Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kell tenni a terhesség...

Mit kell tenni a terhesség kiderülése után?

Figyelt kérdés
Munkahelyi intézkedésekre gondolok elsősorban.

2012. aug. 1. 06:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ- ha veszélyben a melód, jelentsd be gyorsan (írásban) akkor nem tudnak elküldeni. Ha veszélyes munkakör, akkor is, vagy táppénz. 6hetesen ráérsz dokihoz menni (menstr. 1. napjától számítva).
2012. aug. 1. 07:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha próbaidőn vagy,akkor várd meg a próbaidő végét. Ha már régebb óta dolgozol ott,akkor jelentsd be,mert az új törvény szerint,csak a bejelentés napjától él a felmondási védelem,visszamenőleg már nem. Le fogják fénymásolni a kiskönyvet,nagyon mást nem kell tenned,de tulajdonképpen korrektebb is,ha tudnak róla,mert legalább tudnak számolni azzal,hogy esetleg majd táppénzre mész.

Gratulálok a kisbabádhoz,és nagyon boldog babavárást kívánok!

31hkm

2012. aug. 1. 07:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Én februártól dolgozom hétvégente 12 órás munka rendbe ennél a cégnél. Ilyenkor ha elmegyek gyesre csak a gyes és a családi jár vagy a Tgyás is már igényelhető? Úgyértem azt nézik mikortól dolgozom vagy a tényleges munkanapokat? Azt hogy írásban hogy érted? Mert még csak próbálkozunk a párommal első gyermekünkre készülnénk de egyenlőre még nem sok mindent tudok a terhesség kiderülése utáni intézkedésekről. Azért előre is köszi a választ
2012. aug. 1. 07:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Írásban= bizonyítható legyen, hogy szóltál. Tértis levél, ha bármi gond várható.

Tgyás: 365 vagy 180 nap kell, bonyolult a helyzeted, én inkább az egészségbiztosítót (oep) hívnám fel, ők tuti jó választ adnak.

Remélem hamar sikerül!

2012. aug. 1. 07:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) máris sokat segítettetek
2012. aug. 1. 08:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia,második válaszoló vagyok.

Nekem lefénymásolták a kiskönyvet,és amikor kiderült,hogy vesz.terhes vagyok,akkor is mindent lefénymásoltak,tehát van nyoma,hogy bejelentettem.

A gyes alanyi jogon jár,azt és a családi pótlékot mindenképp fogod kapni. a TGYÁS és a GYED az ami biztosított napokhoz kötött,ez származhat munkáltatótól,nappali tagozatos iskolából illetve pl.ha megszűnik a munkahely,akkor be kell regisztrálni a munkaügyibe,hogy biztosított maradj. Erről itt olvashatsz bővebben:

[link]

De valóban érdemesebb az OEP-nél érdeklődni ilyen esetben.

Én bejelentettem már a kiskönyv kiállítása előtt,mert ki kellett vennem egy szabadnapot a védőnő miatt. De egyébként mikor megkaptam a kiskönyvet,bemutattam az összes papíromat,és a többit meg a munkáltató intézi. A TGYÁS-t és a GYED-et is majd ott kell intézned,de az még bőven odébb van,főleg,ha még csak tervezitek a picurit :)

Ne aggódj,csak elsőre hangzik bonyolultnak :)

31hkm

2012. aug. 1. 08:29
 7/7 A kérdező kommentje:
remélem igazad van :) elsőre tényleg bonyolultnak hangzik és köszönöm a választ :)
2012. aug. 1. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!