Mikor kezdjek el vásárolni, a babának?
Hát szerintem rémálom lehet úgy hazamenni a kórházból, sőt már bemenni szülni úgy, hogy a semmi közé viszed haza a babát. Szülés után már nem arra koncentrál az ember, hogy boltokat járjon (nem is bírod majd), minden pillanat a babáé. Hol altatod, mibe öltözteted? Vagy rábízod a vásárlást valakire?
Ha annyira nagyon nem mersz vásárolni akkor várd meg a 36. hetet, de egyedül indulj neki!
Szülés után??És akkor még is hogyan gondoltad??Nem lesz ruhája amibe hazahozd a kórházból?Nem lesz mibe fektetned mert még nem lesz kiságya??Nem tudod mibe kivinni sétálni mert nem lesz babakocsija??Este nem tudod mibe fürdetni,mert nincs kiskádja??
Arról nem is beszélve,hogy te a szülés után 1-2 hétig feküdni fogsz,meg pizsiben leszel,mert a szülés után alig fogod várni,hogy aludhass egy jót a kórházi napok után,meg a szülés rengeteg erőt vesz majd ki belőled és kell 1-2 hét,hogy regenerálódj,szóval erőd sem lenne elmenni vásárolni.Úgyhogy ez nagy hülyeség,hogy szülés után akarsz mindent beszerezni.
Szerintem lassan elindulhatsz vásárolni.Nem kell pl az én példámat követni(én 17+6 hetes vagyok,és már szinte minden cucca megvan),de azért a szülés utánra sem kell hagyni,mert azt pedig én hülyeségnek tartom.Meg azt is,hogy babonaságból nem vásárolnak szülés előtt semmit,mert bármi történhet a babával.
Hogy ne az utolsó percben kapkodjunk, már a 36. hét után állítsuk össze a kórházi csomagot. A kórházban is érdeklődjünk, hogy ott mit adnak, ne pakoljunk feleslegesen, vagy ne maradjon ki valami. Érdemes két csomagot készíteni, és a szüléshez csak egy kisebb táskát vinni magunkkal, ami kevésbé van útban.
Szülőszobai csomag:
Anyának:
1-2 hálóing vagy hosszú póló a szüléshez. Olyan, amit nem sajnálunk kidobni, ha nem sikerül kimosni, de azért
kényelmes, mert lehet, hogy a folyosón is fogunk sétálni benne.
köntös
papucs
meleg zokni – vajúdás közben fázhat a lábunk
törülköző
2 kis törülköző (borogatásnak)
eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez
4 kicsi ásványvíz (szénsavmentes), lehetőleg csőrös üvegű, így nem öntjük magunkra,
szőlőcukor, csoki ha a kórház megengedi
WC papír
tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)
gátmasszázsolaj
fényképezőgép (feltöltve)
telefon, telefontöltő
CD, discman, magazinok
óra
terhes kiskönyv
leletek
TB kártya
személyi, lakcímkártya
Apának: papucs, póló, kényelmes nadrág, szendvics
Babának: első ruhácskák (body, rugdalózó, sapka) 56-os, 62-es méretben
Kórházi csomag a gyermekágyas osztályra:
Anyának:
3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama – könnyen beszennyeződhet, és a fokozott izzadás miatt is gyakran kell cserélni
köntös
2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)
szoptatós melltartók
bugyik
fűzős bugyi vagy haskötő (ha van)
6 eldobható hálós bugyi
2-3 pár zokni
3-4 törölköző (nagy, kicsi) – számítsunk gyakori tusolásokra, a gátsebet naponta 3-4x is le lehet zuhanyozni, hogy ne fertőződjön el az ürülő váladéktól. A langyos víz a fájdalmat is csillapítja.
Étkezéshez:
szendvics, amit szülés után megehetünk – ez különösen jól jön, ha éjszaka szültünk, hiszen akkor másnap reggelig nem kapunk ennivalót a kórházban,
műanyag edény, tányér
evőeszköz
szalvéta
pohár/bögre
szilvalekvár vagy aszalt szilva
sok-sok folyadék
Neszesszerbe:
tusfürdő, szappan
intimszappan
testápoló
sampon
hajszárító
hajgumi, hajpánt
papír WC ülőke
körömolló
zsebtükör
krém mellbimbóra
1-2 csomag Tena Lady normal betét
1 csomag normál éjszakai betét
melltartóbetét
mellszívó (elmosáshoz folyékony fertőtlenítő)
aranyér elleni kúp és krém (patikában recept nélkül kapható)
papírzsebkendő
Babának:
56-os body
56-os rugi
két sapka – egy vastag, egy vékonyabb
kesztyű
5 textilpelenka
1 csomag újszülött pelenka – 2-4 kg-os vagy 3-6 kg-os méretben kapható – a 36.-38. heti ultrahang vizsgálaton becsült súly alapján válasszunk
2 fürdőlepedő
takaró
napraforgóolaj
Anyakönyvezéshez:
szülők személyije, lakcímkárytája
300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat
A hazamenetelhez
Készítsük össze, hogy a család behozhassa a kórházból való távozás napján:
Anyának: Kényelmes, bő vagy kismama ruhák, mert a szülés után alakunk nem lesz azonnal a régi.
Babának:
évszaknak megfelelő body, rugdalózó
kardigán vagy kiskabát
vastagabb sapka
takaró
télire overall vagy bundazsák, kesztyű, kocsicipő
autósülés/hordozó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!