Köteles vagyok igénybe venni a védőnő "szolgáltatását"? Egyáltalán minek a terhes kiskönyv?
semmi, nem kell a támogatáshoz, a miénk is olyan, hogy tartsa meg a tanácsait magának
mi a "naggyal" eddig 5x láttuk, (ő most 2,5 éves), a kicsit egyszer látta, ő most 1 éves, de nem is hiányzik
kérdeztem a gyerekorvosunkat, hogy lehet-e ebből nekünk bajunk, azt mondta, csak a védőnőnek. Hát én nem fogom keresni.
a kiskönyv azért kell, mert abban van pl. a vércsoportod, a különböző szűrővizsgálatok eredménye, akkor ami fontos lehet egy komplikált szülésnél pl. a lepény tapadási helye, a baba méretei, fekvése, stb... amire szükség lehet. én elmennék a helyedben. havonta 1x ki lehet bírni. Nekünk már az 5. védőnőnk van....
2 kisfiú anyuja
Na jó, de ez felelőtlenség, mert ha probbléma van, gondolod lesz idő bogarászni a leleteidet? Azért a terhes kiskönyvben beírva egy lapon, könnyen megnézhető bármi, amire szükség lehet. Nekem az összes vérvétel eredmény, ultrahang eredmény, méhszájvizsgálat eredmény, milyen gyógyszereket szedek be volt vezetve. Illetve az is, miért volt az első szülésem császár, milyen komplikációk adódtak akkor. És NST-nél, meg amikor mentem szülni, kinyitották és ott volt minden.
Most egyébként összesen 4-szer kell menni a védőnőhöz, azt sem hiszem el, hogy olyan nagy ügy 9 hónap alatt 4-szer elkéredzkedni és elmenni hozzá. Vagy nem tudsz hat hetente kivenni egy szabadnapot.
De gondolom nem kötelező igénybe venni, bár ő jelenti a kórháznak, hogy hazaadhatják a babát. Ha nem is jársz hozzá, ki ad engedélyt? De kérdezd meg tőle, hogy kötelező e hozzá járni?
Dehogy kell 4x védőnőhöz menni.
1x elmész, megkapod a kiskönyvet, amit az orvos köteles vezetni és ennyi.
Orvoshoz meg 4x csak mész.
HA már megvan a kiskönyved, nem kell járnod egyáltalán.
Ő fog járni hozzátok, ha megvan a baba, ha ezt se akarod, akkor irásban lemondasz a szolgáltatásról. Ugyanis ez egy szolgáltatás, nem vagy köteles igénybe venni természetesen.
A kiskönyv azért jó, mert ha az utcán rosszul leszel, rögtön tudnak mindent az orvosok, mentősök. Vagy pl. ha karambolozol, ilyesmi. Ez szerintem a legfontosabb funkciója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!