Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet megértetni az...

Hogy lehet megértetni az emberekkel, hogy nem az számít, hogy milyen nemű a család újabb tagja, nem kell sajnálni ha egy nemű gyerekei vannak egy párnak?

Figyelt kérdés

Amikor a 2. lányunk megszületett,mindenki azzal jött,hogy : nem baj,majd a következő hátha fiú lesz. A harmadikat vártuk,mindenki azzal jött,hogy: biztos fiú,hátha fiú!

Most a 4. -et várjuk és 3 egy nemű lány után mi nem várunk fiúra,biztosak vagyunk abban,hogy Ő is lány... Előre ideges vagyok a gondolattól,hogy mi lesz ha kitudódik,hogy megint babát várunk,és megint jönnek majd a "hátha fiú" dumával!

Miért nem értik meg az emberek,hogy az egynemű gyermekek szülei is boldogok a gyerekeikkel ??

Sokszor fordult elő,hogy ismeretlen emberek rákérdeztek,hogy a kicsi fiú,ugye?

Nem,mind a 3 lány-erre padlót fogtak. Miért meglepő ez?Miért kell megdöbbenni ilyenkor?

2012. júl. 21. 14:15
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudod megértetni, de ne is próbálkozz. Ha mélyen magadba nézel, talán titkon Te is reméled, hogy mégis fiú lesz, én is így voltam ezzel 3 fiunk született, a harmadiknak szinte csak a férjem és én, meg a tesói örültek, vadidegenek érezték feltétlen szükségét annak, hogy hangot adjanak a véleményüknek, persze nem pozitívan, volt aki sajnálkozott, volt aki humorizált. Én akkor is a legnagyobb szeretettel vártam Őt, mert mi 3 gyereket szerettünk volna a kezdetektől, hát így sikerült:-)Aztán fogamzásgátló mellett-antibiotikum szedése miatt hatástalan lett a védelem, menzez előtt nem használtunk csak gumit-teherbe estem. Végig az első időben kb 10 nappal kisebb volt az embrió, a számított koránál. Megtartottuk. Anyós nagyon kedvesen,hogy végig kisfiú neveket mondott, hogy melyik tetszik, válasszunk. Kislány lett.:-)))Én a kezdetektől tudatosan kisfiúra készültem, csak a vége felé tudták biztosan mondani, hogy mégis lány:-)Végtelen nyugalom van bennem azóta, valahogy az a fura hiányérzet egy csapásra eltűnt, a fiaimat is mintha jobban tudnám szeretni, a srácok rajonganak a legkisebbért, mindenkinek végtelenül büszkén mondják, hogy ő bizony kislány, a férjem is nagyon büszke magára:-)A világnak meg soha nem tudnám bebizonyítani, hogy nem azért lett 4 , hogy legyen lányunk is, de már nem is akarom.
2012. júl. 21. 14:59
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Most kicsit sírdogálok, talán a hormonok miatt-érzékenyebb vagyok:-) Magamnak sem merem bevallani, de ahogy mondod, hiányérzet van bennem....mióta az eszem tudom vágyom egy fiúra, mikor a hugom született már azt is fiúnak vártam. Hát nem tudom, majd meglátjuk....
2012. júl. 21. 15:10
 13/37 anonim ***** válasza:
74%

Nekem 2 fiam van és a pocaklakó neme még ismeretlen.

A 2.fiamnak is határtalanul örültem!Páran jöttek a kislány dumával..

3-4gyereket szeretnénk a férjemmel,kezdetektől fogva.Nemtől függetlenül.

Engem is "lefognak sajnálni",ha fiú lesz meg jönnek az idióta vigasztaló szavaikkal...Én már valahogy fel sem veszem,csak mosolygok rajtuk.

Szerintem mindenki,aki már édesanya vagy kismama érti annak a közhelynek a jelentőségét: mindegy,csak egészséges legyen!

Na,én pontosan így érzek!Csak ez számít!

Persze,ha kislányom születne biztosan nagyon örülnénk hiszen ezt még nem élhettük át.

Jó babavárást kedves kérdező!

2012. júl. 21. 15:21
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
4-esnek:ha ilyet mondana az anyósom,többet egyik unokáját sem láthatná.És ezt a szemébe is megmondanám,kerek-perec.
2012. júl. 21. 15:24
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Á, ne törődj velük, undorító ez a hozzáállás. Nekem van ismerősöm, akinek 2 fia van, és harmadikra is fiút akar. És olyan is aki kijelentette hogy ő csak lányokat szeretne, neki nem kell fiú.
2012. júl. 21. 15:35
 16/37 A kérdező kommentje:

Nekünk a családdal nincs gond,Ők nem szánakoztak soha,Ők szeretettel fogadták a 3. kislányt is! Egyedül a Párom Mamája mondta néha,hogy hátha fiú lesz,de Rá nem haragudtam ezért.

Ismeretlen emberek képesek ledöbbenni,megszólni,megjegyzést tenni.

Az is biztos,ha az családomból-legyen az anyós,vagy testvér- olyat mondott volna,mint amilyet a 4. Válaszadó anyósa... hát,garantáltan leshetné a kulcslyukon is,mikor megyek a gyerekekkel,de az ajtómon is hiába kopogtatna! Mekkora egy tuskó!!- már megbocsáss,de ez tényleg az volt!

Valahol tényleg szeretnék egy kisfiút,igaz,de nálunk lehetetlen hogy fiút hordjak ki. Ez van,szóval bár még az első trimeszterben vagyok,de tudom,hogy kislány,és nem bánom,nem agyalok a "mi lenne ha"-n,és nem sopánkodom,örülök,hogy még egy családtaggal bővülünk :-) De baromi zavaró volt amikor a 3. kislányt vártuk is,sőt,amikor a 2. lány lett,a megjegyzések,a "sebaj" mondatok.

Én is láttam már 4 lányos familiát,és egyből az jutott az eszembe,hogy vajon mennyire volt nehéz a névválasztás?

Rajtunk már a 3. lány neve is kifogott :-)

2012. júl. 21. 15:47
 17/37 anonim ***** válasza:

Tőlem egyszer egy néni megkérdezte a boltban, hogy fiú lesz-e vagy lány a pocakomban lévő baba. Elmondtam neki, hogy kislányt várunk, ő pedig azt felelte, hogy:

"jaj szegény, nem baj, a következő biztos fiú lesz!"

Túl aranyos néni volt ahhoz, hogy ezt zokon vegyem, de elég hitetlenül fogadta, amikor azt mondtam, hogy nekünk mindegy a neme. :)

2012. júl. 21. 15:52
 18/37 anonim ***** válasza:

4. vagyok

Nekünk a gyerek orvosunknak (gyerek és belgyógyász házaspár) 5 lánya van:-) Már van unoka is az is lány:-)

Azt gondolom -elég sok kutató munkát fektettem bele- hogy elég tudatlan aki azt gondolja lehet befolyásolni, milyen nemű legyen....talán egy a Jónás módszer, majd kiderül mert én tuti Jónás napon lettem terhes és ami érdekes hogy ez mensi után 2 nappal volt, pedig szabályos ciklusaim vannak, pár nap múlva még a beágyazódási pár csepp vér is megvolt akkor már tudtam terhes vagyok:-) Hát majd kiderül ez a Jónás tud-e valamit:-))))

2012. júl. 21. 16:04
 19/37 A kérdező kommentje:

Akár bejön a Jónás,akár nem,én csak Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

és csak anyósmentes napokat kívánok Neked!!

2012. júl. 21. 16:25
 20/37 anonim ***** válasza:

Köszi szépen:-)

Boldog babavárást és egészséget kívánok Nektek!

2012. júl. 21. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!