Ti elítélitek azt, akinek 99%, hogy beteg lesz a gyermeke,
ha megszüli és épp ezért inkább elveteti?
Figyelt kérdés
Édesanyám huszonpár éve volt így.A pajzsmirigye nem jól működött,hozzáteszem ez a mai napig is így van,így akkor erős hormongyógyszereket kapott,ami mellett egyértelműen nem szedhette a fogamzásgátlót.Szerettek is volna még egy gyereket,de anyu nem tudta a kockázatokat,ugyanis ez kisváros itt a dokik semmit nem mondanak,csak ha már a beteg hisztizik,hogy de márpedig tájékoztassák őt.Szóval nem tudta,és terhes lett.A doki pedig közölte vele,hogy szinte 100%,hogy beteg lesz a gyerek.Nem tudom akkor milyen vizsgálatok voltak,de hát az orvos csak látta,mi van. Ezért döntött anyu az abortusz mellett.
1. Én is pajzsmirigy beteg vagyok, mégis bármikor szedhettem volna fogamzásgátlót!
2. Alapból nem kap több féle gyógyszert csak 1 félét és az sem annyira erős, hogy bármit is befolyásolna.
3. Ha ez mégis így lenne, de ő nem akart gyereket (mert ugye fogamzásgátlót szedett volna) akkor miért nem védekezett?? Létezik óvszer is!
4. Az orvos előre nem mond olyat, hogy beteg lesz a gyerek! Olyan nem létezik! Lesznek kivizsgálások és ha azok nem jók (amik persze ugyancsak nem 100% biztosak, lehetnek tévesek is) akkor közli ezt az orvos.
Én most 19 hetes vagyok, szedem ugyanúgy a terhesség mellett is a pajzsmirigyemre a gyógyszert, mégis teljesen egészséges a babám!
2012. szept. 28. 21:19
22/37 anonim válasza:
21:19-es vagyok még
A kérdésre viszont nem válaszoltam, bocsi.
Én sem ítélem el, úgy voltam vele, hogy, ha rosszak lettek volna a leleteim elvetettem volna én is. Mert ha már gyereket vállalok akkor egészségeset szeretnék. Bár a baj az, hogy 13 hetes kortól érzem a mozgást és utána eléggé fájt volna a szívem. Meggondoltam volna.
2012. szept. 28. 21:23
23/37 A kérdező kommentje:
Tudod neked ez most van.22-23 évvel ezelőtt nem tudhatjuk mekkora hormon tartalmú gyógyszereket adtak ilyen problémákra. Nem tudom,már mi volt annak a hormonkészítménynek a neve amit szedett.Most eltiroxint szed/nem tudom,így kell-e írni/. Tényleg én csak az elmondottak alapján ismerem a sztorit nem faggattam anyát a részletekről,közöm sincs hozzá az ő döntésük volt. De igen szedett fog.gátlót amiről leállították a pajzsmirigyhormonszedés miatt és akkor döntöttek úgy,hogy akkor ha már úgysem szed gyógyszert,jöhet a baba.Aztán kiderült a szomorú igazság.Sajnos tényleg nem tudom a részleteket,rég volt már és senki nem beszél róla szívesen!
2012. szept. 28. 23:24
24/37 anonim válasza:
21-esnek
Azért vannak egyértelmű jelek ám! Pl. az orrcsont hiányzása.
Ugyanúgy más betegségeknél is, mint a turner-kórnál, ahol a nyaki részen vizes burok található. 100%. hogy beteg a baba..
2012. okt. 2. 08:33
25/37 anonim válasza:
Nem ítélem el. Én nem tudom, miképp döntenék, valószínűleg betegségtől is függ, mekkora félelemmel állnék hozzá... Azért hallottam több olyan esetről, ahol tévedtek és mégis egészséges lett - ezért is nehéz döntés.
2012. okt. 2. 08:41
26/37 anonim válasza:
Anyukád hogyan dolgozta ezt fel? Mert, úgy tűnik, még nem zárta le magában ezt a kérdést.
2012. okt. 2. 10:06
27/37 anonim válasza:
Senkinek sincs joga ítélkezni, hiszen nincsenek az adot helyzetben és nem tudják min megy keresztül az a szülő akinek ilyen döntést kell meghoznia.
2012. okt. 2. 11:20
28/37 A kérdező kommentje:
10:06-osnak! Nem beszél róla csak nagyon ritkán.Nem tudom ebből mi igaz,mert azt sem tudom mekkora volt a terhessége,mikor meg kellett szakítani,de fiú lett volna.Az öcsém :(. De az élet így hozta.
2012. okt. 2. 13:37
29/37 anonim válasza:
Az akkor nem kora-terhesség volt... :o(
2012. okt. 2. 13:40
30/37 anonim válasza:
Nem ítélem el. Abban az időben meg más is volt a helyzet. Ma azért már vannak minden féle vizsgálatok, meg a gyógyszeripar is sokat fejlődött.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!