Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok és a...

6 hetes terhes vagyok és a barátom az abortuszt szeretné, de én semmiképpen. Ilyenkor mit tegyek?

Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 22:58
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:
értem. köszönöm
2012. júl. 24. 23:21
 12/60 nihilistahedonista ***** válasza:
23%

A legnagyobb banalitásokat tudom neked válaszolni:

Fiatal vagy

Nem egyezik az akaratotok

A szüleidre számítasz, holott ez a te feladatod lenne

Ennek a babának szerintem így nincs itt a helye.

Az én férjem 28 éves, én 27 éves vagyok. A babánk 3 hónapos lesz. Tudod mit? Még mi sem vagyunk rá megérve, holott mi terveztük a babát. Ez itt most élesben derül ki...Ha a párod 24 éves, és ki is fejezi feléd, hogy nem szeretné még, akkor ráerőszakolnád a babát, és nagyon magányos lennél amikor ő valóban nem akarna segíteni neked.

Ahogy most megfogant a baba, úgy meg fog foganni akkor is, amikor tényleg készen álltok rá.

Menj el egyébként szerintem egy pszichológushoz, jól beszéld ki magadból, de legalább egy védőnőhöz a kerületedben/városodban. Ne a gyik.hu döntsön helyetted, illetve ne is innen akarj segítséget szerintem.

Ja, és nem kell elhagyni a barátodat. ABSZOLÚT érthető amit érez.

2012. júl. 24. 23:23
 13/60 anonim ***** válasza:
0%
Bővebben? Kemikália szedése mellett fogant meg. Meg van mérgezve. 2 gyereket ismerek, aki fg. szedése mellett fogant, nem volt egyik se egészséges. Betegesek voltak, nem fejlődtek ki a szerveik rendesen, 8-10 éves korukig több időt töltöttek kórházban mint azon kívül.
2012. júl. 24. 23:26
 14/60 anonim ***** válasza:
85%

Ne haragudj utolsó, de a fogamzásgátlótól NEM lesz beteg a magzat! Főleg nem a mai, nagyon alacsony hormontartalmúaktól! Nekem számos gyereket ismerek, akik fogamzásgátló mellett születtek, és köszönik szépen, maximálisan jól vannak, szóval nem kell itt a rémhírkeltés!

Kérdező, gondold át melyik jelentene számodra nagyobb lelki terhet, elvetetni, felnevelni egyedül, vagy örökbe adni. Én semmiképp sem vetetném el (egyidősek vagyunk), mert számomra feldolgozhatatlan lelki traumát okozna, de ez én vagyok. Ezt neked kell tudod. Az is lehet, hogy megenyhül a párod, de egyáltalán nem biztos, szóval vele még ne kalkulálj!

2012. júl. 24. 23:40
 15/60 anonim ***** válasza:
10%

"a fogamzásgátlótól NEM lesz beteg a magzat!"

Ezt mondd meg annak a 2 gyereknek, akik betegek lettek. Hátha attól helyrejönnek. :S

2012. júl. 24. 23:42
 16/60 anonim ***** válasza:
17%
Van önálló kereseted? Dolgozol már? Szerintem semmiképpen nem kellene megtartanod, hisz csak te akarod. Később lehet majd babád, amikor tervezett lesz. A barátod nem akarja, akkor meg mi a kérdés? Se magaddal, se vele nem kell kiszúrni. Mennyi ideje vagytok együtt? A megtartás leginkább a gyerekkel lenne szemétség, hisz az apja nem úgy állna hozzá, ahogy arra ő vágyni fog. Nem kell a szöveg, hogy nincs szíved elvetetni... Ne keress kifogásokat! Mérlegelni kell, majd dönteni. Nálad csak az abortusz jöhet szóba! Ha megtartod, akkor valószínű, hogy szakítani fogtok, ha nem is rögtön, de egy rövid idő elteltével biztos. Majd egyedül maradsz egy babával. A párkeresési esélyed is csökken, hisz lesz egy gyereked. Szerinted mi szól a megtartás mellett?
2012. júl. 24. 23:50
 17/60 anonim ***** válasza:
87%
Tudod bizonyítani, hogy kizárólagosan a fogamzásgátló érte a felelős? Mikor születtek azok a gyerekek? Mert az sem mindegy, hiszen gyakorlatilag össze sem lehet hasonlítani a régebbiek hormontartalmát a maiakkal (azért esnek mellette ennyien teherbe manapság, mert annyira lecsökkent a hatóanyag-tartalom).
2012. júl. 24. 23:50
 18/60 anonim ***** válasza:
79%
Szia!Lehet sok érv mellette és "ellene".Ha Te azt érzed képes vagy egyedül is felnevelni,meg anyukádék is segítenek,én a helyedben biztos megtartanám.Szerintem ilyen helyzetben a szülőknek ez édes teher lesz,nem beszélve arról,hogy normális helyen a családtagok segítenek egymásnak.Persze az fg. miatt a doki véleményét ajánlatos megfogadni.Az sem biztos,hogy a párod,mikor látja hogy gömbölyödsz,látja majd a pici babát,nem akar majd benneteket./A 27-28 éves szülőknek meg annyit szeretnék üzenni,hogy 3 hónapos baba mellett senkinek sem egyszerű,de ez nem azt jelenti hogy nincsenek felkészülve,csupán annyit hogy ez nagyon nehéz időszak még a babának meg a szülőknek is!/Arról nem is beszélve,hogy az a kis drága kincs a pocidban egyszeri és megismételhetetlen!Jó egészséget kívánok Nektek,és hogy ne legyen szívfájdalmatok soha!
2012. júl. 24. 23:53
 19/60 anonim ***** válasza:
27%
Nehogy bárki azt gondolja, hogy azért ennyi a terhesség tabletta mellett, mert annyira szar a hatékonysága. Divatba jött, hogy milyen könnyen lehet pasit fogni gyerekkel, így valaki elfelejti bevenni...
2012. júl. 24. 23:55
 20/60 anonim ***** válasza:
5%
Az anyjuk és orvosaik tudják bizonyítani, hiszen arról számoltak be, hogy a fg-tól ilyen beteges a gyermekük, és annak megfelelő kezelést is kapnak. Ennél mélyebben engem nem érdekel a téma, és elhittem a szavukat, nem álltam neki kétségbevonni, ellenőrizgetni, bizonygatni az ellenkezőjét annak, amiben ők a kompetensek, amivel ők élnek együtt.
2012. júl. 24. 23:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!