Miért nem lehet kisgyerek közelében értelmesen, felnőtt módjára beszélni?
Ahányszor megyünk az unokatestvéremhez vagy jönnek hozzánk és hozzák a kicsit is, akkor semmi normális dologról nem lehet beszélgetni.
Például: Ha velem egyidős unokatesómmal elkezdünk egy külön témát egyből jön, hogy most mér nem foglalkozunk a picivel, miért különcködünk?Neki is kell a figyelem, inkább örüljünk, hogy itt van.
Vagy éppen kérdezni akartam a nagymamámtól, hogy eltudnak-e jönni a versenyemre már rávágták, hogy nem nem kisgyereket nem lehet lovak közelébe vinni, mer megharapják, megrúgják, aztán átadnak valamit, meg egyébként is olyan sok versenyem volt (egyikre se jöttek)erre mondom: nem muszáj elhozni az unokatesóm mire a válasz: jajj de inkább oda megyünk, mer te már nagy vagy semmi szükséged arra, hogy ott legyünk, meg egyébként is, miért olyan izgalmas az?
Meg még sorolhatnám...
Beszélni próbáltam velük (nagyszüleimmel, meg a nagybátyámék családjával is)de semmi hatása egyébként a kisgyerek 1 éves.
14/L
(Bocsi, hogy hosszú lett)
A kisgyerekeknek rengeteg figyelemre van szükségük az egészséges fejlődéshez. 1 évesen főleg. Ha nem figyel mindenki rájuk, ha elbeszélnek a fejük fölött, akkor visszahúzódóbbak lehetnek a későbbiekben. Rengeteg szemkontaktus, érintés kell nekik, hogy érezzék, a környezetük reagál, hogy otthon érezzék maguk ebben a világban. Persze ezt nehéz megérteni, de még csak nem is a szüleidről van szó. A nagybátyádéktól nem várhatod el, hogy csak veled foglalkozzanak, mikor ott a pici, rengeteg energiájukat leköti.
13:40-Nem beszélünk el a feje felett, csak ha mondjuk nagybátyám meg a nagymamám meg a nagybátyám felesége meg stb. a kicsivel foglalkozik az unokatesóm meg szeretne velem beszélgetni akkor nem hagyják mert, hogy foglalkozzunk vele egy kicsit, meg tudjuk facebook-on vagy msn-en beszélni mert biztos nem olyan fontos.
Meg rám erőltetik, hogy "vedd a kezedbe, fogd meg nyugodtan" holott én nem is szeretném és megsértődnek ha udvariasan visszautasítom és akkor az jön, hogy mér vagyok megint ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!