A terhességi cukor hányadik héten derült ki nálatok kismamák?
Már az első vérvételi eredményeknél vagy csak a cukorterhelésen.
Nagyon félek,11 hkm vagyok.A kisfiamnál nem volt semmi gond a cukrommal.Pár napja észrevettem,hogy édesség fogyasztása után ver a szívem és nem jól vagyok.Tegnap egy nagy adag reggeli után apukám 6,9-t mért cukorszintnek.Ez tudom,hogy magas.Ma reggel jön újra mérni éh gyomorral.Mi számít pontosan rossz eredménynek így?Menjek védőnőhöz?
2 napja nem ettem édességet,azóta nem is voltam rosszul.
Nagyon félek,apukám cukros......
3. vagyok.
Az én nagypapám is cukros, és apa is már diétázik. A terhességi cukor betegség előre vetíti, hogy nagyobb esélyjel pályázunk az öregkorira, pláne ha a családban van/volt öregkori cukros. Mit ettél akkor reggelire?
Köszönöm a gyors válaszokat.Hát tegnap jól bereggeliztem pecsenyezsíros kenyeret ettem,meg utána édeset is,így volt 6.9-Mindjárt jön apum,megmérni az éhgyomrit is.
Akit 7-es cukorral befektettek az nem volt egy kicsit túlzott,én úgy tudom-legalább is kisfiamnál 7,8 lehetett a terheléses.Az volt nekem 7,6 de a doki csak annyit mondott rá,kevesebb édességet egyek.ennyi volt,utána is méregette apukám,de nem volt gond.hát remélem most sem lesz.Csak azok a szívdobogásokat vettem észre utána,persze aztán lehetett a hidegfronttól is...
4.6 volt az éhgyomri,remélem így is marad:)
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.Megy a kezecske:)
Egyébként az édességfogyasztás utáni szapora szívverés nem jellemző, maximum ahogy már írták is, ilyen 20 körüli cukor mellett, nyilván 20as cukorral, főleg ha nem 20 éves az ember, mindenki tachycard kicsit.
Szerintem inkább félsz attól, hogy ez lesz. Ne tedd, ha lesz is jól kezelik majd, ha meg nem akkor hurrá. :) Méregesd azért, az nem árt, és téged is megnyugtat.
10,2 lett a terheléses eredményem. Az éhgyomorra vett pedig 5,3. Nem fektettek kórházba. 160g-os diétára fogtak és napi 4szer mérni is kell, de azzal meg leesik 3-3,5-re a cukrom.
Na nekem attól volt szédülés, szapora szívverés, légszomj és ájulásérzet. Normál táplálkozásra visszaálltam, kicsit jobban figyelek a szénhidrátra. Értem ez alatt, hogy nem eszek meg naponta egy tábla csokit, de a kenyérfélék ugyanúgy bent maradtak az étrendemben, mint korábban. Általában 4,8 és 6,3 között mérek étkezés után 1 órával így, valódi diéta nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!