Hogy lehet megértetni az emberekkel, hogy nem az számít, hogy milyen nemű a család újabb tagja, nem kell sajnálni ha egy nemű gyerekei vannak egy párnak?
Amikor a 2. lányunk megszületett,mindenki azzal jött,hogy : nem baj,majd a következő hátha fiú lesz. A harmadikat vártuk,mindenki azzal jött,hogy: biztos fiú,hátha fiú!
Most a 4. -et várjuk és 3 egy nemű lány után mi nem várunk fiúra,biztosak vagyunk abban,hogy Ő is lány... Előre ideges vagyok a gondolattól,hogy mi lesz ha kitudódik,hogy megint babát várunk,és megint jönnek majd a "hátha fiú" dumával!
Miért nem értik meg az emberek,hogy az egynemű gyermekek szülei is boldogok a gyerekeikkel ??
Sokszor fordult elő,hogy ismeretlen emberek rákérdeztek,hogy a kicsi fiú,ugye?
Nem,mind a 3 lány-erre padlót fogtak. Miért meglepő ez?Miért kell megdöbbenni ilyenkor?
Szia!
Van két ismerősöm is, ahol direkt azért vállalták be a 3-4. gyereket HÁTHA más nemű lesz. Hát nem az lett.
Az egyik anyuka akkor azt mondta, h tulajdonképpen még jól is jártak, hiszen a nagyobbakról van ruha, cipő minden, nem kell másféle dolgokat venni.
Ja és a családi boldogság nem a gyerekek nemétől függ, szerintem.
:D Nem tudom...érdekes...
Tényleg van ez a jelenség...
A párom családjában összesen 8 első unokatestvér van (a párom a legnagyobb), ő az egyedüli fiú. Mindenki örök kedvence:)) Olyan családok is vannak ahol kettő, olyan is ahol 3 lány van, nekem még nem jutott eszembe sajnálni őket :D
Egyszer azt mondta az egyik tanárom az egyetemen, hogy az az igazi férfi aki lányt tud csinálni :D Neki 5 lánya volt :D
Én is mindig megkapom a bunkó dumákat. Két fiú van, és szoktak ilyeneket mondani, hogy "legalább az egyik lehetett volna, lány, nem?", meg vigasztalólag: "majd jön még kislány is!" Pedig olyan szépek és csodálatosak a fiaim, el nem cserélném őket!
Harmadik babánknak még nem tudni a nemét, de ha jönnek a dumák, ami arra utal, hogy a hátha lány lesz, stb., majd azt fogom mondani, hogy aki nem örül az újabb fiúnak, az nem is dajkálhatja később sem!!!!
Meg azt is szoktam mondani, hogy eleve három gyermeket terveztünk a férjemmel, azért lesz harmadik, és nem azért, mert hátha a megfelelő nemű lesz (magyarul amit a retyerutya meg az utca embere "elvár").
4-es, én tutkó megtéptem volna az anyósomat, még jó h azt nem mondta, h "természetes szelekció volt a vetélésed, mert csak a fiúk a jók!"
Nehogymár most is tőle tarts!!!!!! És mi lesz ha lány lesz, na? Ugyanolyan értékes mint egy fiú!!! Nem a 17. században vagyunk!!!!!!
Szörnyű ez a hozzáállás! Mi vidékiek vagyunk, mégsem kapok ilyen megjegyzéseket a családtól, ha a kistestvérről beszélünk. A nagy lány, rajtam kívül mindenki lányt "akart", még nagypapám is :-) Persze kérdezgették meg beszélgettünk róla, de nem úgy hogy egy fiú jobb lenne.
Én szeretném megtapasztalni, milyen fiús anyukának lenni, de nem ezért fogunk még egy gyereket vállalni. És nem is fogunk próbálkozni 3.-4. gyerekkel, ha a második is lány lesz.
Gratulálok a gyerekekhez, sok boldogságot hozzájuk :-)))) Ne foglalkozz másokkal.
Hihetetlen számomra hogy milyen emberek vannak!
Van egy nővérem és 2húgom...én is lány vagyok természetesen, nem azért lettünk 4-en mert anyáék vagy a nagyszülők fiút akartak, hanem egyszerűen csak gyereket, akit tisztességben felnevelnek a nemünk csak másodlagos volt..a poén h nővéremnek van már egy kislánya 1éves, én most vagyok 18hetes és nálunk is úgy néz ki h kiscsaj:D, de mi inkább csak mosolygunk h ebben a családban nő uralom van:), én külön imádom h lány tesóim vannak biztos jó egy öcs, vagy egy bátyus, de nem hinném h ezen keseregni kellene, meg sajnálni minket h nem jön a fiú...a lényeg h babánk lesz és h egészséges legyen!!!
4-es:ezek után én egy ideig biztos nem szolnék anyóshoz!
Kérdező:6(!!)évig vártam a babára.Lombikkal lettek ikreim végül.18.héten tudtuk meg a nemüket.Kislány mindkettő.Nekem eszembe se jutott,hogy milyen neműek legyenek.Aztán jöttek a szánakozó pillantások,akik már régebbről ismertek engem,hogy sajnálnak/gyerekkoromban mindig fiút szerettem volna/,majd talán a következő fiú lesz stb.Nagyon ideges lettem.6 év után meg se fordult a fejemben az,hogy milyen neműek lesznek.Mikor a fejemhez vágták ezeket a szánakozó mondatokat,jól odamondtam a magamét.
4. vagyok
Még azt is mondta az anyósom, hogy az ő igazi unokája az a kisfiú lesz azt vihetik bármikor hozzá, ott is hagyhatják, a kislány meg menjen a másik nagymamához...és ez egy nem falusi parasztasszony hanem két diplomás tanár...hát igen, ilyen emberek is vannak. Annyira összevesztem vele, hogy ordítozva kidobott a házából, azóta ő próbál jópofizni de én csak kimérten amennyit muszáj annyit beszélek vele. De már most megmondtam a férjemnek, hogy mondja meg a "kedves" édesanyjának, hogy egy megjegyzés és bármilyen nemű lesz a baba garantálom, hogy egyik unokáját sem látja többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!