Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kezdjek el vásárolni, a...

Mikor kezdjek el vásárolni, a babának?

Figyelt kérdés
27-hetes vagyok.De még nem merek vásárolni,nagyon nincs semmi véve a babának,Úgy gondoltam, majd szülés után.De azt mondták a barátok akik szültek ,hogy ez nem fog menni és most kell vásárolni.,Szerintetek???????????

2012. dec. 3. 15:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
22 hetes babás vagyok és csak pár apróság hiányzik. Mi már a 12. hét környékén nekiálltunk vásárolgatni, ami jó áron volt vaterán megvettem, ruhákat a vásárban vettem használtan, babakocsit újonnan netről rendeltük. Kiságyat anyu intézte vateráról és így szépen sorban majdnem mindenünk meg lett. Én kb 35. hétre mindent beakarok szerezni, nyugodtan akarok elmenni szülni, és nem akarok azon idegeskedni, hogy szülés után még el kell menni mellszívóért vagy ruhácskáért mert azt nem vettünk.
2012. dec. 3. 15:35
 12/18 anonim ***** válasza:

10-es válaszoló!

Ezt mind magaddal viszed????????? :O

2012. dec. 3. 15:41
 13/18 anonim ***** válasza:

Pizsama vagy haloing attol fugg,hogy miben erzed jol magad (4-5db),ket papucs(vizes-szaraz),kontos,eldobhato bugyik,sima bugyi,betet,egy ket kisparna mivel a korhazi parnak silanyak,2torolkozo

A babanak:cumi,cumisuveg,pelenka,popsitorlo,textil pelus,ruha

hirtelen ez jutott eszembe

2012. dec. 3. 15:41
 14/18 anonim ***** válasza:
Szoptatos melltarto,melltarto betet,mellszivo
2012. dec. 3. 15:43
 15/18 anonim ***** válasza:

Az ilyen kész listákon csomó felesleges dolog van. Ami kelleni fog a kórházban neked, és valószínűleg nincs otthon, tehát meg kell venni:

- nagy betét (Tena legnagyobb 1 csomag az első 1-2 napra, egyel kisebb a következő napokra)

- Tena hálós bugyi, szellőzés miatt szülésznők is ezt ajánlják, meg nem nyom sehol, kényelmes, ha kimosod 10 perc alatt száraz

- szoptatós hálóing vagy pizsama (hát ez opcionális, teljesen jó egy sima elöl gombolós pizsama/hálóing is)

- szoptatós melltartó (szintén opcionális, én nem használtam, jó volt a sima)

A többi dolog ami kell, általában van otthon (papucs, törölköző, tisztálkodószerek, evőeszköz, műanyag pohár, csak gondold végig, mire lehet szükséged egy nap alatt).

A babának a legtöbb kórházba kell vinni pelenkát, popsitörlőt, popsikrémet. Ruhát van ahol adnak kórházit, van ahol nem, de pl. kesztyűt és sapit nem szoktak adni (kesztyű akkor kell ha hosszú a körme, ne karmolja meg magát, de pici zokni is jó helyette, azt is rá lehet húzni a kezére). Textilpelenkát is kell bevinni, büfiztetéshez pl., meg a feje alá a kis kosárba amiben vannak.

Ahol szülni fogsz, ott nincs szülésfelkészítő tanfolyam? Mert ott általában elmondják, hogy adott kórházba mit kell bevinni a babának.

2012. dec. 3. 15:46
 16/18 anonim ***** válasza:
Szia! Mi attól kezdve vásároltunk hogy megmozdult a baba! Hát mostanra végeztünk is meg ágynemü kell meg amit majd a doki ír fel neki azt kell kiváltani! szerintem ne hagyd a végére én eddig imádtam vásárolni vagy csak sétálgatni a plázában de az utóbbi hetekben gyűlölöm mert hamar elfáradok! Meg anyagilag is egyszerűbb szép lassan mint mindent egyszerre! amúgy egy furi kérdés csak hozzám jön a védőnő megnézni hogy meg e van mindene a babának? már bejelentkezett erre a hétre! üdv 27+5hetes kismama
2012. dec. 3. 16:24
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogy van -e szülés felkészítő tanfolyam ,én ilyenekre nem járok.A másik kérdés:nekünk nem jön a védőnő pláne azért,hogy mit vettél és mit nem :-)
2012. dec. 3. 17:02
 18/18 anonim ***** válasza:

Védőnő nálunk sem volt kint, szerintem kevés hely van ahol annyi idejük van, hogy minden kismamához kimenjenek, nálunk elég sok kismama jut 1 védőnőre.

De neten elég sok helyen van lista, amik sokszor tényleg túlzóak, de azért józan ésszel lehet róluk szelektálni.

27 hetesen azért már bőven kell foglalkozni ezzel. A szülésfelkészítőt is meg lehet kérdezni a kórházban (ez nem rendszeres tanfolyam, egy előadás szokott lenni a legfontosabb tudnivalókról). Ha ennyire nem vagy képben, érdemes lenne elmenni.

2012. dec. 3. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!