A védőnő egyáltalán nem választható? (részletek a kiegben! )
Most derült ki, hogy babánk lesz :)
A szitu a következő: Amikor a páromhoz költöztem, nem jelentkeztem át az új lakhelyemen, ezért hivatalosan még mindig a régi helyen lakom (a mostani és a régi lakhelyem két külön település, alig 10 percre egymástól). Elméletileg védőnőhöz a tartózkodási helyemen kell mennem, attól függetlenül, hogy nem vagyok itt bejelentve? Vagy választhatom a "régi" helyen lévőt is?
Azért lenne probléma, ha a mostani lakóhelyemen kellene védőnőhöz mennem, mert az itteni rendelőben az orvos asszisztense a főnököm nagypofájú sógornője. Nem szeretném ha a főnököm előbb tudomást szerezne a babáról, minthogy én elmondom neki és a 12. hét előtt nem szeretném elmondani. Viszont a sógornőjétől mindenképp megtudná, hogy ott jártam. Ilyenkor mit lehet tenni?
Nekem két védőnőm volt két külön településen. Költöztünk és még nem voltam átjelentve. Az előző lakhelyemen szerettem volna szülni, ott végezni a vizsgálatokat és az orvosom is ott volt. Így volt ott egy védőnőm akivel intéztem a vérvételeket, eredményeket, oda jártam a dokihoz tanácsadásra(és végül ott is szültem). Viszont az itteni védőnőhöz is kellett járni mivel a baba hozzá tartozik, családlátogatást és a szülés utáni nyomonkövetést is neki kell csinálnia.
Tehát első körben annál a védőnőnél kell jelentkezned ahol most laksz, ahova születik a baba. A (gyermek?) orvossal és az asszisztensével nem fogsz találkozni, de a védőnőnek is felhívhatod erre a figyelmét.
Szia!
Nekem is váltanom kellett, de nem vállalta a védőnő, mert egy kerülettel arrébb költöztem és oda már nem akart kijönni. Így másik lett. De eleinte úgy is neked kell menni, 12. hétig ez megoldható. Ha szerencséd van akkor kimegy a tartózkodási helyedre is, de nem szokták vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!