Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti vettetek mellszívót?...

Ti vettetek mellszívót? Mindenképp kell az?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm is szült egyiknek sem volt. Vegyek vagy ne? Nem ér rá akkor ha tényleg szükség lesz rá?24hetes kismama

2012. júl. 31. 13:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én vettem, mert már a kórházban is nagyon sok tejem volt. Mi úgy csináltuk, hogy kinéztem a márkát és a típust, pontosan memondtam és felírtam a férjemnek, hogy milyen kell. Mire hazajöttünk a kórházból, addigra itthon volt a mellszívóm is, még ki is fertőtlenítette. :)

Én nagyon jó hasznát vettem, mert 8 hónapig fejtem annyi tejem volt. A fiam 17 hónapig szopott.

Szerintem, nézd ki milyet szeretnél és, ha a kórházban úgy látod, hogy majd kell, akkor a párod elmegy és megveszi.

2012. júl. 31. 13:51
 2/15 anonim ***** válasza:

érdemes bezserezni mert lehet az is segiti beinditani a tejtermelést illetve fejni amugy is kell

meg ha annyi lesz érdemes leszivni és lefagyasztani

2012. júl. 31. 13:51
 3/15 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hogy fogod fel a gyermek etetését.

Én vettem, mert alapvetően nem vagyok egy optimista lélek, és nem alapoztam arra, hogy dőlni fog a tejem. Másrészt meg én nem vagyok híve az olyan igény szerinti szoptatásnak, hogy akár óránként mellre tegyem a babát, és így fenn is marad a tej mennyiség. Fennmarad, ha van annyi.

Nekem azért olyan sok nem volt, egy etetésre mindig megette ami benne volt a fiam, de utána mindig fejtem. Egyrészt, hogy legyen máskorra, ha esetleg valami oknál fogva nem tudok ott lenni, másrészt a fiam mindig bealudt az esti etetésnél, így alig evett valamit, akkor mindig cumisüvegből adtam neki a lefejt tejet, hogy megigya azt a mennyiséget, amitől nem kell felkelnie éjjel 5-ször...

Szóval én nem vagyok egy cumisüvegellenes sem, sőt, azt gondolom, hogy tudjon egy baba másból is inni, mint az anyja cicije, de ha nem szívtam volna, akkor nem tudtam volna 1 éves koráig fenntartani a tejet.

Most a második babánál már kíváncsi leszek, mert időm nem lesz majd arra, hogy szívogassam, hiszem ott lesz a nagyfiam, akivel foglalkozni kell. Mindenesetre úgy indulok neki, mint az elsővel, és már a kórházba is viszem a mellszívót. Először nem vittem, kb aznap indult be a tejem, mikor hazajöttünk....

2012. júl. 31. 13:55
 4/15 anonim ***** válasza:

Nálunk a kórházba sem cumisüveget, sem mellszívót nem lehet vinni, bababarát kórház!

Szülőszoba látogatáson azt mondta az ottani védőnő, hogy megtanítanak ott fejni kézzel!

Ettől függetlenül én is sokat agyaltam rajta, hogy vegyek-e.

Végül sikerült vennem egy Avent-es kézi mellszívót(meg 2db tejgyűjtő kagylót), ami nem volt használva, csak a cumisüvege(azt nem is kaptam meg)!

Így azt megvettem, mert csak 2500Ft volt, nagyon megérte!

Amúgy a mellszívó 11-15ezer körül van, a tejgyüjtő kagyló meg kétezer valamennyi.

Cumisüvegkészletet meg vettünk még januárban(akciós volt), így van hozzá cumisüvegem is.

Amúgy, ha nem találtam volna rá erre a mellszívóra egy közösségi oldalon, akkor nem vettem volna, csak akkor, ha kijövünk a kórházból és szükségét érzem!!

Vagy megvetettem volna a férjemmel, mert megmutattam neki, hogy melyik az!

Szóval összességében, ha engedi a kórház nálatok, ha nem, én csak akkor vennék, ha tényleg kell!!

37hkm

2012. júl. 31. 14:27
 5/15 anonim ***** válasza:
Nekem van, de kb. kétszer használtam, nekem nem indul be rá a tejleadó reflexem. Szerintem várd meg, hogy hogy alakul, mennyi tejed lesz, nézd ki a márkát és ha sos szükség van rá, akkor a férjed is be tudja szerezni (és akár be is viheti neked a kórházba)
2012. júl. 31. 14:27
 6/15 anonim ***** válasza:

Szülésre vateráztam egy kézit, már a kórházban sokat segített, majd amikor a gyakorlatban is szoptattam már, rájöttem a gépi mennyi időt spórol meg nekem, vateráztam egy gépit is.

Jó dolog az igény szerinti szoptatás, de bármikor adódhat úgy hogy nem akarom/nem tudom akárhol megszoptatni a kicsit (az egyik szoptatás pl épp az orvosnál ért minket, indulás előtt lefejtem és cumisüvegből megkapta akkor amikor éhes lett), az már csak hab a tortán hogy ha elkap egy 3 napos hasmenős-hányós vagy bármilyen betegség vagy csak szimplán nem iszol és nem eszel annyit amennyi egy adaghoz kell, akkor jól jön a fagyasztóból a lefejt tej.De pl én 2 tejlázas esetet is mellszívóval vészeltem át. Nekem nagy megnyugvás volt maga a tudat hogy van. A belövelléshez is jól jött, császár után 2 és fél nappal már szoptattam a kicsit. Vinni fogom a köv szülésre is a kórházba, amx nem veszem elő.

2012. júl. 31. 14:48
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Használtat mellszívóból nem szeretnék venni.

Avent márkájút néztem én is. Akkor megvárom mi lesz.MAx a párom megveszi amíg a kórházban vagyok a picivel.

2012. júl. 31. 15:14
 8/15 anonim ***** válasza:

Én nem vettem! Ha több lenne a tejed,akkor azt kézzel is le lehet fejni,ami kicsit hosszadalmasabb,de mindig ott van "kéznél" :-)

Mellesleg 1. gyermekeseknek a mellük csak a 3-4. napon lövell be,ha babás szobában vagy,akkor hamarabb,mert akkor igény szerint tudod mellre tenni a babát!!! Ami nagyon fontos a babának is,és hát a kezdeti kapcsolatot erősíti,Te is megismered az igényeit-na,nem mindet,mert hát az nem úgy megy :-)

Én úgy gondolom,hogy ha szükségesnek érzed,akkor ráérsz megvenni. Lehet soha nem fogod használni,akkor meg porosodik a dobozban,nem tudod annyiért eladni,mint amennyiért vetted...értelme szerintem semmi,de Te tudod!!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv: 3 lányos,12hkm

2012. júl. 31. 15:15
 9/15 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzőekkel: majd meglátod. Esetleg gyűjts össze infókat, hogy milyen van, aztán ha kell otthon vagy a kórházban ráböksz és a férj szaladjon el érte.

Volt ismerősöm akinek nem kellett egyáltalá, enélkül id volt teje és kézzel fejt ha kellett, volt akinek csak a kézi mellszívó volt jó az elektromos nem és kézzel sem tudott fejni, nekem az elektromos az életemet mentette meg az első gyereknél, mert nekem annyi tejem volt, hogy lazán lealáztam volna egy tehenészetet tejhozamban és ha nem fejtem, szoptatás után fél órával szétdurrantak volna a melleim.

De drága játék ez és használtat nem vennék, szóval szerintem csak igény esetén szerezzétek be.

2012. júl. 31. 15:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Nekem eddig egyik gyerekem sem szopott rendesen talán mert befelé fordul a bimbóm...viszont volt olyan mikor az enyémen kívül két gyereket etettem, néha egy liter jött ki a cicimből:-) Ezt csak jó mellszívóval lehetett, nekem a Medela nagyon bevált, ajánlom neked is, most is azt fogok venni.
2012. júl. 31. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!