Tanacstalansag. Hany hetes terhes lehetek?! Abortuszt meg meg lehet csinalni?!
1. Itt kérsz tanácsot, hogy meggyilkolhatod-e a magzatodat?
2. Ha már késő meggyilkolni, akkor a pénz izgat a legjobban?
Tanácsot kért, nem ítélkezést!!! Az ő dolga szerintem, minősíteni nem kell senkit!
Az orvosi papírra mi van írva? Az veszik számításba, amit az orvos írt. Ha ő szerinte még nincs 12 hét, akkor megcsinálják.
Utolso vizsgalat szerint 10.het-ben jarok,de 5hete nem jartam orvosnal:// De ha az engedelyt ki is adjak,abortusz elott lesz vizsgalat ahol bukhat az egesz..Vagy meg az is felmerult bennem h ne adjisten 14.hetben vagyok mutetkor s megcsinaljak a dolgot 12. szerint..s aszerint csinaljak meg a mutet es ha bennem marad vmilye emiatt vagy barmi..Nagyon nehez ez az egesz mivel mostanaig 3keresztul mar arrol volt szo,h marad csak aztan a dolgok megsem alakulnak ugy:/
Baratomnak rengeteg tartozasa van,nekem meg van egy evem a kozepsulibol..Anyum megtagadta a dolgot...Szoval most nem latok mas megoldast,s itt nem azt kell neznem nekem mi.a.jo hanem a picinek!!!
Egyebkent korabbi kommentre valaszolva:Magyarorszagon elunk csak telefonrol vagyok.es igy nehezkes az ekezet:)
S nem itelkezest kertem hanem tanacsot,mert nincs "senki melettem" es igy magamtol kell megtudakolnom a dolgokat!!
Mire eljutsz a kaparásig,családvédelem stb,ott még nem voltál ahogy olvaslak,igaza van az elöző kommentelőnek,2x kell menni.A két találkozás között 3 napnak kell eltelnie,szóval elég necces,utána vizsgálatok vérvétel stb..,vissza a dokihoz időpontért,hát..........
Sztem gondoljátok ezt át még egyszer,lehet anyukád megtagadja,de ha ár ott van,ugyse mondana nemet,az a kisbaba nem tehet semmiről...
20 évesek vagytok,felelősségteljesen,ennyi idős korban dolgozni is tud már az apuka...
Nekünk is van tartozásunk,a mai világban kinek nincs???
De meg kell oldani sajnos...
Én nem vetetném el,ha már ott van és nem tizenévesek vagytok.Mellesleg mi a biztositék arra hogy utána lehet még babád?
De a te döntésed....
Bár az utcsó uh szerint most 10 hetes vagy (és ki tudja hány napos!?) ez nem biztos,hogy így is van! Nálam is- és sok kismamánál előfordult már,hogy az 1. Uh. alapján behatárolt terhességi hét pl.7+3 volt,4 héttel később meg nem 11+3 hanem 12+5 volt... Az embriók- később magzatok- mindig máshogy fejlődnek! Nem biztos,hogy most valójában 10 hetes vagy,lehet ha most mennél uh-ra,már 1 héttel nagyobb lenne a kicsi.
Személyes vélemény,de szerintem ilyenkor már kegyetlenség lenne abortuszra menni! Gondolj bele,már az ülőmagassága kb 5 cm lehet+ a lábai,ami már uh-n kivehető. Egész kis kifejlett emberi lény!
Tudom,ezzel nem könnyítettem meg a döntésed. Aktív ab.ellenes vagyok,nagyon ritkán tudom azt mondani,hogy az a helyes döntés,de Nálatok nem! Én olyan idióta vagyok,aki akkor sem vetetném el,ha kiderülne,hogy súlyos beteg! Egyszerűen nem menne! (mi ezt anno tisztáztuk is a párommal!)
Amúgy kb 99% az esélye annak,hogy még elvégzik az abortuszt nálad!
Plusz,ahogy fent írták,"anyagilag ma már senki nem áll úgy!"
Teljes mértékben a Ti döntésetek,nem ítéllek el,ha megteszed,de én nem tenném. (Nem is tettem!! Csak annyi a különbség,hogy nálunk az apuka nem igazán hajlott a megtartására,és hogy már van közös gyerkőc)
Bárhogy is alakul az életed,én minden jót kívánok Nektek!!
Üdv: Nagycsaládos
Olvasva a 2. oldali kommented biztatni szeretnélek:
Nem ismerem a szüleidet,de ez általában úgy szokott lenni,hogy amikor megszületik a baba,és meglátják,megenyhülnek.
Anyagilag ha mesélni tudnék... De így: :-) állok hozzá! Nincs lehetetlen!!
Mérlegeld azt is,ha megtartjátok,mennyi a bevétel: 25 gyes
12200 családi. Ennyivel lesz több.+ az egyszeri anyasági (60.ezer pár 100-ebből futja babakocsira,meg pár dologra),+ igényelheted a gyermekvédelmit,fél évente 5000 pár 100 ft,+ az oviban ingyen étkezés. Ebből a 25 gyesből + családi tudtok venni a babának pár ruhát,akár használtan is,így nem kerül annyiba! Futja a pelenkára,és a szükséges dolgokra! A Párod tartozása attól még nem rendeződik hamarabb,ha most abortuszra mész!
Minden jót kívánok Nektek!!
Üdv: Nagycsaládos
A két tanácsadás között legalább egy hétnek kell eltelnie. Plusz a vizsgálatok, bár az vérvétel, megvan pár nap alatt, tudnád intézni miközben a tanácsadásra mész. Ja és még be kell fizetned a csekket ami 30egynehány ezer forint. Ezt csak akkor tudod 10ezer valamennyire mérsékelni, ha valamilyen segélyben részesüls. Ha mindezek megvannak, kérhetsz a kórházban időpontot, kb 3-7 napon belül adnak.
És ha az orvosi papírodon az van, hogy 10 hetes terhesség, az 10 hetesnek felel meg. a 12 hetet is úgy nézik, hogy a 12.héten még megcsinálják, utána már nem. Tehát pl ha ma mennél orvoshoz, és ma azt irná rá, hogy 10hét 2 nap, akkor kb 12 napod van amig még megcsinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!