Megtartsam vagy ne?

Figyelt kérdés
Egy 18 éves lány vagyok. Terhes vagyok.Tanulók még, a tanulást estin szeretném befejezni ha megtartom a babát.Együtt lakok a barátommal, szüleimmel és tesómmal egy nem túl nagy lakásban. A barátom és az apukám nem szertné hogy megtartjuk, anyukám azt mondta hogy akárhogy is döntök ő mellettem van. Én megszeretném tartani, de néha elbízonytalanít a barátom.

2012. szept. 24. 16:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%
Szia!Én egy 21éves lány vagyok.Adok neked egy pár okos tanácsot!!:Én azt mondanám neked,hogy a barátod nagyon könnyen beszél,hogy vetesd el,mert nem ő menne keresztül azokon a megrázkódtatásokon,amin te keresztül mennél,ha elvetetnéd!Szerintem nagyon gondold át ezt az abortuszt,mert ez kihathat az egész életedre,és nem egy olyan nő ismerősömmel találkoztam már,hogy fiatalon teherbeesett a párjától,elment egy abortuszra elvetetni,és már nem is lehetett neki több saját gyereke soha,mert a műtéttől maradandó károsodása lett.Amúgy a barátod talán nem akarja ezt a gyereket?Ő hány éves?Együtt laktok már?Szerintem üljetek le a barátoddal,vagy ha kell a te családoddal közösen üljetek le mindeőtök,beszéljétek át,(tehát legyen erre egy külön családi összejövetel beszélgetésre),és mindenki mondja el,hogy mi a terhességeddel kapcsolatban a véleményük,mit szeretnének,és hogy ki hogy látná ezt jónak,hogy mi legyen. .. De felszínesen megjegyzem,hogy a legjobban a magad véleményére adj,és a barátodéra,mert ha szeretitek egymást,akkor fogjatok össze a barátoddal,tegyetek meg mindent,hogy tervezzétek a jövőtöket a babával!Mert ugye ha összefogtok és minden jó,akkor ez a fő,ez a fontos!Ez lesz jobb esetben,és ez mind szép és jó!!És ha beszéltél vele,akkor lehet másképp fogja gondolni,ha most azt mondja,hogy vetesd el!Mert most lehet úgy van vele a srác,hogy megijedt a teherbeesésedtől és a felelősségvállalástól,beszélj hát vele,vess be mindent,és puhítsd meg,ha meg akarod tartani a babádat,és a pasidat is!!Kívánok nektek sok sikert,minden jót,de még annyit,ha a helyedben lennék,én nem vetetném el,megtartanám,de azt se hagyd,hogy befolyásoljanak,és ha úgy van,hogy ide-oda rángassanak,hogy mit tegyél!Üdv:.Erika. :$
2012. szept. 25. 13:37
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenki tanácsát! Beszéltem nagyon sokat a barátommal és ő azt mondja hogy szeretné ő is a babát, csak még nem tudnánk mindent megadni neki amit szeretnénk, mert a munkahelye nem biztos és fél ha kirugják mi lesz. Meg hát egy gyereknek egy biztos hely kell ahova mindenap lefeküdhet ahol biztonságban érzi magát és nem akarom albérletről albérletre hurcolni, jó most anyuéknál vagyunk de örökre nem maradhatunk itt se. Úgye a családtagjaim közül mindenki mellettem van kívéve apukámat de nem lehet mindig tőlük függni, mert hát nem nekik szülném a babát hanem magamnak és a páromnak.
2012. szept. 25. 19:11
 13/21 anonim ***** válasza:
62%
Figyelj nagyon meg fogod bánni ha elveteted a babát úgy, hogy akarod!! Tudom ez itt most nagyon idegesítően hangzik de tapasztalat! 2 éve volt így abortuszom és még mindig rémálmaim vannak és pszichológushoz járok! -_- (bár lehet, hogy csak engem érint meg ennyire)
2012. szept. 25. 19:43
 14/21 anonim ***** válasza:
62%
nem csak téged, nekem másfél éve és totál tönkre mentem.
2012. szept. 25. 21:40
 15/21 anonim ***** válasza:
62%
A babának nem egy biztos hely kell, hanem te kellesz neki. A testközelséged, a szereteted. Sokan laknak albérletben pici babával, szerintem megoldható. Nekem volt olyan osztálytársam esti suliban, aki terhes volt, és jött a babával is vizsgázni is. Anyukád melletted van, a barátod is szeretné a babát, szóvla még ha most minden olyan reménytelen, majd jobb lesz, és mikor megszületik majd teljesen másképp látod a világot.
2012. szept. 25. 22:04
 16/21 anonim ***** válasza:
29%
Kedves Előző, a számból vetted ki a szót. Egy babának az a legfontosabb, hogy érezze, hogy szeretet veszi körül. Ennél fontosabb szerintem nincs. A többi az csak ezután jön. Én ilyen körülmények között megtartanám.
2012. szept. 25. 22:49
 17/21 anonim ***** válasza:

Tartsd meg!

A szíved is ezt diktálja, nem? :)

Mindig érzi az ember, hogy mi a helyes, és jó megoldás, és jelenleg az, ha megtartod, és lesz egy nagyon aranyos pici babád! <3

2012. szept. 25. 23:30
 18/21 anonim ***** válasza:
Van egy rakat alapítvány, akik támogatják az olyan szülőket mint ti: babakelengye, tápszer stb. Meg a védőnőknek is dolguk ez. Merjetek kérni, megérdemlitek, mert meritek az életet választani!!! jobbadni.hu, katolikus karitász, baptista szeretetszolgálat, stb.
2012. szept. 26. 09:39
 19/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, gondoljátok át a pároddal közösen. Különösen, hogy hogyan előznétek meg/kezelnétek az ilyen helyzeteket:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..

2012. szept. 26. 11:36
 20/21 anonim ***** válasza:
Hogy döntöttél??
2012. okt. 1. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!