Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti elítélitek azt, akinek...

Ti elítélitek azt, akinek 99%, hogy beteg lesz a gyermeke, ha megszüli és épp ezért inkább elveteti?

Figyelt kérdés
Édesanyám huszonpár éve volt így.A pajzsmirigye nem jól működött,hozzáteszem ez a mai napig is így van,így akkor erős hormongyógyszereket kapott,ami mellett egyértelműen nem szedhette a fogamzásgátlót.Szerettek is volna még egy gyereket,de anyu nem tudta a kockázatokat,ugyanis ez kisváros itt a dokik semmit nem mondanak,csak ha már a beteg hisztizik,hogy de márpedig tájékoztassák őt.Szóval nem tudta,és terhes lett.A doki pedig közölte vele,hogy szinte 100%,hogy beteg lesz a gyerek.Nem tudom akkor milyen vizsgálatok voltak,de hát az orvos csak látta,mi van. Ezért döntött anyu az abortusz mellett.
2012. szept. 28. 18:29
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Hát igen,nem tudom,hogy meg kellett-e szülnie vagy sima abortusz volt.Erről sosem beszélt.De nyilván ha tudták a nemét akkor túl volt a 12.héten.
2012. okt. 2. 14:02
 32/37 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én nagy mértékben abortuszellenes vagyok, számomra az egyetlen elfogadható indok az, ha a baba biztosan beteg lesz, vagy az anya életét veszélyezteti a terhesség.

De!

A kezelt pajzsmirigybetegek ugyanolyan eséllyel szülnek egészséges babát, mint az egészséges nők. Nekem több mint 20 éve 6 hetesen ultrahanggal állapították meg a terhességemet, tehát azért már akkor is volt technika.

A pajzsmirgy gyógyszerek nem olyan hormont tartalmaznak, mint mondjuk a fogamzásgátlók, ugyanazt a pajzsmirigy hormont adják, mint amit a szervezet nem tud magától előállítani. Nem tudom, régen milyen gyógyszert adtak rá, de szerintem a doki hibázott nagyot, amikor ráijesztett édesanyádra. :-(

Én inkább a dokit ítélem el. :-(

2012. okt. 2. 16:52
 33/37 A kérdező kommentje:
3 doki is megerősítette anno,hogy beteg lesz a baba...
2012. okt. 2. 16:59
 34/37 anonim ***** válasza:

Ez a modern taigetosz.Nem tudom mien betegségre gondoltál..jó lenne tudni.Nekem született egy beteg gyerekem,igaz,nem down,vagy egyéb mentálisan beteg gyerek,de tartós beteg a maga két nagy szívműtétjével a háta mögött........

Nem bántam meg,hgy megszületett,imádom.Iszonyatosan nehéz 1 évünk volt,rengeteget volt kórházban stb.14 hónapos anyukája!

2012. okt. 2. 19:38
 35/37 A kérdező kommentje:
Én sem tudom,mi lett volna a baja,és nehari de erről nem faggatom anyut,talán nem a legszebb emléke ez az életében!
2012. okt. 2. 19:59
 36/37 anonim ***** válasza:

Nem ítélek el senkit, aki így dönt/döntött!

2 gyerekem van, a kicsi tartósan beteg rengeteg foglalkozást igényel-genetikai. Most terhes vagyok a 3.-al. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, és rengeteg vizsgálaton. Úgy néz ki egészséges lesz. Voltak álmatlan éjszakáim, de eldöntöttem nem tartanám meg, ha beigazolódott volna az a betegség, amire gyanakodtak. Én lelkileg biztosan belehaltam volna, de legalább a családom "normális" életet élhetett volna tovább.

/Én 31éve születtem, és anyukám volt velem ultrahangon/.

2012. okt. 2. 21:54
 37/37 A kérdező kommentje:
Utolsó.sajnálom és minden tiszteletem a tiéd.légy nagyon boldog a pároddal és a kicsikkel mindig!
2012. okt. 3. 08:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!