Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Főiskola kisgyerek mellett?

Főiskola kisgyerek mellett?

Figyelt kérdés
VAn akinek sikerült? Hogy jobb magasabb fizetést kapjak, szükségem lenne egy diplomára, ezért azt gondoltam, hogy a babás időszak alatt elkezdek egy főiskolát. Persze tudom, sok függ a gyerek temperamentumától, mennyire igényli az anyját, mennyire tud egyedül is játszani stb. Tanácsokat, példákat szeretnék. Köszönöm!
2010. ápr. 26. 17:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vágj bele, ha úgy érzed h lesz hozzá energiád a gyerek mellett is:)
2010. ápr. 26. 18:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! barátnőm egy 2 éves kisfiúvak és egy babával a pocakban kezdte el a főiskolát. Aztán 4 év alatt szépen el is végezte. Abban az évben, mikor a kislánya született, néhány vizsgát kénytelen volt elhalasztani, de azokat sikerült az őszi és a következő téli vizsgaidőszakban pótolnia. biztosan nem volt neki könnyű, de megcsinálta és nagyon jó eredménnyel végzett!
2010. ápr. 26. 18:21
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez elég bíztatóan hangzik! Az ELTE-t vettem célba, ott adnak valamiféle kedvezményt kismamáknak: pld. tandíj, gyermekmegőrzés vagy bármi más?
2010. ápr. 26. 18:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Még nem végeztem el, most vagyok 2. éves, a babám 3 hónapos. Szerencsém van, mert olyan egyetemet kezdtem, amely területen dolgozom, így inkább csak szakkifejezéseket stb. kell tanuljak. Mivel tavaly dolgoztam, a tanárok is, meg a kollégák is megszokták, hogy néha látnak csak, ennek ellenére minden vizsgát vettem. Mivel idén megszültem, s így nem tudtam járni egy ideig, halasztani akartam, de olyan mázlim volt, hogy jött az egyetemre valami ellenőrzés, így a vezetőségnek egyszerűbb volt engem beiratni, minthogy utánam adminisztrációs munkákat végezzenek, így múlt pénteken behívtak, hogy aláírjam a szerződést és a vizsgákra is jórészt be fognak engedni, anélkül, hogy az idén a lábamat betettem volna az egyetemre. Nekem nagy segítség, hogy anyukámék az egyetem közelében laknak, így van hol hagyjam a kisfiamat, míg órán vagyok. Ha teheted, olyan egyetemet végezz, amihez van valami kis fogalmad, mert gyerek, háztartás és férj mellett azért sok időd tanulni nem fog maradni, és ha olyasmit akarsz tanulni, amihez lila gőzöd sincs, nagyon meg fogsz vele szenvedni. Egyelőre nem lesz gondom, a babám egy angyalka, egész nap csak alszik, meg eszik.
2010. ápr. 26. 18:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Igen, olyasmit tanulnék, ami a munkámhoz szükséges és érdekel is, úgyhogy talán könnyebb lesz egy kicsit.
2010. ápr. 26. 19:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, levelező sikerülhet, több osztálytársam is annó gyesen végezte a sulit, és sikerült is nekik! Azért nem árt, ha egy két napra: konzultáció, vizsgaidőszak alatt nagyszülőkre, férjre tudsz támaszkodni, mert tanulni azért muszály valamennyit ahhoz, hogy meglegyenek a vizsgáid.:-)
2010. ápr. 26. 19:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én főiskolára jártam amikor tesóm született, anyám visszament 2 hónapos korában dolgozni a férje pedig sokat 12-48 órázott. Én nyáron vizsgaidőszakban ott álltam egy 3 hónapos babával, de nem volt gond, amikor aludt, vagy játszott én tanultam. Majd külön költöztem és munka mellett végeztem a jogi egyetemet, ami sokszor rosszabb volt mint egy gyerekkel otthon, hiszen a munkáltatóm inkább azt nézte, hogy hol tehet keresztbe, szabadságot csak aznapra vettem ki amikor a vizsga volt, a harmadik vizsgánál már megkérdezte hogy sok szabadságot veszek még ki?? A szabim csak úgy volt elég, hogy azok a napok amelyeken vizsgáztam és ha csütörtök és pénteken volt konzultáció, akkor csak a péntekire mentem vagy a szombatira és nem maradtam végig, mert el kellett visszafelé érnem a vonatot. Volt, hogy úgy mentem vizsgázni hogy előtte este 7-ig túlóráztam a kolléganő helyett aki beteg volt. Úgy tanultam, hogy októbertól beosztottam és már elkezdtem készülni, minden este munka után 2-3 órát, ha bírtam, ennyit te is tudsz amig a baba alszik. És nekem is ott volt a háztartás és a férjem, így is 4 és 5-ös között volt az átlagom és az államvizsgák is. Volt hogy költöztünk, festettünk és elfelejtettem beljelentkezni vizsgákra, hát mostmár csak röhögök rajta de akkor kétségbe estem, de azért így is befértem. Most pedig szakvizsgázom, amikor jelentkeztem tavaly még nem voltam terhes, amire vizsgázni kellett mennem (időpontot kaptam)már 18 hetes terhes voltam, bár itt csak vizsgázni kell menni, de dupla annyi az anyag mint az államvizsga. Még van két vizsgám, amit majd jövőre és az utána lévő éven fogok megcsinálni (5 év alatt kell az egészet letenni), addigra a babám már elég nagy lesz. Most az elején csak vele fogok foglalkozni, az elején fársztó az éjszakai felkelések miatt. Úgyhogy menni fog, csak kitartás és előregondolás, beosztás (idő) nem vizsga előtt pár nappal éjszakákba nyúló tanulás, hanem jó pár héttel előtte pár órás készülés!!!

28 hetes km

2010. ápr. 27. 08:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én is fősulis vagyok, és terhes! Most végzem az 1. évemet a 3-ból, levelezőn. A babám december végére érkezik, így nekem akkor pont szünet lesz, és még januárban is, végig. Én úgy tervezem, h. 1 félévet sem fogok halasztani, remélem sikerül. Végülis én nagyon bízom magamban, h. meg tudom csinálni, bár nekem segítségem lesz ha vizsgázni kell mennem. Sok sikert magunknak, én azt mondom vágj bele.
2010. ápr. 27. 09:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :-)
2010. ápr. 27. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!