Terhességi cukor esetén Ti hogyan mértetek?
Napi 2 szer mértem, és mindig étkezés után pont 1 órával.
Általában 7 alatt voltak az értékek. 2 szer volt 7 felett, de akkor elég jól ettem!
reggeli első evés után egy órával, akkor volt mindig alegmagasabb 6,8-7,2 között, este utolsó kajáslás után 1 órával 5,8-6,2
De az estit elhagytam, mert az mindig jó volt.
nekem változóan kellet mérni! reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna vagy vacsi után.
Első voltam!
Étkezés után 1 órával mértem, akkor kellett 7 alatt lennie.
Eleinte minden étkezés után mértem, majd később csak akkor, ha új étel került elő :)
Elnézést hogy belekérdezek, de nektek mennyi lett a terheléses eredmény?
Nekem 8,4 és két hete minden reggeli, ebéd, vacsora előtt és után 1-1,5 órával mérem, de étkezés előtt gyakran 3,6 alatti, után pedig még sosem ment 6 felé. Ráadásul fogytam 1,5 kilót a 4 első nap alatt. A diatetikus és a nőgyógyász is mást mond, én meg tiszta ideg vagyok, hogy eleget eszem e.
A kérdésre válaszolva, a SOTE I-en kéthetente kérnek egy profilt, ami azt jelenti, hogy egy nap reggeli, ebéd, vacsora előtt közvetlenül és étkezés után 1-1,5 órára kell mérni. A hirtelen fogyás miatt a diatetikus javaslatára mérem minden nap a fenti időpontokban, illetve két-három naponta mérem a súlyom.
Ne pánikolj, csak tartsd a szigorú diétát. Ismered a rendszert, ismered mit lehet, mennyit lehet, esetleg taktikákat? Mert diétával szépen lehet tartani a vércukit. Addig semmi baj nincs, amíg a baba nem szokik a cukorhoz. Ezért jó, ha tartod a diétát.
Nekem a terheléses 7,8 lett. Nekem csak a reggeli utánival akad gondom, azt a legnehezebb tartani, főleg a vége felé, mert elfárad már a méhlepény, egyre rosszabb lesz sajnos. A többi napi 6 mérésem tökéletes a diétával. Sajna reggel még lusta a szervezet, így nehezebben ébred, hamarabb felszökik a cukorszint. Még ezen dolgozom én is. De a mozgás pl. sokat segített, akár 30%-al is alacsonyabb lehet, ha mozogsz. (Én vagy sétálok egy nagyot reggeli után, vagy nagytakarítok izzadásig, és ez lenyomja a cukorszintet.)
7,8 volt azt hiszem nekem is.
Kedves kérdező mennyi szénhidrátra vagy beállítva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!