Köteles vagyok igénybe venni a védőnő "szolgáltatását"? Egyáltalán minek a terhes kiskönyv?
utolsó én sokat beszélgettem a védőnővel, aki egyébként már az én védőnőm volt és a gyerekorvos is az én orvosom, ismerik a családot, a környéket, mert 35 éve ott dolgoznak ebben a körzetben.
És ő mondta ránézésre tudja ennyi év után, ki az anyuka, aki megbízható és tudja, hogy gondoskodni fog a piciről. és mondta, volt egy diplomás, magyar nő, aki annyira trehány volt, hogy még a kiskádat is kérte tőle bemutatni. Belépsz egy lakásba még laikus szemmel is tudsz ítéletet mondani, megfelelő körülmények közé kerül a baba vagy nem. Nem kell ehhez megszámolnia a pelenkákat, megtapogatni a gyerekágyat. illetve az első találkozásnál is tud ítéletet alkotni, milyen az illető-szükséges e "gondozásba vétele" vagy nem.
És tudod hány problémás esete lehet? Nem tudom hány gyerek tartozik a körzetébe, de most hozzád minek menjen, ha tudja, hogy rendben van veled minden, ha az idő alatt el tud menni problémás családokhoz. A mi lépcsőházunkban éltek az unokatesomék, furcsa körülmények közt (nekik is ismerte az egész családot) hidd el két hetente jött hozzájuk, mi akkor beszéltünk, ha összefutottunk a lépcsőházban.
Örülj neki, hogy nincs rá szükséged.
10.49 hát lehet egy véleményed saját magadról, ha úgy gondolod, hogy úgy nézel ki, mint aki víz-villany-fűtés nélküli házból jött. Vagy valóban elég igénytelen, koszos lehetsz, ha úgy gondolod a védőnőnek személyesen kellett volna meggyőződnie az életkörülményeidről. Mert egy normál öltözetű, normális beszédű, tiszta, összeszedett emberről miért gondolná, hogy nem megfelelőek a körülmények egy kisbaba fogadásához? Fordítva inkább el tudom képzelni egy igénytelenül kinéző nő (én ismerek egy ilyen ügyvédet)aki egyébként milliomos. De azt hogy egy tiszta, ápolt ember és egy putriban (víz,villany, fűtés nélkül)éljen-hát nehezen.
Az unokatesomék egy zártkerti 25 négyzetméteres 1 szobás ingatlanban éltek, persze, hogy kiment a védőnő megnézni, hogy is néz ki egy ilyen hely, valóban alkalmas e a babának, milyen a fűtés stb stb. De rendes ház volt, csak a fűtés nem volt még megoldott.
Én most vagyok 10 hetes.utoljára 8 hetesen voltam védőnőnél decemerben.
jól elbeszélgettem vele,megmérte a súlyom,a vérnyomásom.
Mielőtt kijöttem volna az ajtón közölte ,hogy majd lesz látogatás januárban.
Csak tudnám minek jön ki látogatásra mikor még se ágy se semmi nincs meg annak a gyereknek még,mert ugye 12 hetet se töltöttem be,hogy biztosabb legyen a megmaradása.
Erre mondjon nekem valaki valami értelmeset.
Hajam ápolt,sminkelem magam,normális divatos ruhákban járok.Akkor most gondoljam azt,hogy igénytelennek tartott?
Azt aláírom,hogy kijön mielőtt megszületik megnézni a környezetet alkalmas e a lakás a gyereknek de mikor még az se biztos,hogy megmarad e és kijön leskelődni,hát én kicsit felháborítónak találom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!