Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukor esetén Ti...

Terhességi cukor esetén Ti hogyan mértetek?

Figyelt kérdés
Hányszor egy nap, étkezés előtt után mennyivel. értékek?
2012. aug. 24. 13:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Napi 2 szer mértem, és mindig étkezés után pont 1 órával.

Általában 7 alatt voltak az értékek. 2 szer volt 7 felett, de akkor elég jól ettem!

2012. aug. 24. 13:22
 2/15 anonim ***** válasza:

reggeli első evés után egy órával, akkor volt mindig alegmagasabb 6,8-7,2 között, este utolsó kajáslás után 1 órával 5,8-6,2

De az estit elhagytam, mert az mindig jó volt.

2012. aug. 24. 13:50
 3/15 anonim ***** válasza:

nekem változóan kellet mérni! reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna vagy vacsi után.

Első voltam!

2012. aug. 24. 14:10
 4/15 anonim ***** válasza:

Étkezés után 1 órával mértem, akkor kellett 7 alatt lennie.

Eleinte minden étkezés után mértem, majd később csak akkor, ha új étel került elő :)

2012. aug. 24. 14:29
 5/15 anonim ***** válasza:
Első falat után 1 órával kell mérni. Sajnos az nem igaz, hogy ha ugyan azt eszed, akkor nem kell mérni, mert ugyan annyi a cukrod. Sok más is befolyásolja a cukorszintedet, többek között az egész napi étkezés, mozgás, meleg, hideg, kialvatlanság, stb... Egy héten 2-3 nap minden étkezést mérni kell, a többi napon csak 1 nagy étkezés után. A reggeli vércukorszintet a legnehezebb tartani.
2012. aug. 24. 14:34
 6/15 anonim ***** válasza:

Elnézést hogy belekérdezek, de nektek mennyi lett a terheléses eredmény?

Nekem 8,4 és két hete minden reggeli, ebéd, vacsora előtt és után 1-1,5 órával mérem, de étkezés előtt gyakran 3,6 alatti, után pedig még sosem ment 6 felé. Ráadásul fogytam 1,5 kilót a 4 első nap alatt. A diatetikus és a nőgyógyász is mást mond, én meg tiszta ideg vagyok, hogy eleget eszem e.

A kérdésre válaszolva, a SOTE I-en kéthetente kérnek egy profilt, ami azt jelenti, hogy egy nap reggeli, ebéd, vacsora előtt közvetlenül és étkezés után 1-1,5 órára kell mérni. A hirtelen fogyás miatt a diatetikus javaslatára mérem minden nap a fenti időpontokban, illetve két-három naponta mérem a súlyom.

2012. aug. 24. 14:38
 7/15 anonim ***** válasza:
9,2 azt hiszem.
2012. aug. 24. 18:05
 8/15 A kérdező kommentje:
mióta mérek egyedül a ma reggeli terhelés volt 7 alatt. Minden főétkezés után mérek és elég magas. volt már 10 is. kicsit aggódom. a diatetikus és a belgyógyász szabizik. 6-án megyek vérvételre. ha addig marad így azzal nagy kárt okozok a babának? Kell pánikolnom?
2012. aug. 24. 18:52
 9/15 anonim ***** válasza:

Ne pánikolj, csak tartsd a szigorú diétát. Ismered a rendszert, ismered mit lehet, mennyit lehet, esetleg taktikákat? Mert diétával szépen lehet tartani a vércukit. Addig semmi baj nincs, amíg a baba nem szokik a cukorhoz. Ezért jó, ha tartod a diétát.

Nekem a terheléses 7,8 lett. Nekem csak a reggeli utánival akad gondom, azt a legnehezebb tartani, főleg a vége felé, mert elfárad már a méhlepény, egyre rosszabb lesz sajnos. A többi napi 6 mérésem tökéletes a diétával. Sajna reggel még lusta a szervezet, így nehezebben ébred, hamarabb felszökik a cukorszint. Még ezen dolgozom én is. De a mozgás pl. sokat segített, akár 30%-al is alacsonyabb lehet, ha mozogsz. (Én vagy sétálok egy nagyot reggeli után, vagy nagytakarítok izzadásig, és ez lenyomja a cukorszintet.)

2012. aug. 24. 21:22
 10/15 anonim ***** válasza:

7,8 volt azt hiszem nekem is.

Kedves kérdező mennyi szénhidrátra vagy beállítva?

2012. aug. 24. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!