Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Titeket nem zavar az ilyesfajt...

Titeket nem zavar az ilyesfajta beszólás? /nagy pocakosok/

Figyelt kérdés

Számomra annyira idegesitő, amikor valaki meglát és elkezd ájuldozni, hogy "húúúú, mint aki már szülni megy", meg a hasamat bámulják. 26hetes terhes vagyok, elég nagy már a pocim, de nem átlag feletti, szerintem az átlagba tartozok. Mégis amikor ilyenekkel jönnek, annyira rosszul esik, kismamaként amugy is érzékenyebb vagyok dolgokra, meg persze, nem látom magamat csinosnak, nőiesnek, hiszen van egy kerek pocakom, és még ileynekkel is frusztrálnak. Hozzáteszem, olyanok szólnak be, akiknek még nincs gyerekük, tehát tapasztalatuk sincs a terhességgel kapcsolatban, azt sem tudja hogyan "kell" kinéznie egy 26 hetes pocaknak.

Nektek voltak ilyen beszólások? Ha igen, hogyan reagáltátok le?

2012. okt. 29. 12:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

32 hetes vagyok, átlagos mérete van a pocakomnak, az öregek mégis teljesen oda vannak meg vissza hogy mekkora hasam van, biztos szülni megyek már, amikor meg mondom hogy még van 8 hetem akkor meg meg vannak róla győződve hogy hatalmas babám lesz. a babám normál méretű, nem hatalmas :) igyekszem nem figyelembe venni őket, bár sokszor kérdezgetem páromat meg másokat hogy valóban nagy-e a pocim, mert én nem gondolom annak. nem mindig esnek jól ezek a beszólások, várom már hogy vége legyen ennek az időszaknak is :)

boldog babavárást

2012. okt. 29. 12:35
 2/17 anonim ***** válasza:
88%

Nekem a volt főnöknőm (a botsáska) szólt be. "Jaaaaj, milyen nagy a hasaaaad!"

Én mindig csak annyit mondtam, persze, mert lakik benne egy gyerek. Vagy csak annyit, hogy lesz ez még nagyobb is a végére.

Vagy mondanék valami baromságot, hogy persze, hogy nagy, elvégre ötös ikereket várok. :D

Olyan rövid és olyan szép időszak a várandósság, végre nem kell takargatni a gömbölyű pocit, "viseld" bátran, büszkén, örömmel. Ne hagyd, hogy bármilyen rosszindulatú személy elrontsa!

2012. okt. 29. 12:36
 3/17 anonim ***** válasza:
89%

férfi vagyok,DE

el kell viccelni a dolgot....nagy hasam van és mikor mondják akkor mondok vmi hülyeséget...szülni indulok épp ikrek lesznek és azért stb stb...

2012. okt. 29. 12:38
 4/17 anonim ***** válasza:
72%

Ne foglalkozz az ilyenekkel... engem mindig azzal piszkáltak, hogy nagyon pici hasam van, hol hordom a gyereket, meg hogy mekkorka gyereket fogok majd szülni!? Engem is nagyon idegesített, de aztán a végére már nem is foglalkoztam vele. Mikor szülni mentem még a szülésznő is megkérdezte, hogy mennyi idős terhes vagyok, mert kb. 7 hónaposnak néz, vagy még annyinak sem. Ennek ellenére a babám 3 kg és 52 cm lett és 37. hétre született.

Tudom nem könnyű, de próbálj meg nem foglalkozni ilyenekkel!

2012. okt. 29. 12:43
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért, de ha az ember meglát egy terhes nőt, és beszélget vele, akkor egyből kell valami jelzőt mondani a hasára. Hú de nagy, hú de kicsi, jaj de kerek, jaj nem is látszik. Mindegy, csak valamit kell mondaniuk.

De tényleg el kell viccelni, vagy csak ne vedd fel. Általában emögött nem áll rosszindulat! Csak tudod valamit mondani akarnak, és az lesz belőle, hogy hülyeségeket beszélnek. :)

Mondd, hogy persze, hogy nagy, de hát a 12. gyereknél ez nem ritka, szóval bármit amivel kizökkented a "beszólót". :)

Tényleg rövid idő a terhességed, élvezd ki, tök mindegy is mekkora a hasad.

2012. okt. 29. 12:43
 6/17 anonim ***** válasza:
63%

14! hetesen mondta mindenkinek a kolléganőm, hogy olyan a hasam mint aki szülni megy.

No tényleg átlag feletti, de nyilván szó sincs ilyesmiről...

Elég sokat híztam is, és mondják, hogy ő ennyivel szülni mentek, nem 16 hetesen híztak ennyit. (Amúgy csak hasban lettem nagyobb).

Ilyenkor azt mondom, hogy azért nálam már nem volt miből fogyni, nálad meg az orvos mondta az első perctől, hogy diétázni kell... ilyenkor csend van.

Szarok rá :)

2012. okt. 29. 12:44
 7/17 anonim ***** válasza:
50%

engem nagyon zavarnak az ilyen beszólások,főleg ha a saját nővérem tesz ilyen és ehhez hasonló "aranyos" beszólásokat. 24hetesen a barátnőivel azon csámcsogtak hogy nekem mekkora hasam van és amikor közöltem hogy még mennyi időm van hátha tisztára le voltak hallva rajta. de drága nővérem azt is mondta már hogy azért ilyen nagy a hasam mert óriás babám lesz, ami szerinte nem is csoda hisz az apja meg én is nagy darab vagyok! nem kicsit felkaptam a vizet, főleg hogy egy olyan ember mondja ezt aki "vénlány" és még csak szülni sem szült, azt sem tudja hogy mi fán terem a terhesség...

de visszatérve, ha kapok egy ilyen megjegyzés elég csipősen visszaszoktam szólni.

2012. okt. 29. 12:54
 8/17 anonim ***** válasza:
68%

Gondolj arra, hogy nekik nincs részük a várandósság csodájában és csak irigykednek... :)

Szerintem nincs szebb egy szép kerek pocinál hiszen azt hirdeti hogy egy életet hordasz a szíved alatt... :)

én 8 hetes vagyok de már alig várom, hogy pocakom legyen... :)

És hogy nem nőies? Vajon van nőiesebb egy várandós nőnél? :)

Nem hiszem... :)

Boldog babavárást...

2012. okt. 29. 12:59
 9/17 anonim ***** válasza:

7-es hozzászóló alátámasztotta amit írtam... :)

A nővéred bizony irigy... ;)

2012. okt. 29. 13:01
 10/17 anonim ***** válasza:

Engem nem zavart, hogy sokan megjegyezték, hogy mekkora hasam van. Sőt! Imádtam, hogy kismama vagyok!

Egyszer találkoztam egy rég nem látott ismerőssel és nem tudott arról, hogy babát várok. Megjegyezte, hogy milyen szép pocakom van, meg, hogy milyen nagy. Erre csak annyit nyögtem ki szemrebbenés nélkül, hogy most loptam egy 10 kg-os dinnyét, komoly arccal, semmi mosoly. Rossz napom volt akkor, már szégyellem.

2012. okt. 29. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!