Tanacstalansag. Hany hetes terhes lehetek?! Abortuszt meg meg lehet csinalni?!
Nagyon jol esik,hogy nem itelkezo kommenteket olvasok hanem velemenyeket mind a ket oldalrol!En szivem szerint megtartanam a babat,csak sajnos itt a korulottem levo dolgok-emberek arra tokelnek,hogy most meg nem szabad max 1ev mulva ha osszejott volna..de igy..Szamilasaim szerint havi 110000bol kene megelni,mivel nem meloztam csak diakkent igy gyest nem kapok.
Edesanyum kerek perec megmondta nekem h ot nem erdekli a baba,ot hagyjam ki.ebbol az egeszbol o nem fog tonkre menni ebben..s ha befeg is lesz a baba ne menjek hozza..:// Baratom szulei idoswbbek mar es nekik.is sok tartozasuk van..:/:( En meg itt vagyok es;((
Baratom multhet keddig nagyon szerette volna a babat,megbeszeltuk h mit higyan es nehezen ugyan de kijovunk a penzbol..Csak utana en elutaztam par napra es o beszelta szuleivel,noverevel es neki parjaval (30evesek) es arra jutottak h nem maradhat meg a baba!!;((
Kapsz gyest, alanyi jogon jár...
Én is diák vagyok, 14 hetes terhes, 22 éves. VAn hitelünk, csupán 8 millió, havi 80 törlesztővel (családi oko miatt kellett felvennem). Párom fizetése 110.000, én diák vagyok. Fel sem merült, hogy nem tartom meg, sőt.. Gyűjtűnk, már szinte mindene megvan az érkezéshez (bár tudom korai, de ha valahol kiírják, hogy kiságy vihetp, már ott vagyunk). Szóval + hozzájön a gyes, meg az adókedvezmény, és ha suliba járok, akkor árvaellátás, mert anyukám 9 éves koromban meghalt. Nem hiszem, hogy a pénz ekkora gond, hogy széttépnék valaha egy babát érte..
Arra kell hagyatkozni,amit Te érzel.
De sajnos nagyon gyorsan kell döntened. Ha úgy gondolod, valami matt nem jó döntés megtartani (mert elfordulnak tőled, úgy érzed nincs segítséged, anyagi okok ), akkor azt azonnal intézni kell. Ki fogsz csúszni az időből, és úgy szülni egy gyereket, hogy azt érzed nem kellett volna, és rossz irányban változtat az életeden, akkor nincs értelme. Ha egy nő úgy dönt, hogy nem tart meg egy babát,annak biztos megvan az oka! Nagyon nehéz döntés, de sajnos dönteni kell, és neked kell, és intézni!!!
Ha megtartod, akkor is, mert következik az ultrahang 12 hetesen. Megváltozik az életed,de ez egy olyan élet lesz,amit csak az tud,akinek gyermeke van. Ha megszületik biztos nem fogod megbánni, és anyukád hozzáállása is megváltozik majd, és nagyon-nagyon jó lesz az az élet is!
Az iskolát folytatni utána már nem olyan könnyű, nem lehetetlen, de nem könnyű. Bizony, ha tanulsz és nincs munkahelyed, ahonnan GYED-et kapj, nagyon sok pénztől elesel. Én dolgoztam, és a GYED-em majdnem annyi volt mint a fizetésem, így nem volt sokkal nehezebb, de az a huszon-egynéhány ezer,amit kapnál, valóban nem sok, ha mások nem tudnak segíteni. Viszont a szükséges dolgokat szépen apródonként be lehet szerezni, hogy egyszerre ne legyen annyi kiadás. 3 éves koráig befejezed a sulit, utána viszont, ha olyanok az anyagi körülmények, akkor menni kell dolgozni ( nem tudom akartál e még tovább tanulni)
Párod mit mond? Az anyagiaktól eltekintve: szeretné a babát?
Egy ismerősöm 17 évesen esett teherbe. Anyaotthonba ment, mert senkije nem volt, a szülei meghaltak autóbalesetben a testvérével együtt.Az otthonbanmaradt amíg lehetett, közben befejezte a sulit, majd dolgozott, és most egy boldog párkapcsolatban élő nő, 25 éves, második babáját várja, saját cége van, és mostmár lakása is.
A legszánalmasabb szöveg az azt nézem ami a picinek jó. Téptek már szét téged vákumgéppel darabokra???? NEM, ez nem túl jó a picinek.... Menekül előle, fél tőle, tudja, hogy bántják..
Feltételezem a kérdező teljesen tisztában van az abortusz menetével. Ha végig olvasod a többi kommentet, rájössz talán, hogy nagyon szeretné a babát, csak próbál józanul gondolkodni!!!
Inkább dicséretes, hogy nem az van, hogy "terhes lettem, oh, de jó, megszülöm a semmire! Majd lesz valahogy, még ha éhezünk is, az se baj, de húúú, igen ez a mintaanyaság!!!! Majd kuncsorgunk ingyen kajáért, meg adományért, ha nem lesz miből élni" az ilyen bezzeg jó anya, ugye???
Olvasni kééééneeeeeee!!!! Kiderülne mennyire nehéz helyzetben van! Ki él itt minta életet??? Hát elmondom: én sem !!!Ítélkezni mások felett baromi könnyű, ahelyett, hogy az ember kicsit vele együtt érezne, és megpróbálná az ő szemszögéből nézni a dolgokat, és próbálni a jó megoldás felé terelni, mielőtt legyilkosozza!!! Törjünk pálcát a feje felett!! Uram bocsánat, állapotos lett...teljesen tanácstalan, mert bár úgy érzi, hogy MEGTARTANÁ, mindenki más ez ellen van! Próbálja a helyzetet kezelni, de kezelhetetlen! Gyerünk embertársak! Mutogassunk ujjal és fújjogjunk!!! Aki még fiatal, ne szóljon semmit, aki meg nevel, az pláne ne!!! Gondolom a kérdező sem így tervezte, és nem gondolta volna pár hónapja, hogy ilyen témában kér segítséget.
Szóval, hogy mondjak is valamit, ha azt érzed és a párodon is látszik, hogy szeretné, akkor nem mondhatom, hogy tartsd meg, mert döntést nem hozhatok helyetted, de én mondhatom, hogy ezt tenném, mert én ezt tettem. Én megtartottam, de nekem is nagyon-nagy dilemma volt. Egyáltalán nem bántam meg. Bár a terhesség időszaka nem volt felhőtlen, mert nehéz úgy gyermeket várni, hogy rajtad kívül nem sokan várják még, de a születés után 180 °-os fordulatot vett minden!!!! Sokkal másabb, mint képzeltem. Nagyon jó.A pénzt nagyon be kell osztani, de meg lehet csinálni. Akik most ellene vannak, a születés után mellette lesznek.
Elottem iro,nagyon koszonom h melettem allsz pontosabban h nem itelsz el,s az iteszeknek is megprobalod felnyitni a szemet!:)
Az a gond,hogy a parom is nagyon emelett van h inkabb ne maradjon meg,annak ellenere mennyire szeretne ot:( S mint irtad a semmire nem lehet babat szulni es nevelni,segelyeket varva..:/:(
Kedves kérdező! Először is nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, remélem a lehető legjobbat tudjátok kihozni belőle!
Azért azon megakadt a szemem, hogy azt írtad, hogy 1 év múlva már jöhetne a baba. Egy év nem olyan hosszú idő. Ha ennyi idő alatt megoldódna a helyzet, nem lehet, hogy megoldódhat a baba születése előtt is? Én sem szeretnék helyetted dönteni, mert ezt csak te teheted meg, de azért én átgondolnám a helyedben. Azért a baba születéséig még jobb esetben van fél éved és addig is sok dolog alakulhat körülöttetek. Ahogy már írták előttem páran, a te szüleid is megenyhülhetnek, ha először megpillantják az unokájukat. Nem ismerek minden körülményt, csak ti tudhatjátok, hogy mi a helyzet nálatok, de lehet, hogy megérné még egyszer átbeszélni a dolgokat! Én félek, hogy ha tényleg szeretnétek a babát, akkor mindketten megbánhatjátok utólag.:( Sok erőt kívánok neked, akárhogy is döntötök!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!