Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti elítélitek azt, akinek...

Ti elítélitek azt, akinek 99%, hogy beteg lesz a gyermeke, ha megszüli és épp ezért inkább elveteti?

Figyelt kérdés
Édesanyám huszonpár éve volt így.A pajzsmirigye nem jól működött,hozzáteszem ez a mai napig is így van,így akkor erős hormongyógyszereket kapott,ami mellett egyértelműen nem szedhette a fogamzásgátlót.Szerettek is volna még egy gyereket,de anyu nem tudta a kockázatokat,ugyanis ez kisváros itt a dokik semmit nem mondanak,csak ha már a beteg hisztizik,hogy de márpedig tájékoztassák őt.Szóval nem tudta,és terhes lett.A doki pedig közölte vele,hogy szinte 100%,hogy beteg lesz a gyerek.Nem tudom akkor milyen vizsgálatok voltak,de hát az orvos csak látta,mi van. Ezért döntött anyu az abortusz mellett.
2012. szept. 28. 18:29
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
57%

Hát ez eléggé érdekes!!

1. Én is pajzsmirigy beteg vagyok, mégis bármikor szedhettem volna fogamzásgátlót!

2. Alapból nem kap több féle gyógyszert csak 1 félét és az sem annyira erős, hogy bármit is befolyásolna.

3. Ha ez mégis így lenne, de ő nem akart gyereket (mert ugye fogamzásgátlót szedett volna) akkor miért nem védekezett?? Létezik óvszer is!

4. Az orvos előre nem mond olyat, hogy beteg lesz a gyerek! Olyan nem létezik! Lesznek kivizsgálások és ha azok nem jók (amik persze ugyancsak nem 100% biztosak, lehetnek tévesek is) akkor közli ezt az orvos.

Én most 19 hetes vagyok, szedem ugyanúgy a terhesség mellett is a pajzsmirigyemre a gyógyszert, mégis teljesen egészséges a babám!

2012. szept. 28. 21:19
 22/37 anonim ***** válasza:
79%

21:19-es vagyok még

A kérdésre viszont nem válaszoltam, bocsi.

Én sem ítélem el, úgy voltam vele, hogy, ha rosszak lettek volna a leleteim elvetettem volna én is. Mert ha már gyereket vállalok akkor egészségeset szeretnék. Bár a baj az, hogy 13 hetes kortól érzem a mozgást és utána eléggé fájt volna a szívem. Meggondoltam volna.

2012. szept. 28. 21:23
 23/37 A kérdező kommentje:
Tudod neked ez most van.22-23 évvel ezelőtt nem tudhatjuk mekkora hormon tartalmú gyógyszereket adtak ilyen problémákra. Nem tudom,már mi volt annak a hormonkészítménynek a neve amit szedett.Most eltiroxint szed/nem tudom,így kell-e írni/. Tényleg én csak az elmondottak alapján ismerem a sztorit nem faggattam anyát a részletekről,közöm sincs hozzá az ő döntésük volt. De igen szedett fog.gátlót amiről leállították a pajzsmirigyhormonszedés miatt és akkor döntöttek úgy,hogy akkor ha már úgysem szed gyógyszert,jöhet a baba.Aztán kiderült a szomorú igazság.Sajnos tényleg nem tudom a részleteket,rég volt már és senki nem beszél róla szívesen!
2012. szept. 28. 23:24
 24/37 anonim ***** válasza:

21-esnek

Azért vannak egyértelmű jelek ám! Pl. az orrcsont hiányzása.

Ugyanúgy más betegségeknél is, mint a turner-kórnál, ahol a nyaki részen vizes burok található. 100%. hogy beteg a baba..

2012. okt. 2. 08:33
 25/37 anonim ***** válasza:
Nem ítélem el. Én nem tudom, miképp döntenék, valószínűleg betegségtől is függ, mekkora félelemmel állnék hozzá... Azért hallottam több olyan esetről, ahol tévedtek és mégis egészséges lett - ezért is nehéz döntés.
2012. okt. 2. 08:41
 26/37 anonim ***** válasza:
Anyukád hogyan dolgozta ezt fel? Mert, úgy tűnik, még nem zárta le magában ezt a kérdést.
2012. okt. 2. 10:06
 27/37 anonim ***** válasza:
Senkinek sincs joga ítélkezni, hiszen nincsenek az adot helyzetben és nem tudják min megy keresztül az a szülő akinek ilyen döntést kell meghoznia.
2012. okt. 2. 11:20
 28/37 A kérdező kommentje:
10:06-osnak! Nem beszél róla csak nagyon ritkán.Nem tudom ebből mi igaz,mert azt sem tudom mekkora volt a terhessége,mikor meg kellett szakítani,de fiú lett volna.Az öcsém :(. De az élet így hozta.
2012. okt. 2. 13:37
 29/37 anonim ***** válasza:
Az akkor nem kora-terhesség volt... :o(
2012. okt. 2. 13:40
 30/37 anonim ***** válasza:
Nem ítélem el. Abban az időben meg más is volt a helyzet. Ma azért már vannak minden féle vizsgálatok, meg a gyógyszeripar is sokat fejlődött.
2012. okt. 2. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!