Megtartsam vagy ne?

Figyelt kérdés
Egy 18 éves lány vagyok. Terhes vagyok.Tanulók még, a tanulást estin szeretném befejezni ha megtartom a babát.Együtt lakok a barátommal, szüleimmel és tesómmal egy nem túl nagy lakásban. A barátom és az apukám nem szertné hogy megtartjuk, anyukám azt mondta hogy akárhogy is döntök ő mellettem van. Én megszeretném tartani, de néha elbízonytalanít a barátom.

2012. szept. 24. 16:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
Ezt a kérdést a barátodnak és neked kell eldöntenetek, közösen! A barátod miért nem szeretné?
2012. szept. 24. 16:39
 2/21 anonim ***** válasza:
66%

Ebből már így is úgy is szarul jössz ki.

Ha megtartod, akkor jó eséllyel a barátodnak búcsút mondhatsz.

Ha viszont az ő kedvéért elveteted, akkor is tönkre fog menni a kapcsolatotok, és vszínűleg se magadnak, se neki nem fogsz soha megbocsájtani.

A barátod meg hol volt, mikor a gyerek készült? Mert tudtommal két ember kell hozzá. Vagy szexelni jó volt, felelősséget vállalni a tetteiért már nem kell?

2012. szept. 24. 16:43
 3/21 anonim ***** válasza:
63%
Ha van megfelelő anyagi hátteretek szerintem vállajátok, én is 19 évesen szültem, elvégeztem mellette az iskolát. (árettségi). Két szakmát is szereztem OKJ-s tanfolyamon, és lenyelvvizsgáztam. Nem volt könnyű baba mellett, de megérte. Ne hagyd hogy más szóljon bele, döntsetek a pároddal a legjobb beletásotok szerint. Betöltötted már a 18at? Mert ha nem sajnos sok hátulütője is lesz a dolognak.
2012. szept. 24. 16:43
 4/21 anonim ***** válasza:
87%
Bocsánat nem árettségi hanem érettségi :D
2012. szept. 24. 16:44
 5/21 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Ez elsősorban a Te és a Barátod döntése. Mivel apukád sem szeretné,így mérlegelned kell,hogy ha megtartod,maradhatsz-e a családi házban.Barátodnak van-e jövedelme? Miből fogjátok eltartani? Anyukád támogatása miben merül ki? Hogy lesz hol laknotok a picivel? Mert ha a barátod nagyon nem szeretné,akkor számolni kell azzal,hogy esetleg elhagy benneteket. Mivel tanulsz és ilyen fiatal vagy,gondolom még nem volt munkaviszonyod,így nem tudod majd igényelni a GYED-et. a Gyes-re és a családi pótlékra leszel jogosult,de ez igen kevés. Ha a párod elhagy benneteket akkor fizetnie kell gyerektartást,de az sem valószínű,hogy sok lesz. Ha ezeket mérlegeled,átbeszélitek a pároddal,anyukáddal,és úgy látjátok,hogy meg tudjátok oldani,hogy eltartsátok a picit,akkor tartsd meg. Megértem,hogy miért nem szeretnéd elvetetni,és tisztelendő,hogy vállalod a következményeket. Azonban ebbe van beleszólása a párodnak is,hiszen ez az ő életére is örökre hatással lesz. Beszéljetek meg minden lehetséges alternatívát.

39hkm

2012. szept. 24. 16:48
 6/21 anonim ***** válasza:
68%
Így van, a barátod könnyen mondja, h "vetesd el", nem neki kell végigmennie az egészen. Én magamban csinálnék egy plusz-mínusz dolgot, hogyha megtartom ez vár.... ha nem, ez.... ebben segíthetne anyukád, h bármelyik döntés is legyen, tudd hogy mit vállalsz!
2012. szept. 24. 16:49
 7/21 anonim ***** válasza:
73%

Második vagyok. Egyébként ha el tudnám tartani (akár anyukám segítségével is), akkor biztosan megtartanám a helyedben. Úgy legalább lenne egy gyerekem, aki rengeteg örömet adhat a sok nehézség mellett, még akkor is, ha a barátom nem marad velem.

Ha elvetetem, akkor elsősorban őt gyűlölném, másodsorban magamat, vszínűleg tönkremenne a kapcsolat, és egészen a gyerekvállalásig azon törhetném a fejem, hogy vajon lehet-e még gyerekem.

2012. szept. 24. 16:53
 8/21 anonim ***** válasza:
90%
5-ös vagyok,visszaolvastam a válaszomat,és kicsit úgy tűnik,mintha az ellen lennék,hogy megtartsd. Félre értés ne essék,én szerintem megtartanám a helyedben,mert ha már csak egy ember van,aki támogat ebben,akkor igenis megtartanám,mert a testi-lelki következményeit,hogy elveteted a gyermekedet,nem biztos,hogy fel tudnád dolgozni,és korántsem biztos,hogy utána jól működne tovább a kapcsolat a pároddal. Szóval ezek mellett amit írtam,szerintem tartsd meg.
2012. szept. 24. 16:58
 9/21 anonim ***** válasza:
47%
mi a baja a páordnak?ha együtt laktok valószínű szeretitek egymást....komolyan gondoljátok. akkor mi a baj?
2012. szept. 24. 17:42
 10/21 anonim ***** válasza:
93%

Ha mégis "rákényszerítenek" olyan dolgokra amit nem szeretnél, én tuti elhagynám a párom! Ha nem tudjátok szépen és őszintén megbeszélni, kétségeid vannak, és azt a kis lényt a pocakodba csak egy pattanásnak gondolják amit csak úgy ki lehet nyomni nem erős a kapcsolat annyira hogy benne is marad.

Tudom hogy a körülmények stb......de még egy csomó minden áll előtted, nem tudhatod mit hoz az élet. Én 5babát vesztettem el, és vesztés volt, nem abortusz, de belehaltam az egészbe, van egy egészséges kisfiam, aki a világon a legeslegnagyobb ajándék, hidd el neked is az lesz. Dönts bárhogy, én sok szerencsét és erőt kívánok neked!

2012. szept. 24. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!