Terhes vagyok, és még nem múltam el 18, anya ragaszkodik az abortuszhoz, én viszont semmiképpen nem szeretnék elmenni! Mit csináljak?
Az a havi 100 azt tudod, h nem valami sok? Én most 60-at kapok a gyeddel és a családival együtt, te még ennyit se fogsz, mivel nincs munkahelyed, így csak gyest fogsz kapni meg családit, ami kb. fele ennyi. Nekem is párom kb. 100at hozz haza havonta. Az én pénzemből kifizetjük az albit és 100 marad arra, h megélhessünk és neveljük a fiamat, elhiheted, h minden nap átszámolom, h mit veszek a boltba és mit főzzek... Egy gyerek nem olcsó mulatság, arra gondolj, h meg tudsz-e neki majd mindent adni. És gyerek mellett nem fogsz tudni könnyen elhelyezkedni munkában. A havi pelenka, popsitörlő és krém csak 6000.- (és még nem is márkásat veszünk) Plussz, ha még nem fogsz tudni szoptatni (ami nagyon sajnálatos lenne) akkor ott a tápszer! Na az még rengeteg pénz, na meg a ruhák! Ezek a csöppségek úgy nőnek mint a gomba! Egy body 200-300.- de ez csak egy db! Ha hetente úgy bekakil, h minden kakis és a ruhából nem tudod kiszedni, akkor megint venni kell, stb. A gyerek ágy, fürdető, fürdőkád, orrszívó, textíl pelenkák, neked, ha szoptatsz akkor mellszívó... Kis olló, kis takaró, kis pléd, szekrény neki is... Na meg még sorolhatnám. Szóval gondold át, h mindent megtudtok neki adni és még ti is tudtok mit enni majd, mert az a havi 100 nem sok, főleg ha fűtés szezon van.
*22 éves anya
Ha nem kell albit fizetned akkor se lesz elég a havi 100.000.-! Fogd fel, h ennyi pénz a mai világban édes kevés! Főleg, ha gyerek van a háznál! Tudod milyen szar érzés lesz mikor majd 2 éves lesz ott álltok a boltba ő nagy könyörgő szemmel nézz rád, h anyu csak azt az egyet vedd meg, te meg nemet mondasz neki csak azért, h tudjak rendes kaját enni vagy épp tüzelőre kell a pénz! Tudod mennyibe kerül a fűtés télen? Ha fával fűtesz, fele annyi mint a gáz. Mi tavaly gázzal fűtöttünk a rezsink 80.000.- volt havonta! Érted? Számolj és gondolkozz! Havi 100.000.- nem elég! Fogd fel! Ha ezt fel fogod akkor már felnőttes gyerek vagy, ha nem fogod fel akkor csak gyerekes gyerek vagy!
*22 éves anya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!