Dohányzás miatt elmehet egy baba? Vagy tuti beteg lesz? Meddig kell lerakni a cigit hogy ne legyen baj? (hány hetes korig)
A legjobb, ha már babatervezés előtt leteszi az illető.A nikotin nem ürül egyik napról a másikra a szervezetből.
Egyáltalán nem biztos, hogy elvetél, vagy beteg lesz a pici, de az biztos, hogy nagyon megnő rá az esély, ha a kismama dohányzik...
Amúgy nem értem hogy nem lehet letenni...hiszen a gyerekéről van szó.
Min. szoptatás végéig le kell tenni, de attól a perctől, ahogy megfogant a baba.
Egyébként érdekes tény ez a "nem tudom letenni" és a "letudom tenni" dolog.
Sok minden az elhatározástól, az akarattól függ. Erre sok ember, akit ismerek azt mondja, hogy gyenge személyiségű ember a barátnőd.
Ha tovább mennénk, akkor pedig felelőtlen is.
Ezen az oldalon már olvastam olyat is, hogy a kérdezőt konkrétan letámadták egy ilyen szöveggel:
"Majd meglátjuk, hogy a szülészeten mit fogsz mondani, amikor közlik, hogy a gyermeked beteg! Ráadásul tüdő gondjai vannak vagy érrendszeri! És akkor kit fogsz okolni? Csak magadat tudod!" - Erre tisztán emlékszem.
A többit, amit írt már nem tudom ilyen pontosan, de a lényeget felvázolom. Ez volt benne:
- költhetsz majd életed végéig több ezret gyógyszerre
- magyarázkodhatsz a gyerekednek
- elveszik a gyereked
Na, ez már nálam is kiverte a biztosítékot!
Mindenesetre, egy szülő (akár anya, akár apa) felelősségteljes döntésekkel tartozik a gyermekének/gyermekeinek. Nyilván bárhogy fellehet nevelni egy gyermeket, normális kereteken belül, de nem feltétlen az a legjobb, ha a szülészet előtt 9 hónapot végigdohányozva áll kint az anyuka, szájából kilógó cigivel.
Az a baj kérdező, hogy ezt így nem lehet megmondani...Az igazság az, hogy az elején nagyon veszélyes,mivel az első 3 hónapban alakul ki tulajdonképpen minden.
De a végén is veszélyes, mert korábban beindulhat tőle a szülés,nagyon könnyen oxigén hiányos állapot léphet fel,ami súlyos agykárosodást is okozhat.
De persze sok dohányzó anyuka szült már egészséges gyereket.
Csak az a baj, hogy ha már 6 hetes és eddig nem tudta letenni,sőt naponta többet szív, akkor csak mondogatja, hogy leteszi, nem hinném hogy le fogja, hiszen ez akarati döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!