6 hetes terhes vagyok és a barátom az abortuszt szeretné, de én semmiképpen. Ilyenkor mit tegyek?
A legnagyobb banalitásokat tudom neked válaszolni:
Fiatal vagy
Nem egyezik az akaratotok
A szüleidre számítasz, holott ez a te feladatod lenne
Ennek a babának szerintem így nincs itt a helye.
Az én férjem 28 éves, én 27 éves vagyok. A babánk 3 hónapos lesz. Tudod mit? Még mi sem vagyunk rá megérve, holott mi terveztük a babát. Ez itt most élesben derül ki...Ha a párod 24 éves, és ki is fejezi feléd, hogy nem szeretné még, akkor ráerőszakolnád a babát, és nagyon magányos lennél amikor ő valóban nem akarna segíteni neked.
Ahogy most megfogant a baba, úgy meg fog foganni akkor is, amikor tényleg készen álltok rá.
Menj el egyébként szerintem egy pszichológushoz, jól beszéld ki magadból, de legalább egy védőnőhöz a kerületedben/városodban. Ne a gyik.hu döntsön helyetted, illetve ne is innen akarj segítséget szerintem.
Ja, és nem kell elhagyni a barátodat. ABSZOLÚT érthető amit érez.
Ne haragudj utolsó, de a fogamzásgátlótól NEM lesz beteg a magzat! Főleg nem a mai, nagyon alacsony hormontartalmúaktól! Nekem számos gyereket ismerek, akik fogamzásgátló mellett születtek, és köszönik szépen, maximálisan jól vannak, szóval nem kell itt a rémhírkeltés!
Kérdező, gondold át melyik jelentene számodra nagyobb lelki terhet, elvetetni, felnevelni egyedül, vagy örökbe adni. Én semmiképp sem vetetném el (egyidősek vagyunk), mert számomra feldolgozhatatlan lelki traumát okozna, de ez én vagyok. Ezt neked kell tudod. Az is lehet, hogy megenyhül a párod, de egyáltalán nem biztos, szóval vele még ne kalkulálj!
"a fogamzásgátlótól NEM lesz beteg a magzat!"
Ezt mondd meg annak a 2 gyereknek, akik betegek lettek. Hátha attól helyrejönnek. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!