Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet megértetni az...

Hogy lehet megértetni az emberekkel, hogy nem az számít, hogy milyen nemű a család újabb tagja, nem kell sajnálni ha egy nemű gyerekei vannak egy párnak?

Figyelt kérdés

Amikor a 2. lányunk megszületett,mindenki azzal jött,hogy : nem baj,majd a következő hátha fiú lesz. A harmadikat vártuk,mindenki azzal jött,hogy: biztos fiú,hátha fiú!

Most a 4. -et várjuk és 3 egy nemű lány után mi nem várunk fiúra,biztosak vagyunk abban,hogy Ő is lány... Előre ideges vagyok a gondolattól,hogy mi lesz ha kitudódik,hogy megint babát várunk,és megint jönnek majd a "hátha fiú" dumával!

Miért nem értik meg az emberek,hogy az egynemű gyermekek szülei is boldogok a gyerekeikkel ??

Sokszor fordult elő,hogy ismeretlen emberek rákérdeztek,hogy a kicsi fiú,ugye?

Nem,mind a 3 lány-erre padlót fogtak. Miért meglepő ez?Miért kell megdöbbenni ilyenkor?

2012. júl. 21. 14:15
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Az én férjem kínai, és itt alapvetően egy gyerek lehet, de mivel én nem vagyok kínai, ezért nekünk lehet több is, amennyiben magyar állampolgárok (kínai állampolgár csak egy lehetne, a többinek amúgy is magyarnak kéne lennie). Anyósom jól kiszámolta mindenféle módszerrel, hogy fiú lesz, anyám is kiszámolta, egy nőgyógyász is, hogy fiú. Anyósom közölte, hogy ha a linea negra felér a szegycsontig, akkor fiú, valamint, ha nem hányok, illetve édeset/savanyút kívánok, akkor fiúcska. Eddig két uh-n (16 és 18) is hetven százalék fölé mondták, hogy kislány lesz, már megvan a neve is. Ennek ellenére anyósom még mindig mondja, hogy "még nem biztos, hogy tényleg lány", apósom meg mindig letolja, hogy hagyjad már, még úgy is lehet egy csomó kisfiú a családban, és ha az első lány, akkor mi van? :D Marha aranyosak, de én már kezdek aggódni, hogy mi lesz, ha az összes lány lesz? Már finoman próbáltam rákérdezni anyósnál, de csak mosolygott és elviccelte a dolgot, gondolom azért ő még bízik a fiúban. Egyébként az ő családjukban (ami meglehetősen kiterjedt: apósék 4-en, anyósék 4-en vannak tesók) az összes uncsitesó lány, csak a párom fiú, sőt, két lánynak is lánya született, szóval nagy a nyomás. :)

De ahogy az egyik előző hozzászóló is mondta, az az igazi férfi, aki lányt tud csinálni, ehhez hozzáteszem még, hogy fel is tudja nevelni (erre apám azt mondaná, hogy a nagy művészet nem a lányok vetkőztetése, hanem az öltöztetése). :)

Lelkészünknek, aki összeadott minket hat lánya van, a legkisebb volt fiú, de 19 évesen meghalt agyvelőgyulladásban szegénykém. Nagyon sajnáltuk. Barátnőmék 7-en vannak lánytestvérek, a 8. kisfiú, de nem azért, mert fiút akartak, hanem mert "így sikerült".

Tudod mit? Szerintem röhögj rajtuk egy jót! Én tuti könnyesre kacagnám magam az arcukon, amikor megtudják, hogy 4 lányotok van, illetve hogy a 4. is lány. Hozzá lehet tenni, hogy GIRL POWER!!! :D

Nem fogják soha megérteni azok, akiknek csak egy gyerekük van, vagy mondjuk kettő és kétneműek. Ne is próbáld megértetni velük. Én se fogom ötmilliószor elmagyarázni anyósnak, hogy nem baj ha az ötödik is kislány, attól még a mi gyerekünk és az ő unokája is. :)

Szép babavárást nektek!

2012. júl. 21. 16:36
 22/37 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem mindenki magából indul ki.... Azért sápítoznak, mert a többség külön nemű gyerekre vágyik és azt gondolják, hogy ezzel mindenki így van!!!! Szerintem próbálj velük nem foglalkozni és mondd meg akármennyire is hihetetlen TI ugyanúgy örültök ha lány, ha fiú lesz!!!! Gondtalan babavárást és sok boldogságot a szép nagy családhoz! :)
2012. júl. 21. 16:43
 23/37 A kérdező kommentje:

Annyira aranyosak vagytok!! Nagyon köszönöm Nektek!!! :-)

A babát váróknak Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

2012. júl. 21. 17:18
 24/37 anonim ***** válasza:
én nagyon kíváncsi vagyok, hogy a 4. baba is kislány lesz e kérdező!megírod majd? :)
2012. júl. 23. 15:46
 25/37 A kérdező kommentje:
Ha nem felejtem,megírom!! Bár lemegy most kivételesen a savanyú ubi (napi 1 üveggel) is- a terhességek előtt imádtam,az első terhességnél sokat ettem,utána megundorodtam tőle- de tuti lány lesz,a Párom családfáját hozzá adva a mi 3 egyneműnkhöz :-)
2012. júl. 23. 15:59
 26/37 anonim ***** válasza:
Hú, nagyon kíváncsi vagyok Rátok, hogy mi lesz, ne felejts majd el jelentkezni!:-)Ha nem valami genetikai összeférhetetlenség miatt mondtad, hogy nem lehet nálatok fiú, akkor simán belefér, és szívből kívánom, hogy így legyen!:-)A népi hiedelmek sajnos semmit nem jelentenek, nekem 4 egyforma, probléma és kívánósság-mentes terhességből született a 3 fiú+ 1 kislány. A sógornőmék 3-an vannak lányok, mindegyik családban fiú-lány párok születtek, a közelben lakik egy család, ahol 3 fiú nőtt fel, az unokák eddig 2 kislány, 1 fiú. Szóval nem jelent semmit, hogy a családban mi volt, tök a véletlenen múlik:-)Mikor derül ki kb, hogy ki érkezik? Nagyon szurkolok Nektek!:-)
2012. júl. 23. 18:52
 27/37 A kérdező kommentje:

A Párom családja elég egynemű- vagy is az apjának csak fiú testvérei vannak (6-an lettek volna,1 csecsemő volt amikor meghalt,2 a háború áldozatává vált). A Párom egyik apai nagybátyjának csak fiai,a másiknak csak lányai vannak,s bár ahol csak fiúk vannak,ott van vegyesen is gyerek,de nálunk erre szerintem semmi esély 3 lány után... Plusz a valószínűsített peteérés előtt pár nappal voltunk együtt- az utolsó szülés után nem rendeződött még a mensim. Harmadjára direktben fiúra pályáztunk,csak a peteéréskor,illetve utána voltunk úgy együtt,hogy abból baba legyen,és mégis kislány lett. Tehát nem látok fiúra esélyt- no nem bánom,imádom a lányokat :-)

Hú,hogy mikor derül ki? Attól függ,hogy mikor milyen gatyó lesz a dokin- lehet még csütörtökön megsaccolja,akkor megyek 12. heti uh-ra,lehet csak szeptember első felében tudjuk meg-akkor megyek 18. heti uh-ra,lehet csak szüléskor derül ki,ahogy a 2. lányunknál is volt...

Igyekszem nem elfelejteni megírni ha látunk valamit akár melyik uh-n! De legkésőbb februárban :-)

Köszönöm Mindenki válaszát!!! Nagyon aranyosak vagytok!!:-)

2012. júl. 23. 19:39
 28/37 anonim ***** válasza:

Mennyi sorstars :) Jo,hogy ide talaltam. De az tenyleg nagyon durva amit a 4-es valaszolo anyosa produkalt,no comment...

Mi most varjuk a masodik fiunkat. Mindenki sapitozik,hogy "nem baj majd a harmadik lany lesz".Olyan beszolast is kaptunk,hogy "az 1 fiu,1 lany a tokeletes csalad modell" Az en szuleim mar akkor megmondtak,hogy fiu lesz a kisteso mikor bejelentettuk,hogy terhes vagyok. O rajtuk kivul mindenki a ferjem fonoketol elkezdve az utolso Mari neniig mindenki mondta,hogy lany lesz a tuneteim alapjan (nagyon rosszul voltam foleg az elso trimeszterbe).

Nem lett igazuk es abszolut nem banjuk,hogy fiu lesz megint. Ferjem kifejezetten buszke magara,hogy mar ket fiut tudott csinalni :D

Bevallom most en is nagyon kislanyra vagytam de mikor eloszor megmondtak ,hogy fiu (20 hetes uh-on) egy percig se ereztem csalodottsagot sot nagyon orultem, oromombe egybol vettem neki egy kek rudgalozot,felhivtam az osszes baratnomet,ferjemet,szuleimet mindenkinek eldicsekedtem a hirrel.

Tenyleg az a lenyeg,hogy egezseges legyen.Szomoru,hogy ezt sokan nem igy gondoljak.

Nalunk a csaladba amugy lany uralom van. Mi 4-en vagyunk lanyok es 1 fiu testverunk van. A ferjemnek 3 huga van. Ugyhogy most mi potoljuk a fiu tarsadalmat :D

2012. júl. 24. 06:12
 29/37 anonim ***** válasza:

Ja meg a Kerdezonek akartam irni:

Most a masodik fiunk nekunk is peteeres elott 2-3 nappal fogant (direkt igy idozitettuk lany remenyebe). Megis fiu lesz :)

A baratnom kislanya meg peteereskor fogant,szoval kitudja meg nalatok is mi lesz a pocaklako.:)

Meg azt is kihagytam,hogy mi is tervezunk 3.babat (igaz nem mostanaba) ferjem 4.-et is szeretne. De ezt mar a jegyessegunk elott is igy beszeltuk meg mikor meg nem tudtuk milyen nemu gyermekeink lesznek.

2012. júl. 24. 06:18
 30/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked is hogy válaszoltál!! :-)

Boldog babavárást és egészséges kisbabát Neked!!! :-D

2012. júl. 25. 07:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!