekálták. Hogy miért kapta ő mégis ezt a nevet?! Mindenhol megtalálták/megtalálják a "nagyárpival" pedig már régen nem gyerek.
Mi igyekeztünk nemzetközi neveket választani, mert itt is panaszkodott egy külföldön élő anyuka, hogy a szép magyar nevű kislánya nevét külföldön nem tudják kimondani.
Mivel az EU miatt számítani kell arra is, hogy mi van, ha külföldön élnek/dolgoznak majd a gyerekeim, erre is gondoltunk.
Nehéz jó nevet választani, és még így is vannak a családban, akik húzzák a szájukat. Mondjuk magasról teszek rá! :))
17:20-as vagyok.
A "később meg tudja változtatni"-val azért nem értek egyet, mert ha a lányom Krisztina (példa) lenne, és 18 éves koráig mindenki így hívná (család, szomszédok, barátok, ismerősök, óvoda, iskola,...), akkor hiába változtatná meg 18 évesen mondjuk Viktóriára, a kutya sem hívná úgy.
Hova kellene költözni ahhoz, hogy senki se ismerjen? Timbuktuba?
Arról nem beszélve, hogy ha egy negyed/fél életet leélnék egy névvel, biztos, hogy nem változtatnám meg. Nagyon fura lenne, hogy egyik nap x-nek hívnak, másik nap meg y-nak.
És ezt most nem azért írtam, hogy kötekedjek. Csak egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez valaha is működne a gyerekeimnél, vagy akár nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!