Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kezdjek el vásárolni, a...

Mikor kezdjek el vásárolni, a babának?

Figyelt kérdés
27-hetes vagyok.De még nem merek vásárolni,nagyon nincs semmi véve a babának,Úgy gondoltam, majd szülés után.De azt mondták a barátok akik szültek ,hogy ez nem fog menni és most kell vásárolni.,Szerintetek???????????

2012. dec. 3. 15:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb már most minden héten venni valami kisebb dolgot, és így szépen lassan össze gyűlik minden, és nem nem is terheli meg annyira a pénztárcát, mintha egybe vennél mindent.
2012. dec. 3. 15:16
 2/18 anonim ***** válasza:
Szerintem is mindenképpen szülés előtt kell vásárolni, utána már nem nagyon lesz idő rá a baba mellett. Én 7hónapos voltam, mikor először megvettük a nagyobb dolgokat, pl kiságy, babakocsi, szekrények. És utána vettük a ruhákat, kiegészítőket, babakádat, és mindent. Kapni csak ruhákat kaptunk, de minden mást megvettem. Utána kb 8 hósan bepakoltam a ruhácskákat a szekrénybe, és a végére már semmit nem hagytam.
2012. dec. 3. 15:17
 3/18 anonim ***** válasza:

Hát szerintem rémálom lehet úgy hazamenni a kórházból, sőt már bemenni szülni úgy, hogy a semmi közé viszed haza a babát. Szülés után már nem arra koncentrál az ember, hogy boltokat járjon (nem is bírod majd), minden pillanat a babáé. Hol altatod, mibe öltözteted? Vagy rábízod a vásárlást valakire?

Ha annyira nagyon nem mersz vásárolni akkor várd meg a 36. hetet, de egyedül indulj neki!

2012. dec. 3. 15:19
 4/18 anonim ***** válasza:
Hát szülés után semmiképp :))), már egy naposan is kell a babának ruha, pelus, stb. :)). 36. hétre minden legyen meg, mert akkor már bármikor jöhet. Szülés után nem is fogsz tudni elmenni vásárolni, örülsz, hogy ha a napi teendőidet meg tudod csinálni. Én február végére vártam az elsőt, Karácsonyra már minden megvolt, nagyon nagy pocakkal már nem akartam vásárolgatni, féltem hogy fárasztó lenne. Amúgy nem csak a babának kellenek dolgok, hanem neked is kell a szülésre, szülés utánra pár dolog. Nem is értem, hogy gondoltad, hogy majd szülés után vásárolsz, szerintem nem gondoltál ebbe bele rendesen. :)
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :-)
 6/18 anonim ***** válasza:
pont a ne maradt ki.. "Ne egyedül indulj neki!"
2012. dec. 3. 15:20
 7/18 anonim ***** válasza:
72%

Szülés után??És akkor még is hogyan gondoltad??Nem lesz ruhája amibe hazahozd a kórházból?Nem lesz mibe fektetned mert még nem lesz kiságya??Nem tudod mibe kivinni sétálni mert nem lesz babakocsija??Este nem tudod mibe fürdetni,mert nincs kiskádja??

Arról nem is beszélve,hogy te a szülés után 1-2 hétig feküdni fogsz,meg pizsiben leszel,mert a szülés után alig fogod várni,hogy aludhass egy jót a kórházi napok után,meg a szülés rengeteg erőt vesz majd ki belőled és kell 1-2 hét,hogy regenerálódj,szóval erőd sem lenne elmenni vásárolni.Úgyhogy ez nagy hülyeség,hogy szülés után akarsz mindent beszerezni.

Szerintem lassan elindulhatsz vásárolni.Nem kell pl az én példámat követni(én 17+6 hetes vagyok,és már szinte minden cucca megvan),de azért a szülés utánra sem kell hagyni,mert azt pedig én hülyeségnek tartom.Meg azt is,hogy babonaságból nem vásárolnak szülés előtt semmit,mert bármi történhet a babával.

2012. dec. 3. 15:21
 8/18 A kérdező kommentje:
Oké,oké.És nekem mi kell a kórházba????
2012. dec. 3. 15:21
 9/18 anonim ***** válasza:
Neked a kórházba? 2törölköző, 2papucs, köntös, fésű, tusfürdő, wc papír, betétek a vérzés miatt, esetleg mellszívót is bevihetsz.
2012. dec. 3. 15:26
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ne az utolsó percben kapkodjunk, már a 36. hét után állítsuk össze a kórházi csomagot. A kórházban is érdeklődjünk, hogy ott mit adnak, ne pakoljunk feleslegesen, vagy ne maradjon ki valami. Érdemes két csomagot készíteni, és a szüléshez csak egy kisebb táskát vinni magunkkal, ami kevésbé van útban.

Szülőszobai csomag:

Anyának:

1-2 hálóing vagy hosszú póló a szüléshez. Olyan, amit nem sajnálunk kidobni, ha nem sikerül kimosni, de azért

kényelmes, mert lehet, hogy a folyosón is fogunk sétálni benne.

köntös

papucs

meleg zokni – vajúdás közben fázhat a lábunk

törülköző

2 kis törülköző (borogatásnak)

eldobható bugyi a magzatvizet felfogó betéthez

4 kicsi ásványvíz (szénsavmentes), lehetőleg csőrös üvegű, így nem öntjük magunkra,

szőlőcukor, csoki ha a kórház megengedi

WC papír

tisztálkodószerek (szappan, tusfürdő)

gátmasszázsolaj

fényképezőgép (feltöltve)

telefon, telefontöltő

CD, discman, magazinok

óra

terhes kiskönyv

leletek

TB kártya

személyi, lakcímkártya

Apának: papucs, póló, kényelmes nadrág, szendvics

Babának: első ruhácskák (body, rugdalózó, sapka) 56-os, 62-es méretben

Kórházi csomag a gyermekágyas osztályra:

Anyának:

3-4 (szoptatós) hálóing vagy pizsama – könnyen beszennyeződhet, és a fokozott izzadás miatt is gyakran kell cserélni

köntös

2 papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)

szoptatós melltartók

bugyik

fűzős bugyi vagy haskötő (ha van)

6 eldobható hálós bugyi

2-3 pár zokni

3-4 törölköző (nagy, kicsi) – számítsunk gyakori tusolásokra, a gátsebet naponta 3-4x is le lehet zuhanyozni, hogy ne fertőződjön el az ürülő váladéktól. A langyos víz a fájdalmat is csillapítja.

Étkezéshez:

szendvics, amit szülés után megehetünk – ez különösen jól jön, ha éjszaka szültünk, hiszen akkor másnap reggelig nem kapunk ennivalót a kórházban,

műanyag edény, tányér

evőeszköz

szalvéta

pohár/bögre

szilvalekvár vagy aszalt szilva

sok-sok folyadék

Neszesszerbe:

tusfürdő, szappan

intimszappan

testápoló

sampon

hajszárító

hajgumi, hajpánt

papír WC ülőke

körömolló

zsebtükör

krém mellbimbóra

1-2 csomag Tena Lady normal betét

1 csomag normál éjszakai betét

melltartóbetét

mellszívó (elmosáshoz folyékony fertőtlenítő)

aranyér elleni kúp és krém (patikában recept nélkül kapható)

papírzsebkendő

Babának:

56-os body

56-os rugi

két sapka – egy vastag, egy vékonyabb

kesztyű

5 textilpelenka

1 csomag újszülött pelenka – 2-4 kg-os vagy 3-6 kg-os méretben kapható – a 36.-38. heti ultrahang vizsgálaton becsült súly alapján válasszunk

2 fürdőlepedő

takaró

napraforgóolaj

Anyakönyvezéshez:

szülők személyije, lakcímkárytája

300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat

A hazamenetelhez

Készítsük össze, hogy a család behozhassa a kórházból való távozás napján:

Anyának: Kényelmes, bő vagy kismama ruhák, mert a szülés után alakunk nem lesz azonnal a régi.

Babának:

évszaknak megfelelő body, rugdalózó

kardigán vagy kiskabát

vastagabb sapka

takaró

télire overall vagy bundazsák, kesztyű, kocsicipő

autósülés/hordozó

2012. dec. 3. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!