Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamak hogy alltok a dohanyz...

Kius kérdése:

Kismamak hogy alltok a dohanyzassal? 31+2hkm

Figyelt kérdés
2012. nov. 4. 10:19
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
60%

Én is úgy gondolom, hogy aki a saját gyermeke egészsége miatt nem képes felhagyni e káros szenvedéllyel, annak nem való gyerek! Kész! Túl nyers voltam??

Istenem. Mégis a jövőben mit lennétek képesek feláldozni a gyermeketek érdekében, ha azt sem teszitek lehetővé, hogy az anyaméhben ne fuldokoljon szegényke.

Komolyan mondom, szégyelljétek magatokat, de inkább hagyjátok abba a dohányzást, míg késő nem lesz.

2012. nov. 4. 16:59
 32/49 lejlus0207 válasza:
40%
Szia! Én 10 hetes terhes vagyok és cigizek...igaz, hogy nem annyit mint előtte, de szívom! Az hülyeség, hogy nem való annak gyerek aki erről se tud lemondani...mert én is szeretném nagyon meg minden, de még se tudom letenni! Ez szerintem nem azt jelenti hogy rossza anya leszek vagy leszel...
2012. nov. 4. 17:41
 33/49 anonim ***** válasza:
57%

Hogy függ össze a dohányzás és ez a nem való neki gyerek téma? Árulja már el valaki! Ugyanúgy fent vagyok velük éjjel, ha betegek, ugyanúgy rájuk áldozom a szabadidőmet, pénzemet, türelmemet, szeretetemet, szóval ez hülyeség.

Ha ez a koraszülés oka, akkor azoknál, akik nem dohányoznak? Azoknál mi? Mindenre lehet ám okot keresni. Ha dohányzott az a baj oka, de ha nem dohányzott, akkor más. Nem lehet, hogy a dohányosnál is az a baj oka, és nem a dohányzás?

2012. nov. 4. 17:52
 34/49 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó, a dohányzás rizikófaktor. Lehet, hogy nem lesz koraszülött a csecsemő, és lehet, hogy később sem lesz baja. Ugyanezzel a logikával simán puszilgathatom herpeszes szájjal a gyerekem, hiszen nem biztos, hogy elkapja, vagy ha elkapta, lehet, hogy nem tőlem. Ugyanakkor minek kockáztatni? Természetesen nem CSAK a dohányzás okozhat bajokat, de az biztosan okozhat. Ez olyan, minthogy nem minden dohányos lesz tüdőrákos és nem minden tüdőrákos dohányzott, ugyanakkor bizonyítható, hogy a dohányzás jó eséllyel tüdőrákot okoz. Én csak azt mondom, amit a szakmámban tapasztaltam. Ha a kérdező jót akar a gyerekének, abbahagyja a dohányzást, és ebben kell nagyon támogatni!!
2012. nov. 4. 17:57
 35/49 A kérdező kommentje:
annyit hozzatennek,most a 32 hetem keztem el,nem tudom mi var ram a 40ig hetig,de ahogy ma irtam en harom evvel ezelott vartam ikerbabakat es a 25 hetbe megszulettek,az egyik babanal megmondtak az orvosok hogy nemfog megszuletni mert nemvolt kifejlodve a hugycsove es nem lattak a veseit sem,nemdohanyoztam es mikor ezt az orvos kozolte velunk a genetikan Pozsonyban,azt mondta nekunk hogy ezert ne hibaztassuk magunkat mert errol nem az alkohol vagy a cigaretta tehet hanem egyszerue igy jott ossze,pedig sem a parom sem en nem alkoholizalunk es nem cigiztunk,
2012. nov. 4. 18:01
 36/49 anonim ***** válasza:
31%
Szóval csak azt akarod megmagyarázni hogy neked van rá okod hogy cigizz, és különben sem sokat és blablabla..Akkor mi a fenének írtad ki a kérdést? Az én mostoha húgom is ilyen akarat gyenge mint te vagy. 2hete szülte a második gyerekét...az elsővel és ezzel is végig dohányzott. a kislány épp hogy 2kg-al született...jövőhónapban 4éves de borzasztó picike "fejletlen "kislány még most is. Nem hozta be a lemaradást...a további károsodások meg még előjöhetnek időközben. Aki terhesen cigizik vagy nem fogja fel hogy olyankor mi történik a testében vagy nem érdekli. Melyik a jobb?? Van aki kezét lábát törné egészséges gyerekért...ti meg...mindenesetre szomorú.:(
2012. nov. 4. 18:31
 37/49 anonim ***** válasza:
57%

Én már leírtam, hogy mért nem való olyan nőnek gyerek, aki nem tudja lerakni a cigit, legalább addig, amíg meg nem születik a baba.

"Mégis a jövőben mit lennétek képesek feláldozni a gyermeketek érdekében, ha azt sem teszitek lehetővé, hogy az anyaméhben ne fuldokoljon szegényke. "

Hát ezért!!!

Akaratgyenge ember akar egészséges gyermeket nevelni?? Mi van????

Pontozzatok le csak nyugodtan!

Ettől függetlenül vagy pont ezért: Egészséges kisbabát kívánok mindenkinek!

2012. nov. 4. 19:55
 38/49 anonim ***** válasza:
50%

Miért is kell megmagyarázni hogy rossz anya az aki terhesség alatt szívja a cigit?!

Azért mert milyen anya az aki ennyire akaratgyenge a gyerekével kapcsolatban?!?

Hogyan fogok nevelni a gyermeked ha még magadnak sem tudsz parancsolni?!?!?!

2012. nov. 4. 20:02
 39/49 anonim ***** válasza:
47%
Hányok az ilyen nőktől akik szívják a cigit miközben a baba épp fuldoklik a hasukba de a csinibaba kis rózsaszín ruha megvan neki már mintha az jobban számítana!!
2012. nov. 4. 20:03
 40/49 anonim ***** válasza:
62%
Próbáltatok már úgy leszokni a cigiről, hogy a környezetetekbe mindenki szívja??? Kimentek az utcára és 10 emberből 8 aki elmegy melletted az arcodba pöffent egy kevés cigit. Azt mondják, hogy az még károsabb, mintha szívnád. Ha csak fele ennyire kampányolnátok a magas benzinárakért, vagy azokért amik előrelendítik a jövőnket, már lehet, hogy nem itt tartanánk! És igen, mindenkinek a SAJÁT gyereke és nem lehurrogást várt a kérdező, hanem kíváncsi volt, hogy ha ilyen sokan osszák neki az észt, hányan vannak akik bagóznak ugyan úgy! Van egy 3 éves fiam és nemsoká szülöm a másodikat. Vele végig cigiztem, időre jött, rendes súllyal és nagysággal és azóta is fejlődik szépen, némely társát le is hagyja! Ugyan úgy felkeltem hozzá az éjjel, vittem orvoshoz, ügyeletre, sajnos műteni is kellett 2 hónaposan (SEMMI KÖZE NEM VOLT A CIGIHEZ) és ott álltam az ágyacskája mellett éjjel-nappal. Ettől kevesebb vagyok? Vannak olyanok akik nem cigiznek és eldobják a gyereküket, nem foglalkoznak vele és még lehetne sorolni. Ha csak egy részét ismeritek a másik életének, mit szóltok bele? Senkinek nincs joga ítélkezni a másik felett. Magad szemébe még a gerendát sem, de máséban a szálkát már azonnal. Én meg az ilyenektől hányok!!!!
2012. nov. 5. 07:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!