Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lenmagolajat fogyaszthatok...

Lenmagolajat fogyaszthatok terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Nekem egy doki tanácsolta, viszont interneten találtam olyat is, hogy terhesség alatt nem fogyasztható, de nem volt semmi indoklás.

A dokit nem tudom megkérdezni. Vélemények?

2012. júl. 31. 21:21
 1/5 Tonyec válasza:

Én lenmagot ettem az omega3 tartalma miatt, minden nap kb.egy kanállal, és végig a terhesség alatt.

Mit olvastál, miért nem fogyasztható terheseknek?

2012. júl. 31. 21:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Nincs indoklás, csak annyi, hogy terhesség alatt nem ajánlott. Ezért is kérdeztem rá. Viszont ez az egyetlen oldal, ahol ezt találtam.

"Terhesség és szoptatás

A lenmag vagy a lenmagolaj használata terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott. "

[link]

Ezek szerint nálatok minden okés volt? Én is szedem már pár hete, csak most utánanéztem. Lehet, hogy nem kellett volna. De azt tudom, hogy a dokinő, aki ezt ajánlotta ő is szedte mindkét terhessége alatt. Az omega3 zsírsavak miatt.

2012. júl. 31. 22:40
 3/5 anonim ***** válasza:
44%
Úgy tudom, hogy a lenmag természetes hashajtó, amiatt nem ajánlott, mert amikor már a babának is van a belében szurok, azt is meghajthatja és veszélyes lehet, ha bekerül a magzatvízbe. Gondolom ez igaz lehet a lennmagolajra is, ha nem ajánlják.
2012. aug. 1. 06:52
 4/5 Tonyec válasza:

Lehet, hogy igaza van a másik válaszadónak, hogy őszinte legyek és nem néztem utána és nem kérdeztem senkitől. Hasmenésem nem volt.

A magzatvíz sajnos magzatszurkos volt, de én annak tudom be, hogy több napig vajúdtam, a köldökzsinór mindenhova rátekeredett a picire emiatt a szívverése is vészesen lecsökkent a szülés vége felé, császár lett a vége.

Valszeg nyelt a vízből is, de semmi baja nem lett(bár lehetne azt mondják)

Remélem nem hangzott rémtörténetnek, egy egyszerű lenmagból indultunk ki....

2012. aug. 1. 11:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Kicsit azért megijedtem. Lehet, hogy más omega3 forrás után nézek :(
2012. aug. 2. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!