Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy is van ez a terhességi...

Hogy is van ez a terhességi cukor?

Figyelt kérdés

Most ha nem eszek 2-3 óránként ahogy a dietetikus nővér előírta, akkor leesik vagy felmegy a cukor?

Milyen tünetekkel jár ez? Segítsetek légyszi! Köszönöm!

2011. szept. 7. 11:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

lemegy, azért kell enni, hogy egyenletes szinten tartsd

bekómálhatsz, elájulsz, nem kap elég oxigént az agyad és a baba agya sem

2011. szept. 7. 11:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon fontos, hogy a napi előírt szénhidrát mennyiség meglegyen úgy, hogy ne legyenek a cukorban kiingások. Ezt csak úgy tudod teljesíteni, ha betartod a napi 6 étkezést. Mivel várandós vagy, ezért a cukoringadozások nagyon nem tesznek jót a babának. Sem a fel, sem az alsó értékek.

Ha nem eszel, akkor leeshet a cukrod, ami után a következő kajánál hirtelen megugrik. Tehát pontosan ezt kell elkerülni.

Nem egyszerű, és tudom, hogy nagyon szigorúak, sokkal szigorúbb az egész, mint a nem várandósoknál, de a baba így van biztonságban.

2011. szept. 7. 11:57
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon nehéz, igen. Bár mondjuk én eddig is napi 5x-6x ettem, csak nem ennyire diétásan. Jó volt, hogy eddig egy-egy étkezést letudtam egy buktával vagy kakaós csigával, és ezt most kefir keksszel, vagy gyümi keksszel váltja fel, ami engem egyáltalán nem telít el.

Már csak pár hetem van hátra, de nem gondoltam volna, hogy még ezzel kell kínlódnom.

2011. szept. 7. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!