6 hetes terhes vagyok és a barátom az abortuszt szeretné, de én semmiképpen. Ilyenkor mit tegyek?
Még mindig nem írtad, hogy MIKOR születtek, mert nagyon nem mindegy! Mivel 8-10 éveseket említesz, az egyáltalán nem mostanában volt. Azért ne keverjük már ide a régi fogamzásgátlók hatását, mert csak felesleges ijesztegetés!
Sz*r hatékonyság: tételezzük fel, hogy a fogamzásgátló mellett becsúszott gyerekek többsége nem anyai praktikából fogant :) Mint említettem, sokkal alacsonyabb a hatóanyag-tartalom, így apróbb hatás (antibiotikum, hasmenés, magasabb dózisú C vitamin, bélflóra elégtelenség stb) is csökkenti a hatékonyságot. Ezért csúszik be több baba manapság, mint régebben.
Úristen ne keltsetek már félelmet szegény lányban!
Az én férjem sincs készen egy babára,hiszen még ő is egy nagy gyerek,a kicsim meg 22 hetes lakó.De megérik rá idővel.A férfiaknak idő kell.Ne vetesd el.
Mi az hogy nem a szülőknek kell felnevelni?persze hogy nem nekik.De régen is ugy volt, hogy segítettek nagyon sokat.Sokan évekig a szülőknél laktak amíg nem tudtak a saját lábukra állni.Ma is van így,miért kell ezt elítélni amugy?
Ha majd bölcsibe vagy oviba mehet a baba akkor tudni fog dolgozni.A nagyszülők meg úgyis imádni fogják a kicsit,és ha majd el akarnak költözni nem akarják majd engedni :)
És szerintem még a barátjával sincsen semmi eldöntve,mert szereti a gyerekeket.Csak még kell enki egy kis idő.Ami nem ezt jelenti hgy ezért a kis időért meg el kell hogy vetesse a picijét.Ugyis szeretni fogja a pasi is a picit.
Ne ijedj meg,minden ok lesz!A Törpe meg egészséges lesz! :) Majd mondjad a barátodnak hogy rug a picurka,és tegye oda a kezét,iszonyatosan el tudnak érzékenyülni amikor érzik a kezükkel azt a kis lökést.:) vagy amikor hallják a szívhangját az enyém majdnem bőgött.:)
Kedves kérdező,azt szeretném kérdezni hogy anyukádék mit szóltak a hírhez mennyi idős állapotos vagy?
Nekem volt már abortuszom 8 hetesen,borzalmas érzés előtte is utána is.Kívánom hogy sose keljen megtapasztalnod.Azt hiszem, sosem fogom kiheverni.Kb.két évre rá volt egy vetélésem 14 hetesen.Ez volt 3! éve,azóta nem jön össze a pici akit várunk.:(
szia
sajnálom hogy ilyen a barátod és gratula a bébihez! az elején az enyim sem akarta a picurt, de aztán egy pár nap alatt sikerült rávennem hogy maradjon! mondta is hogy jól tettem hogy rábeszéltem, mert most hogy belegondol ő előbb sírta volna el magát mint én ha most nem lenne baba a pocakomban! sajnos neki idő kellett míg elfogadta, hogy nem csak vele fogok már foglalkozni!
szerintem próbálj vele beszélgetni, hátha elérsz vele valamit! értesd meg vele hogy te jobban szeretnéd azt a babát mint az életed! az én párom is meg tudta érteni, hogy az életem múlik a picimen, igaz minden nap el kellett neki mondani hogy rádöbbenjen! mostmár boldog leendő apuka és alig várja az uh-kat meg a szülést
18 hkm
Kedves Kérdező!
Ha időben abbahagytad a tablettát,amint kiderült a terhesség,nem lesz baja a babádnak. Édesanyám is tabletta mellett fogant(pedig az nem ma volt) és soha nem volt beteges. A mi babánk sem volt tervezett,apuka először nagyon megijedt,és az abortuszra akart küldeni. Én már egyszer elvetéltem,az is mérhetetlenül nagy fájdalom volt. Vannak helyzetek,amikor egy nő nem képes megtartani a babáját,de ha Te úgy érzed,hogy fel tudnád nevelni,meg tudnád neki adni a szükséges dolgokat akkor is,ha a szüleid nem segítenek,akkor tartsd meg. Nálunk már az apuka is nagyon várja,hogy megszülessen a kislányunk,és hihetetlen nagy boldogság végignézni,hogyan fejlődik ki belőle is az apuka a kezdeti rémület ellenére. Számunkra a legnagyobb boldogság most a pici lánykánk,de ha apuka nem lenne velünk,akkor sem mondtam volna le a kicsiről,már csak az előzmények miatt sem. Viszont számba kell venned,hogy megvan-e a szükséges munkaviszonyod,hogy igényelhesd a támogatásokat (TGYÁS,GYED) a Családi pótlék és a gyes alanyi jogon jár,de az összesen kb. 35 ezer forint,szóval nem sok. Anyasági segélyt fogsz kapni,az egyszeri,azt hiszem 60-64ezer ft. Én a helyedben azt venném számba,hogy ha a szüleidre nem számíthatnál,akkor is el tudod-e tartani magatokat. Tudom,hogy számíthatsz rájuk,de örökké nem lakhatsz ott egy iskolás gyerekkel. Nektek is kell majd saját élet. Ha fogod tudni ezt biztosítani neki,akkor szerintem tartsd meg. De szerintem az örökbeadás még mindig jobb,mint az abortusz. Nem egy ismerősöm küzd évek óta babáért,és nincs más módjuk mint az örökbe fogadás. Jobb egy szerető családnak odaadni a kicsit,mint megölni,pedig ő nem tehet semmiről.
Kívánom,hogy jó döntést hozz,és végül úgy alakuljon az életetek,ahogyan szeretnéd!
30hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!