Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok és a...

6 hetes terhes vagyok és a barátom az abortuszt szeretné, de én semmiképpen. Ilyenkor mit tegyek?

Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 22:58
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek! :)
2012. júl. 26. 11:37
 52/60 anonim ***** válasza:
De jó, legyetek nagyon-nagyon boldogok!!!:)
2012. júl. 26. 14:13
 53/60 anonim ***** válasza:
100%
örülök hogy marad a baba! én ugyanezt csináltam végig mint te és itt is beadta a párom a derekát, azóta izgatott apuka és nem lehet fél percre leállítani, mindenáron ki akarja csalni a babát :D gratulálok nektek
2012. júl. 27. 09:57
 54/60 anonim ***** válasza:
100%
Ha te szeretnéd azt a babát, mindenképp tartsd meg! Én egy családsegítőben dolgozom, és borzasztó az életünk azoknak a nőknek, akik az akaratuk ellenére elvetették a babájukat. Nagyon sokan pszichológussal se tudják feldolgozni, saját magukat hibáztatják, stb... Beszéld ezt meg a pároddal, tiszteletben kell tartania a döntésedet!
2012. aug. 2. 16:12
 55/60 anonim ***** válasza:
26%

Kedves kérdező! Nagyon örülök, hogy minden a legjobb irányba fordult nálatok. Sok boldogságot a kiscsaládhoz!

Kedves 39-es válaszoló...

A baba létrehozásában mindkét fél egyenlő részben vesz részt. Egyenlő mértékben kellene felvállalni utána a gyermeket is. (Ha akarta, ha nem...)

Ha a férfi nem akar babát, akkor szegényre ráerőltetik és milyen szörnyű dolog, mert tervei ellenére történik valami? Ha meg a nő képtelen elvetetni a gyermekét és ha minden cérna szakad, inkább mellette tartana ki, akkor meg micsoda nő, nem is szereti igazán a párját? Meg hogy lehet egy még meg nem született pár centis dolgot fontosabbnak tartani? Micsoda nő aki a közös, már megfogant gyermeküket (ami persze még csak magzat, még icipici, de akkor is gyermek és akkor is élet) nem tudja megölni??? Borzasztó önző, lelketlen gondolatok ezek!

És az a férfi talán szereti a nőt aki a gyermekük elvételét erőlteti úgy is, hogy tudja, hogy az anya szinte már az abortusz gondolatára is rosszul van, sajog a szíve, ha csak rágondol? Milyen az a férfi, aki fontosabbnak tartja a saját kényelmét, a saját döntésképességét minden helyzetben, mint egy emberi életet??? Milyen embert az, aki rá akarja venni a minden porcikájában abortusz ellen küzdő nőt a magzatgyilkosságra? Úgy gondolom, sokkal durvább, mint amikor egy nő, arra akarná rávenni az apát, hogy vállalja az apaságát (jogosan, hiszen a fogantatás pillanatában ott volt ő is, 50%-ban az apa vére van a gyermekben). Ha meg nem tudja rávenni a teljesen érthetően és jogosan a gyermeke mellett küzdő nőt az abortuszra, akkor meg lelép, mert nem az ő döntése, vállalja csak a nő a következményeket... Gyomorforgató az ilyen gondolkozású ember...

Én nem azon a véleményen vagyok, hogy ha az egyik fél nem akarja, akkor nem szabad megtartani, hanem azon, ha már az egyik fél akarja a babát, akkor NEM SZABAD elvetetni! Akárhogy csűrjük-csavarjuk a dolgokat ez egy legális gyilkosság, ami ellen az érző lélek jogosan tiltakozik és jogos, ha nem tudja elfogadni... (Nagyon szélsőséges, rossz körülmények közt, ha mindkét fél egyértelműen úgy akarja, akkor van esetleg helye ennek. De akkor is nagyon súlyos és szomorú döntés.)

2012. aug. 5. 03:07
 56/60 anonim ***** válasza:
46%
Egyszerűen szégyen és emberi, erkölcsi nulla számomra az ilyen férfi, mint a 34-es válaszoló...
2012. aug. 5. 03:16
 57/60 anonim ***** válasza:
Pontosítom az 55-ös hozzászólást. Ha csak egyik fél is akarja a babát, akkor nem "lenne" szabad elvetetni. Persze abban az esetben amikor a férfi akarja, nem igazán kivitelezhető, mert gyakorlatilag a nő teszi, vagy nem teszi meg az utolsó lépést... Megértem mindenki fájdalmát, ha a magzatát, gyermekét el kell veszítenie és azt nem értem meg, aki képes csak hidegen, jégcsap szívvel, gyakorlatiasan állni a dologhoz.
2012. aug. 5. 03:28
 58/60 anonim ***** válasza:
59%
így van,ketten voltak benne,kettőnek kell vállalni a felelősséget,ha csak az egyik képes rá,nem az a megoldás hogy a másik odébb áll,mondván a nő nem is szereti igazán.Aki ilyet kér egy nőtől,ilyen stílusban és érvekkel,az egy végtelenül önző ember és ha megtörténik az ab. erre a nyomásra,marad egy lelkileg üres nő meg egy önző férfi aki valószínűleg más élethelyzetekben is önző.Egész biztosan van olyan szituáció amikor van helye az abortusznak,de ha az anya felnevelné,kegyetlenség kényszeríteni az álláspontjának megváltoztatására.Mindezt én is a ffiválaszoló véleményére reagáltam,örülök h a kérdés végkimenetele pozitív lett.
2012. aug. 5. 08:27
 59/60 anonim ***** válasza:
0%
#56 ne is törődj vele, én azokkal a nőkkel kapcsolatban érzek hasonlóan, akik egy embriót a párjuk elé helyeznek. Ezért is mondom azt, hogy jobb ELŐRE, IDEJEKORÁN tisztázni az álláspontokat... nem akkor, amikor már valaki mindenképpen vesztes lesz.
2012. aug. 6. 14:20
 60/60 anonim ***** válasza:
0%

#58 "mindezt én is a ffiválaszoló véleményére reagáltam,örülök h a kérdés végkimenetele pozitív lett."

KINEK lett pozitív??? Mert ugye bármiféle kimenetel ilyen vitás esetben valakinek pozitív és valakinek meg negatív.

Úgyhogy ffiválaszoló újfent elmondja: ezeket a dolgokat előre kell tisztázni, amikor még senki sem lesz vesztes. Ennyi.

2012. aug. 6. 15:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!