Ilyen haterrel es tortenettel ti csinalnatok abortuszt? Annak fejeben, hogy te megtartanad a babat? (Nem itelkezest kerek hanem tanacsot! )
20eves lany vagyok,kozepsulimbol meg hatra van egy evem.Baratommal lassan 7honapja vagyunk egyutt,egyeb okok miatt mar 4honapja egyutt lakunk a szuleinel.Jelenleg 10hetes terhes vagyok,habar ez feltehetoleg nem pontos info,mert reg nem voltam orvosnal.
Kb 5-6hete derult ki h terhes vagyok,en elso gondolattol kezdve megakarom tartani a babat,vilag eletemben abortusz ellenes vagyok.De sajnos a baratom,edesanyam,baratom szulei,novere es parja elso reakcioja az volt,hogy nem maradhat meg a baba!!!Anyum.ezt 7gyerek utan mondja,baratom tesoja is tul van mar egy szuleseen.
Kezdetben nagyon sokat vitaztunk ezen baratommal,mert o egyaltalan nem akartam.felt,hogy az anyagiak miatt ez lehetetlen,meg neki az anyujanak kell segitenie anyagilag...
Majd eltelt egy kis ido es fkrdult a kocka,baratom megakarta tartani a babat,alberletet neztunk,nezett nekem vitamint,utana jartunk.dolgoknak..Majd en elutahtam par napra,es a csaladja telebeszelte a fejet h neki meg elnie kell,hogy o ehhez fiatal ott vannak az adossagai.stb S mar nem akarja a babat,(( Azt mondja a szive szakad meg,es szeretne ot de.most meg nem lehet;((
Edesanyumnak amikor wlmondtam o rogton azt kerdezte h most mi lesz,s oda lyukadtunk ki h nem akarja h megtartsam..Milesz az eletemmel..stb Sokat vacialtam azon h mi legyen hol azt mondtam anyumnak h marad hol hogy nem,szinte naponta vltozott..S ezen osszebalheztunl.s kozolte velem,hogy ot nem erdekli a baba,semmi.koze nincs hozza,semmi felelossege,es ha beteg a gyerek vagy barmi ot nem erdekli hagyjam.beken...O mar teljesen depis ettol az egesztol
Azota max az abortuazrol kepes beszelni arrol h en mit erzek soha!!!
Minden csaladtagom azt akarja ne tartsam meg..s annyira ezt mondogattak h keddre van idopontom beszelgetesrw;((( De annyira rossz,mert en akarom ot megtartanam...de swnki sincs melettem es ugy erzem egyedul maradtunk a babammal;(
Felek h mi lesz abortusz utan,valaha megbocsajtom-e magamnak;((( S hogy fogok a "csaladomhoz"viszonyulni;(
Hianyozno fognak a rosszulletek,a pcakom ami mar latszik;(((
Le lehet pontozni, nyugodtan, de ismeretségi körből mesélek. Volt egy lány a faluban, általános iskolás, "Paraszt" családból. Lefeküdt egy roma fiúval és terhes lett. 12-13 éves volt. Megtartotta a babát és jelentkezett valami otthonba, ahol ilyen fiatal anyukák voltak. Szépen nevelte a gyermeket. Nyaranta láttam egy fagyizóban nyári munkában. Leérettségizett és azóta nem tudok semmit. DE 13 évesen, valószínű kemény munkával, lábra állt EGYEDÜL.Olvass utána neten, hogy Neked van e lehetőséged ilyen otthonba kerülni. Ha ennyire nem szeretnéd és elítéled az abortuszt, akkor valószínű olyan terhet cipelsz majd életed során, amit se másnak, se magadnak nem tudsz megbocsájtani. De a mérleg másik részében ott van, hogy teljesen egyedül maradsz a babával. Se apja, se nagyszülők nem fognak segíteni.. Ekkor is végigcsinálnád? Dönteni Neked kell! "Felnőtt" vagy. A terhességi korról meg csak annyit, hogy nekem is bőven 30 nap feletti ciklusom volt. Az elején engem is kisebbnek saccoltak UH-on, de a 12. hetin már behoztam a lemaradást.
Erőt kívánok, bárhogy is döntesz!
A második kérdésed két napon belül. Most már teljesen biztos vagyok benne, hogy tönkremennél az abortuszba. Nemcsak a kapcsolatod, hanem az egész életed. Kérlek, ne akard kipróbálni, milyen az,zombiként élni...
Légy erős még pár napig, hidd el, a baba lesz a boldogságod! És nélküle a pokol...
Látod Kérdező, ezért furcsa, hogy emberek kiírnak ide ilyen kérdéseket, mert hát a történet szereplőit senki itt válaszoló nem ismeri még annyira se, mint ők maguk. Így marad az, hogy válasz gyanánt mindenki elmondja a saját sztereotipiáit, a karrierista, hogy "de mi lesz az iskolával" , a magzatvédő a "szegény kicsi magzat, az már egy élet, add örökbe, ha...", de a te környezetedet egyikünk se ismeri, sőt téged magadat se.
Szóval ezt mégis csak neked meg a párodnak kellene ketten eldönteni, nektek sincs ugyan jövőbe néző kristálygömbötök, de önmagatokat meg a másikat ti ismeritek a legjobban, szóval ti ketten együtt tudtok a legjobb sansszal egy legkevésbé rossz döntést hozni.
A megválaszolandó kérdések is adottak, hol élnétek a gyerekkel, miből tartanátok el önmagatokat és a gyereket, hogy tudnátok mindketten a többi életterületetekre (munka, tanulás, etc) is koncentrálni a gyerek mellett. Kb ennyi.
Szia Barack
Sokat gondolkodtam rajtatok ma, szívesen beszélgetnék veled emailben is. Nagyon megrázott, hogy úgy érzed majdnem mindenki ellened van. Ha gondolod, hogy segít itt elérsz:
ellenrieder.orsolya@gmail.com
Orsi (25)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!