Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti elítélitek azt, akinek...

Ti elítélitek azt, akinek 99%, hogy beteg lesz a gyermeke, ha megszüli és épp ezért inkább elveteti?

Figyelt kérdés
Édesanyám huszonpár éve volt így.A pajzsmirigye nem jól működött,hozzáteszem ez a mai napig is így van,így akkor erős hormongyógyszereket kapott,ami mellett egyértelműen nem szedhette a fogamzásgátlót.Szerettek is volna még egy gyereket,de anyu nem tudta a kockázatokat,ugyanis ez kisváros itt a dokik semmit nem mondanak,csak ha már a beteg hisztizik,hogy de márpedig tájékoztassák őt.Szóval nem tudta,és terhes lett.A doki pedig közölte vele,hogy szinte 100%,hogy beteg lesz a gyerek.Nem tudom akkor milyen vizsgálatok voltak,de hát az orvos csak látta,mi van. Ezért döntött anyu az abortusz mellett.
2012. szept. 28. 18:29
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
57%

Jobban tette, mintha megszülte volna. Nem csak azért, mert szenvedésre ítél egy gyereket, hanem az érte érzett felelősség miatt is.

Az ilyen betegek többnyire hosszú életűek, és egész életükben eltartásra, gondoskodásra szorulnak. Ha a szülő betegek lesznek, nem tudják gondozni őket, vagy meghalnak, akkor mi lesz velük?

Erre is kell gondolni, mielőtt a világra hozzák őket!

2012. szept. 28. 18:42
 12/37 anonim ***** válasza:
57%
Ki tudja mi a helyes ilyenkor? Én nem tartanám meg, mert ha már van lehetőség, inkább így. Nem biztos h boldogtalan egy beteg gyerek, de tudni kell, ki mennyire erős, mennyire képes egy beteg gyerek mindennapjait néha szó szerint végigasszisztálni? Én nem vagyok rá képes, úgy érzem, gondolom.
2012. szept. 28. 18:46
 13/37 anonim ***** válasza:
12%

A problémát inkább abban látom, hogy az orvos azt mondta neki: "99% hogy beteg lesz".

Mert ilyet nem mondhat egy orvos még ma sem, főleg nem 2X éve... :o(

2012. szept. 28. 18:46
 14/37 A kérdező kommentje:

18:37-es.Elvetette kb 22 éve.Ha elolvasnád amit írtam,akkor talán érdemben is tudnál válaszolni.

Következő válaszolónak: tanár vagyok és mikor gyakorlatra jártam,mentünk speciális iskolákba is. Voltak ott Down szindrómás gyereke,felnőttek és szerintem az életben annyi szeretetet nem lehet kapni,mint tőlük.És ők dolgozni is tudnak felnőttként,mert bár megmaradnak egy bizonyos szellemi fejlődési szinten,de egyszerűbb munkákat képesek elvégezni.Ez a fogyatékosság,ha lehet ilyet mondani a legszerencsésebb az összes közül,amivel még a gyerek és a család élete sem lesz pokol.Van egy rokonunk aki tipikusan ez a gyereket mindenáron típus. Neki megmondták,hogy beteg lesz a gyereke,de neki gyerek kellett minden áron és megszülte pedig az orvosa szinte könyörgött,hogy gondolja ezt végig.Azóta a házassága tönkrement, a másik gyermekére sosem fordított figyelmet nem adott neki szeretetet,mert a kisebbre kellett figyelni non-stop.A nagy aki már 25 éves letagadja hogy van egy beteg öccse,lelkileg össztört,mert kicsi korától a küzdelmet látta családban a testvéréért és ő mindig el volt nyomva. a beteg testvére most 20 éves.pelenkázzák és csak vegetál.Szerintem nem érte meg a rokonunknak,hogy szétment a családja és az egészséges gyermeke egy erzelmi-lelki roncs!

2012. szept. 28. 18:49
 15/37 A kérdező kommentje:
18:46-os.Mért,mit kellett volna mondania? Hogy egészséges a kisbaba,tartsa csak meg anyuka,mikor látta rajta az ultrahangos felvételeken a jeleket? Nővéremnek is megmondták,hogy ha megtartja a babáját vagy ő vagy a baba hal meg.Szerintem kötelessége egy orvosnak maximálisan tájékoztatni a beteget minden eshetőségről!
2012. szept. 28. 18:52
 16/37 anonim ***** válasza:
60%

Nem ítélem el, mindenki maga érzi hogy képes-e felnevelni egy beteg gyermeket. Sajnos sokan tévesen hiszik azt hogy képesek, mint pl a rokonod is, de akkor ő ezt gondolta helyesnek és őt sem ítélném el a döntése miatt. Csak sajnálom hogy rosszul alakult a család élete.

2x éve nem nagyon volt uh, legalábbis anyukám ezt mondta, főleg nem tudták uh-val kiszűrni 99%-os pontossággal a down-t. Persze ettől függetlenül lehet hogy a betegsége miatt biztos volt az orvos abban hogy a baba betegen születne.

2012. szept. 28. 19:21
 17/37 A kérdező kommentje:
Pontosan én se tudom,mi volt 20 éve de a doki biztosan tudta.És nem mondta volna ha nem úgy lett volna.
2012. szept. 28. 19:30
 18/37 anonim ***** válasza:
60%

Senkit nem ítélek el, mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy ilyen esetben mit tesz. Hozzáteszem én sem valószínű, hogy megtartanék egy ilyen babát.

Sokan abba nem gondolnak bele, hogy mi történik abban az esetben, ha magára marad a "gyerek" (akármilyen életkorban), mivel a szülők meghalnak. Ilyenkor kiszakad a megszokott környezetből, jobb esetben bekerül a szociális rendszerbe és valószínűleg szenvedés lesz a további élete.

2012. szept. 28. 19:30
 19/37 anonim ***** válasza:
60%
Én sem ítélném el. Amíg én és az apja élünk, addig mindent megtennénk érte, de ha meghalunk, nem hiszem, hogy egy súlyosan beteg gyerek/felnőtt teljes életet tud élni. Teljesen megértem, hogy ilyen esetben a szülők akármilyen nehéz döntés is, de az abortusz mellett döntenek.
2012. szept. 28. 19:33
 20/37 anonim ***** válasza:
Nem ítélem el, én is ezt tettem volna a helyében. Mi ezt anno a gyerekvállalás előtt átbeszéltük a párommal, ha beteg, nem tartjuk meg. Jobb nem adni életet, mint olyan életet adni, mikor végig másokra lenne szorulva, mert mi lenne vele, ha mi nem leszünk? Hála istennek nem kellett megérnünk, hogy ténylegesen meghozzuk ezt a döntést, mert egészséges a gyermekünk, de soha senkit nem ítélnék el emiatt.
2012. szept. 28. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!