3 hónapos terhes vagyok és Munkanélküli. A védőnő azt mondta kérjek az orvosomtól beteg állományos papírt. De fel venne veszélyeztetett terhesnek? Mert én úgy tudom hogy akkor az állam fizeti a Tb-et Ti mit tudtok?
Már miért fizetne neki az állam, vagy a munkaügyi központ, ha közvetlen előtte nem volt bejelentett munkája?
Mi alapon?
Én sem dolgoztam, már 7 hónapos vagyok, nekem sem jár semmi.
Kapok táppénzt és veszélyeztetett vagyok (munkaviszonyom van).
Én nem vagyok Viktor párti, de azért ekkora baromságok honnan jönnek?
Táppnz csak annak jár, akinek van jogviszonya, tehát dolgozik. HA vki nem akar dolgozni, akkor a nőgyógyász szokott írni papírt h. veszélyeztett terhes, azzal kell el menni az üzemorvoshoz, és végül a házi orvos veszi táppénzre az embert. A táppénz összege a fizetés 60%, akkor ha elötte van két év folyamatos munkaviszony, ha nincs akkor 50%.
Amit a kérdező írt, az a passzív táppénz, ami már megszűnt. Ha a munkanélküliséged előtt dolgoztál érdemes bemenned a munkaügyi központbe, mert kapsz ellátást, lesz TB-d is, stb. ott kiszámolják h. hány napod van. De érdemes akkor regisztrálva lenned, amikor már TGYÁS-ra el tudnál menned, mert innen el tudsz menni -ha kapsz tőlük ellátást-. Ha nem vagy jogosult munkanélküli ellátásra, és nem lesz továbbra sem munkád, akkor nem kapsz sem GYEDet, sem TGYÁSt.
Ha továbbra is munkanélküli leszel, akkor neked kell az egészségügyi szolg. díjat fizetned. 6300/hó, a NAV-nál kell bejelenteni.
Remélem érthető és kielégítő választ írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!