Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Spontán hármasikrek! Hogyan...

Spontán hármasikrek! Hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Az első ultrahangra kicsit későn mentem, mert aszerint 13 hetes vagyok, de az első mensesem rendesen megjött, a második maradt csak ki, és nem is éreztem magam terhesnek. Kiderült, hogy hárman vannak!!! És elvileg egypetéjűek.

25 éves vagyok, és igazából épphogy nekikezdtünk a babaprojektnek. Ez az első terhességem. Végső soron négy gyerkőcöt akartam, de így lehet, hogy marad a három. :)

Tudnátok ajánlani könyveket, weboldalakat, ahol utána lehet ennek olvasni?

Kicsit félek... az öcsém 18 évvel fiatalabb nálam, de egyszerre három gyerek után nem könnyű szaladni. :))) Nem tudok ikrekről a családban.

Mindenképp megtartom őket, csak nem tudom hogyan kezdjek hozzá az egészhez... A dokinál annyira sokkolt a hír, hogy a 13. héten vagyok, hogy alig jegyeztem meg, amit mondott, kértem is inkább holnapra egy időpontot, majd megyek a jegyzetfüzetemmel... :)

Az orvos szerint mind egészséges, de aggódom. Volt már ezen a fórumon ilyen kérdés, és nem jól végződött... :(

2012. dec. 11. 23:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%

En dolgoztam egy francia nonek akinek harmas ikrei voltak ugyancsak spontan. 2 fiu egy lany. Sokat interjuvoltam a not, hogy elte meg, mit hogyan oldott meg...stb. Mondjuk kapasbol ugy kezdte: ott voltak a Kicsik ez ellen nem tudott tenni Isten adta. A masik meg hogy marha nagy szerencseje van, hogy a ferje sokat keres kulonben el is ashatta volna magat. Igy 3 dada valtotta egymast 24 oraban. Egyedul nem lett volna kepes vegigcsinalni. A gyerekek 3 evesek voltak mikor dolgoztam neki akkor is volt 2 dada - ejszakara mar nem kellett neki segitseg....

szoval baratkozz meg a gondolattal es vard az elkepzelhetetlent azonkivul mar most kezd el szervezni a segitseget!!!!!!! Masik ismerosunk ikerei (kislany-kisfiu) meg nem toltottek ugy el napot, hogy a csaladjukbol vagy barataik kozul ne lett volna ott nekik segitsegul. Most 16 honaposak...ezer fele allandoan.

2012. dec. 12. 05:32
 2/14 anonim ***** válasza:
9%

egypetéjűek ?

és ezt doki mondta ?

2012. dec. 12. 08:13
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok!sok erőt és egészséget a piciknek!
2012. dec. 12. 08:39
 4/14 anonim ***** válasza:
ja és persze neked!
2012. dec. 12. 08:40
 5/14 anonim ***** válasza:
Baratnom ikrei 4 honaposak voltak amikor ujra terhes lett. Azota az ikrek 2 evesek, es a baba is megszuletett. Az elejen volt egy lany, aki penzert besegitett neki 1-2 orat naponta, de a baratnom egesz jol birja a starpat. )nem tudom hogy csinalja. Az en lanyom 3 eves, a babam meg 3 hetes, de van hogy zuhizni sincs idom.
2012. dec. 12. 10:15
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást, bár egy kicsit inkább megrémültem most! :)

Hát a doki szerint egypetéjűek. Azt mondta, külön magzatburok van (szerencsére), de nincs külön méhlepény. Ez ritka és elvileg úgy történik, hogy négyfelé osztódik a megtermékenyített petesejt, de az egyik embrió felszívódik. Nem is bánom, hiszen 4 pocaklakónál biztos sokkal nagyobb a kockázat, és itt a fórumon is olvastam, hogy általában kettőre redukálják...

Picikék, de egészségesnek tűntek, de aggódom, hogy eljussunk a szülőszobáig... :/ Eddig a családban nem volt gond a terhességekkel, ugye az jó jel?

Ikres könyveket meg honlapokat, fórumokat valaki? :D

2012. dec. 12. 11:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Hú nem semmi! Gratulálok!

Én azt mondtam a férjemnek, és komolyan is gondoltam, hogyha ikreink lennének akkor hazaköltöznénk anyukámhoz. Ott a szomszéd is rokonság, mindig lett volna segítségem. Egyedül biztos nem bírtam volna. Ha neked is lesz segítséged, akkor nem lesz gond :)

2012. dec. 12. 14:03
 8/14 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok?
2013. jan. 23. 20:03
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszi a kérdést. :)

Eddig gond nélkül megy minden, de kedden megyek UH-ra, amikor megnézik, minden rendben van-e.

Már észrevehető a pocakom is, és csütörtökön este éreztem először, hogy mozog valamelyik. 12 órákat tudok megszakítás nélkül aludni (legalábbis a hétvégéken)... Szerintem csodálatos dolog a terhesség, (leszámítva az undorító vaskészítményt, amit szednem kell), és a jövő héten az UH után írok bővebben. :)

2013. jan. 26. 16:07
 10/14 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon kevés ikres irodalom van, úgyhogy a nőgyógyászom megkeresett nekem hasonló eseteket az ismerőseinél, és két kismama (pontosabban mostmár háromgyermekes anyukák :) felvették velem a kapcsolatot.
2013. jan. 26. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!