Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukor épp csak 23...

Terhességi cukor épp csak 23 hetesen nem volt korai?

Figyelt kérdés

A védőnő szerint 20-25 között mindegy mikor megyek, a dokim meg a 24. héten fogad és akkorra már kérte az eredményt (utána elutazik). Nem lett túl korai a vérvétel így alig 23 hetesen? Minden ismerős kismama 24 után megy.

Az eredményeim: éhgyomri 4,5 két órás: 7,1

Érdemes később is méregetni vagy úgysem kell diéta?

2012. ápr. 20. 12:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A diétát majd az orvos dönti el. Tapasztalatom szerint, megyénként is gyakran másak a határértékek. Nem volt korai a vizsgálat. Legalább is ez az egy hét nem sokat számít. Sokaknál a cukor a 28. hét környékén vagy utána lesz magas. Tehát ha egy ilyen korai vizsgálat magasabb értéket mutat, akkor biztos, hogy az később is magasabb lesz.
2012. ápr. 20. 12:23
 2/14 A kérdező kommentje:
akkor ezek szerint ez egy kicsit magasnak számít?
2012. ápr. 20. 12:51
 3/14 anonim ***** válasza:

7.9 felett beszélhetünk cukor intoleranciáról!

Semmi bajod!

Ha nagyon aggódsz nyugodtan ismételtesd meg a vizsgálatot 3 hét múlva!

Lehet addigra magasabb lesz, mert folyamatosan nő az inzulin igény a 34 .hétig

Ha akkor már indokolt lesz, akkor diétára vesznek, most még biztosan nem.

2012. ápr. 20. 12:58
 4/14 anonim ***** válasza:
44%
Nekem 7,2 lett a 120 perces, és bizony kemény diétára fogtak, a doki meg is akarta a 30. héten ismételtetni, de nem egyeztem bele, a magzatot és engem is nagyon megviselt.
2012. ápr. 20. 13:05
 5/14 anonim ***** válasza:
Emelkedettnek számít, és valóban mindegy, hogy a 20-24. hét között mikor nézik.
2012. ápr. 20. 13:25
 6/14 A kérdező kommentje:
akkor egyelőre annyit teszek, hogy odafigyelek a magas gi-s dolgokra, és igyekszem többször keveset enni, este meg már pláne lightosan, aztán meglátjuk mit mond a védőnő meg a doki
2012. ápr. 20. 16:29
 7/14 anonim ***** válasza:

szia, én is cukros vagyok, asszem második válaszoló voltam :)

reggel nagyon kevés az inzulinunk!!!

nem este!

este alapvetően több termelődik, tehát ha bűnözni szeretnél, azt 6 óra körül tegyed :)

tehát ne az estével vigyázz szénhidrát szempontjából, hanem a reggelre!

egyél teljes kiőrlésű kenyérkét valamivel.

reggel a tejet gyümölcslevet kerüld, az gyorsan megdobja a cukrodat!

remélem segítettem !

2012. ápr. 21. 10:22
 8/14 anonim ***** válasza:
Mint írtam megyénként, sőt kórházanként eltérhet a GDM-es határérték és a magasabb érték kezelése. Itt 28 hetesen terhelnek először, második terhességnél pedig automatikusan diétázni kell és már nem is terhelnek, csupán próbareggelit néznek. Nálunk a 120 percesnél az a normális, ha a cukor 7 alá megy. Ha 7 fölött van, akkor automatikusan diéta és háromnapos kórházi cukorprofil. Ekkor ellenőrzik a diéta melletti vércukorszintet. Ha így 7,2 fölé megy a cukor akkor inzulint írnak. Ismerek olyan települést ahol alig foglalkoznak a GDM-el.
2012. ápr. 21. 10:56
 9/14 A kérdező kommentje:

én meg pont azt hittem, hogy reggel kell letolni az esetleges péksütit, de ezek szerint fordítva

Azért érdekes, mert végül a dokinál meg a védőnőél is voltam és senki nem mondta, hogy ezek az értékek kiugróak lennének vagy diétázzak...

De ahogy írtátok, ha 23 hetesen (ugyan még a 7,8-on belül ) de relatíve a felső határ felé húz, akkor mi lesz 28 hetesen!?

Köszi a válaszokat

2012. ápr. 21. 19:58
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy lesz bármi is, a 7. válaszom a fontos!

Reggel kevesebb szénhidrát.

Pl: reggel megeszem 5dkg teljes kiörlésű kenyeret, és 6.7 a cukrom tőle!!! 5 nyamvadt dekától!

Este vacsinál ugyanennyitől 5.1 vagy ennyi sem

2012. ápr. 22. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!