Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy tudok diétázni terhesség...

Hogy tudok diétázni terhesség alatt, hogy se nekem se a babámnak ne legyen semmi baja?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék többet hízni,igazából nem is eszem össze-vissza. Édességet szinte egyáltalán nem eszek mégis jönnek fel a kilók.

Tudnátok ajánlani olyan ételeket amiket ehetek esetleg pár kiló le is menne?

24 hetes kismama

2012. júl. 31. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:
NEM!Terhesség alatt csak indokolt esetben szabad(kell)diétázni(pl.terhességi cukor miatt).Az meg,hogy még fogyj is!Nem igazán a terhesség idején kellene.Egyél sok zöldséget,fehérjét,kerüld a fehér lisztből készült termékeket,a péksütiket,cukrot,felesleges szénhidrátokat.2gyerkes+31hlm
2012. júl. 31. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Ne is haragudj,de nem értelek olyan áldott állapotban vagy ami nem mindenkinek adatik meg.Ne azon görcsölj,hogy mennyit hízol hanem hogy egészséges legyen a pici!Lefogyni ráérsz utána is,nem mindenki egyforma lehet ilyenek a gének. Kérd ki a nőgyogyid véleményét ő mit tanácsol!?Lehet amit szedsz terhességi vitamint az "zabáltat" .
2012. júl. 31. 16:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én megértelek,én ugyan így voltam.Engem is cseszegettek miatta,de én azt gondolom ne legyen már természetes,hogy 1 nő 20-30 kg plusszal megy szülni.Igen áldott állapot,de a babára a kismama hangulata is kihat;tehát ha nem érzed úgy jól magad,hogy gurulsz,akkor azt a pici is érezni fogja.És az sem normális,hogy"terhes vagyok,most ennem kell"a hozzáállás a babváráshoz.

Igen is lehet diétázni és ez nem feltétlenül azt jelenti,hogy megvonod magadtól a fontos tápanyagokat;ne keverjük össze a kettőt mert hatalmas különbség van egy normál diéta és egy terhesség alatti diéta között.Ésszel lehet.

Én teljes mértékben kiiktattam a cukrot itthonról.Nem is volt a házban.Mindent édesítővel ittam,ettem.Itt is jönnek azzal,hogy káros+bla-bla...és aki pl. cukorbeteg,az hogy oldja meg másként??És ez csak egyetlen példa.Emellett a finomított,fehér lisztes dolgok is mentek itthonról;illetve aminek indokolatlanul magas a szénhidrát tartalma.

Én este 6-7 között ettem utoljára,napközben meg mindig csipegettem valamit:alma,répa,stb.A hangsúly az ebéden legyen,ami szintén fehérjében gazdag,zsírszegény legyen.

Ha éhes/kívánós voltam igen is odafigyeltem,hogy akkor se ész nélkül tömjem magamba a sok felesleges kalóriát,aminek ráadásul tápértéke nulla,hanem tudatosan étkeztem akkor is.És mellette sok folyadék.

Miután már tuti lepontozott mindenki,elárulom,hogy így is 20 kg plusszal mentem szülni;és ha belegondolok mi lett volna,ha engedek a kísértésnek,hát tuti még vagy 10-15 kg grátiszba.

Egyébként már egy 5 hónapos,makk egészséges és gyönyörű kisfiú boldog anyukája vagyok!

2012. júl. 31. 17:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Kérlek szépen ne kezdj diétába! Odafigyelhetsz az étkezésedre,de ne diétázz és ne akarj fogyni. A várandósság nem erről szól. Valóban arról sem,hogy hízzunk 100kilót,mert most szabad,de fogyókúrába kezdeni nem most kéne. Arra figyelj,hogy kevés szénhidrátot vigyél be. Teljes kiőrlésű lisztből egyél kenyeret,vagy abból süss,egyél sok zöldséget,gyümölcsöt,kerüld a krumplit.Egyél sok halat. Ez az oldal esetleg segíthet: [link]

De csak odafigyelés szempontjából csináld,ha orvosilag nem indokolt(cukor) akkor ne számolgasd,hogy hány kalóriát vittél be. Ha továbbra is jönnek fel a kilók,akkor se kezdj diétába,szülés után majd leadod a felesleget. Sétálgass sokat,ha tudsz.

31hkm

2012. júl. 31. 17:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Bocsi May C, de ebbe bele kell kotyognom! :)

Kedves Kérdező! A hallal vigyázz! Sok bennük a higany, ami nagyon káros a magzatra nézve, szóval ha hal akkor vagy pisztráng vagy lazac, ebben a kettőben van a legkisebb higanytartalom. Én egyáltalán nem is eszem halat, mert utálom, de te ehetsz ha szereted, csak ésszel!

ELőttem már elmondták, hogy nem terehsség során kell diétázni, de ha még is vissza akarod fogni a dolgokat, akkor hogyan tedd. EZekkel én mind-mind egyetértek, én is így csinálom (bár a cukrot nem vontam ki a forgalomból, csak kevesebbet fogyasztok belőle, szénhidrátot meg ebédre eszem utoljára). A vacsim általában saláta vagy leves. Néha alma meg pár falat sajt, aztán ennyi. Ma pl gyümölcslevest csináltam estére, amiben ugyan rengeteg a cukor, de utána sétáltam a párommal meg a kutyámmal egy órát, szóval azért lemozogtam belőle valamicskét. :)

Tornázol valamit? Kismamatorna jó lenne, de ha nagyon megeröltető akkor napi 2x1 órás séta is bőven elég ahhoz, hogy fitt maradj.

Édességet csak reggel egyél, mármint délelőtt, ebédre ebédelj rendesen, vacsiig egyél meg egy almát, vagy rágj el egy répát, vagy igyál meg egy banánturmixot (cukor nélkül).

Nem akarlak elkeseríteni, de fog még felszaladni rád kiló. Nem csak azért, mert a babád gyarapszik, hanem mert a vér mennyisége is nő, vizesedni fogsz, sőt, még a tejtermelés is beindulhat, ami komoly súly. Szóval erre azért készülj fel lelkileg. Heti fél kiló amúgy nem sok, éppen ideális, szóval ha ezt be tudod tartani, akkor tuti, hogy semmi probléma nem lesz! :)

Van a neten terhességi súlykalkulátor. Beírod a magasságod, az eredeti súlyod, hogy hány hetes vagy, ikreket vársz-e vagy sem és ő kiszámolja neked, hogy mennyit hízhatsz minimum, normálisan, ileltve maximum az adott héten. Így mérni tudod, hogy egészséges-e a gyarapodásod, vagy sem.

Szép babavárást neked!

23 h km

2012. júl. 31. 19:16
 6/9 anonim ***** válasza:

medea, te minden ilyen kerdesnel segiteni akarsz, ami jo is, viszont ha jol emlekszem tobb, mint 70 kilo vagy.

En is 23 hetes vagyok, mar 10 kilonal jarok, viszont 165 centimhez meg igy is "csak" 63 kg vagyok.

Es szerintem ugyanugy, mint az elso babammal, az elejen hiztam, a vegen le fog lassulni most is.

Amugy igen, sok zoldseg es teljes kiorlesu dolgok, estere pedig ne zabalj be!

2012. aug. 1. 05:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Itt van a súlykalkulátor: [link]
2012. aug. 1. 08:00
 8/9 anonim ***** válasza:

a "termesztett" halak tele lehetnek higannyal, de a tengeri friss halak nem. Budapesten lehet ilyet beszerezni halpiacon, ahol repülővel érkeznek, max 1 naposak. sógornőm cipruson él, rengeteg halat evett és makkegészséges gyerekei vannak.

sztem csökkentett ch-val lehet szabályozni a súlyod, hisz a cukros kismamák is így étkeznek és nincs baja a babájuknak, dietetikus alakitja nekik ki az étrendet.

én megértelek, mert nekem is jönnek fel a kilók és igenis egy bizonyos határ után kellemetlen már cipelni...

viszont rendes diétába ne kezdj tényleg az nem jó!

off: és te egyik válaszoló, aki 20 kilóval mentél szülni sikerült leadnod? (én kb arra számolok hogy én is ennyivel fogok menni)

2012. aug. 1. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:
ja és hány kiló centi vagy most kérdező?
2012. aug. 1. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!