Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elhagynátok ezért?

Elhagynátok ezért?

Figyelt kérdés

15 hetes kismama vagyok. A párommal már vágytunk egy kisbabára, de mióta kismama vagyok, folyamatosan kritizál, veszekszik velem.

Tudni kell,hogy az apukája vett neki/nekünk egy lakást, hamarosan költözünk. Viszont ha összeveszünk, folyton a fejemhez vágja, hogy az én szüleim miért nem fizették ki a lakás felét, meg a kapucsengőre is csak az ő neve megy, mert övé a lakás...

Most egyik ismerőse felajánlotta neki, hogy eladja a már nemhasznált babacuccokat és párom jött haza, hogy megveszi... És engem meg sem kérdezett... Én nem szeretnék majd mindenből használtat....

Nem tudom, mit tegyek.

2012. nov. 8. 13:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%
Akkor pasi szemmel Szerintem félti a helyét és már most féltékeny a gyerekre, DE ez nem normális dolog. Pont ilyenkor kéne méginkább mindenben támogatnia. Az pedig h kié a lakás stb teljesen felfoghatatlan számomra egy párkapcsolatban. Nagyon komolyan ülj le vele beszélni, mert ez így nagyon nem lesz jó és sajna végig kell gondolnod, hogy egyedül hogy tudnál boldogulni, mert nem érzem túl stabilnak a kapcsolatotokat. (35 F és 8hetes anyuka :) )
2012. nov. 8. 13:25
 12/21 anonim ***** válasza:
65%
a 10-esnek totál igaza van, nem kell lepontozni!
2012. nov. 8. 13:28
 13/21 A kérdező kommentje:
én nem pontoztam le senkit, mert az őszinte véleményetekre vagyok kíváncsi!
2012. nov. 8. 13:33
 14/21 anonim ***** válasza:
92%

Hasonlóak a körülményeink. :) A lakást, ahol lakunk a férjem anyukája vette. Itt lakunk már kb. 10 éve és soha egy büdös szóval sem a férjem, sem az anyukája hányt semmit a szememre. A szüleim nem jómódú, de dolgos emberek, segítettek, amennyit tudtak, pl. mosógépet, hűtőszekrényt, bútorokat vásároltak. A postaládára mindkettőnk neve ki van írva.

Örült, amikor megtudta, hogy babátok lesz?

Nekünk a baba-holmik vásárlása közös, nagy projeckt volt, mindig megkérdeztük egymást, de legtöbbször együtt mentünk vásárolni. Az egyetlen "meglepi", amivel beállított egy CD-lejátszó volt. (mondván, hogy a gyerekünk tudja hol hallgatni Halász Juditot)

Először leülnék vele beszélni, megkérdezhetnéd, hogy mi bántja, miért ilyen veled. Nyugodtan mondd el a te meglátásodat is. Ha nem hajlandó kompromisszumra, akkor pakold össze a cuccaidat. (Szerintem csak átmeneti állapot, bepánikolt.)

Drukkolok!

2012. nov. 8. 13:36
 15/21 anonim ***** válasza:
77%
Én vagyok a 10es.Bocsi,ha valaki szerint rosszat írtam,csak ennyiből nekem,ez jött le.Előre bocsánatot kértem a kérdezőtől.Tudod,nálunk is a férjem szüleinek támogatásával lett lakásunk,mégis fele-felébe vagyunk.És egyetlen egyszer sem vágta ezt a fejemhez,(még szép,gyerekei anyja lettem)de ha megtenni,én bizony csomagolnék és gyerekestől lelépnék!De ez én vagyok...
2012. nov. 8. 13:38
 16/21 Bence_ ***** válasza:
92%

"meg a kapucsengőre is csak az ő neve megy, mert övé a lakás.."

Ilyen emberrel nem lenne a párom. Ilyen emberrel még ez a szó is értelmét veszti, pár.

Itt komoly lelki bajok vannak. Párodnak az önértékelését helyre kéne rakni. Mert vagy megszokod és megszereted. Vagy lelépsz.

Ha biztosan ezt ettől a pasitól szeretnél babát akkor menjetek el valami szakemberhez.

Gyerek neve majd kint lehet a kapucsengőn?

Védőnő Gipsz Jakabot fogja keresni? :D

2012. nov. 8. 13:47
 17/21 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is üljetek le beszélgetni erről.Azért ezt a viselkedést nem ártana tisztázni,amíg ,,el nem fajul jobban,,.De szerintem az lehet,hogy amikor megtudta,hogy terhes vagy,beijedt.Lehet,hogy most jött benne elő az az érzés,hogy mi lesz,ha ő már nem fog elég figyelmet kapni,úgy mint eddig.Mert amikor megszülöd a picit,persze,hogy a pici lesz az első,mert etetni kell,foglalkozni kell vele,el kell látni,és ő úgy éli meg,hogy a pici születésétől kezdve ő háttérbe lesz szorulva.Ülj le vele,és kérdezd meg tőle,hogy miért lett ilyen veled amióta terhes vagy,holott ő is vágyott a babára.Mondd meg neki,hogy ugyan úgy fogsz vele foglalkozni mint eddig,hogy rá is szakítani fogsz időt,meg majd a baba körüli dolgokba is avasd be,hogy ő ne csak a háttérből nézze,ahogy fürdeted,pelenkázod,stb..de gondolom te is azt szeretnéd,ha együtt babusgatnátok majd a piciteket.A lényeg,hogy nyugtasd meg,hogy ő ugyan olyan fontos lesz az életedben a baba születése után is mint most.Meg azért azt finoman közöld vele,hogy azért lehetne hozzád kedvesebb kismamaként is!!Ezt nem tudod másképp helyre tenni,csak ha leülsz vele megbeszélni.Kívánom,hogy rendbe jöjjön közöttetek minden,és hogy mindketten boldogan várjátok a pici érkezését!!
2012. nov. 8. 14:04
 18/21 anonim ***** válasza:
tényleg nagyon furcsa, hogy csak a baba érdekli..te nem csak a baba kihordója és megszülője vagy, leszel, hanem az ő társa, a gyermeke anyja. Lepd meg, és vegyél valami új dolgot te is a babának, kíváncsi vagyok ,ahhoz hogy viszonyulna! Vagy mérges lenne? Mindenesetre beszélj vele a lepontozó meg ássa el magát szégyenében, amikor mindenki csak segíteni akar....
2012. nov. 8. 15:00
 19/21 anonim ***** válasza:
JA ÉS MINDENKINEK MENT A ZÖLD PACSI! :-) CSAKAZÉRTIS...
2012. nov. 8. 15:03
 20/21 anonim ***** válasza:
Remélhetőleg ez csak egy átmeneti időszak nála.Lehet, hogy még nem fogta fel ezt az egészet, hogy közös! babátok lesz, így 1 család lesztek. Ő most csak a babát látja ebből a helyzetből. Éreztetni, erősíteni akarja azt, hogy ugyan a baba a te pocakodban fejlődik, te fogod a világra hozni, viszont ő biztosítja számára a lakást, meg a szükséges holmikat, nehogy esetleg véletlenül is megforduljon a fejedben az, hogy egy kicsit is, de inkább magadénak érezd majd a picit. Ahogy egy előttem szóló is mondta, valamiféle féltékenység ez. Amúgy én is úgy gondolom, hogy rettentően önző, és durva dolgok ezek amiket említettél. Ez egy harmonikus, jó kapcsolatba nem fér bele, és őszintén sajnállak ezért. Mindenképp szükséges egy nagy beszélgetés, kezdve ott, hogy neked most van a legkevésbé szükséged a stresszre, a szekírozására, az esetleges vitákra, veszekedésekre, gondoljon már arra is, hogy ha ilyen dolgokat provokál ki,azzal a babátokat is bántja. Mondd el neki, hogy ne tekintsen ellenségének, ne viselkedjen úgy, mintha az lennél. A baba közös, és minden vele kapcsolatos dolog is közös. Mindkettőtökre ugyanúgy szüksége van. Ha nem hajlandó beszélgetni, vagy nem lehet vele dűlőre jutni, akkor szerintem hagyd magára pár napra, pl. menj addig a szüleidhez, és mondd neki, hogy gondolkodjon el a dolgokon, és hogyan képzeli el a jövőtöket így - "az ő lakásában". Bízom benne, hogy magához fog térni, és minden jóra fog fordulni. Azért majd írd meg, hogy hogyan alakulnak a dolgaitok:)
2012. nov. 9. 07:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!