Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzó kismamák! Éreztek...

Dohányzó kismamák! Éreztek bűntudatot a cigaretta miatt vagy nem?!

Figyelt kérdés
Csak érdekelne,és tényleg nem provokáció hogy azok a terhes nők akik cigiznek,éreznek bűntudatot vagy tényleg úgy gondolják h ez normális dolog?!

2012. júl. 19. 17:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja csak a dohányzás egy függés, az evés az nem. Nem tudom, te miből gondolod, hogy kinél vagy jobb anya. Én csak valamilyen szinten megvédtem őket, mert lelkileg elég nehéz nekik, de van olyan erős függőség, hogy teljesen nem tudja lerakni, de mégis a sárga földig szÍdják őket. De ha valaki a saját hibájából hÍzik, veszélyeztetve a gyereket, azt mindenki megérti és sajnálja.
2012. júl. 19. 19:48
 22/28 anonim ***** válasza:

Én 5 hetesen tudtam meg,hogy baba lesz!Uátna kb háromszor elszívtam egy fél szálat és a hatalmas lelkiismeret furdalás miatt eldobtam...leültem és elkezdtem gondolkodni..te jó ég mit is csinálok,hisz annyira szerettem volna ezt a babát akkor mégis mi a francot művelek?!Hiába bújtam el otthon,csak saját magamnak ártottam és a picinek...így elhagytam a cigit...8 év után és napi 1 másfél doboz arany Davidoffot szívtam,szóval nem gyenge cigit!Nem vádaskodom,nem bántok senkit,de nem értem,hogy miért idegeskedtek miután nem cigiztek?!Én nekem nem hiányzik,hisz tudom,hogy miért teszem!Sok sikert annak a kismamának aki most próbálkozik a lerakással!!!

7 hkm

2012. júl. 19. 20:12
 23/28 anonim ***** válasza:
Mondja mar meg nekem vki,h miert kell lepontozni mkit? De mkit...aki leszokott azt is,meg aki nem azt is...
2012. júl. 19. 20:31
 24/28 anonim ***** válasza:
73%
Első, elárulom neked a legelején okoz a dohányzás a legtöbb kárt, mivel akkor alakulnak ki a babád létfontosságú szervei, plussz épp a placenta, ami akkor még nincs az szűr meg mindent.
2012. júl. 19. 20:35
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Én szerencsére soha nem dohányoztam, de abban biztos vagyok hogy az sem lehet jó az anya szervezetének ha egyik napról a másikra leteszi, de szerintem fokozatosan nem árt leszokni. Viszont láttam egy fiatal lányt aki kenguruban vitte a pár hónapos kisbabáját és a baba feje 3centire volt kb a szájától és úgy cigizett..... Na az ilyet szájbaverném... 30hkm
2012. júl. 19. 22:25
 26/28 A kérdező kommentje:

Hát igen,ahogy az egyik válaszoló is írta,tudom miért kell letennem a cigit és ez segít,nekem is segített.

Most hogy 2 éves a gyerekem,még most is bűntudatom van hogy rágyújtok mások előtt mert tudom h rossz szokás de szeretek cigizni sajnos.

Viszont eddig nem tudtam elképzelni hogy létezik olyan hogy bűntudat nélküli dohányzás terhesség alatt:(

2012. júl. 19. 22:41
 27/28 anonim ***** válasza:
Igen érzek minden elszívott szálnál. Nem egyszer próbáltam letenni, de nem ment. 4 éve le kellett volna szoknom 2 egészségügyi dolog miatt akkor se és azóta se sikerült.Nem bírom elviselni az elvonási tüneteket.Próbálkoztam mindennel, még azzal is ,hogy végigalszok majd a napot és jobb lesz....
2012. júl. 20. 08:59
 28/28 anonim ***** válasza:

Hát én 4,5 hetesen tettem le amint megtudtam,hogy terhes vagyok. Tényleg egyet sem szivtam onnantól, pedig elötte 112-13 szálat szivtam egy nap. De mondjuk én nagyon hamar rosszul voltam tőle, kb ez volt az első gyanús jel...

De én sem itélem el a dohányzó kismamákat, azért ez szenvedélybetegség, a szorongás meg amit a kérdező ir hogy mese habbal, nem az.

Méregnek méreg, de nem 100% hogy baja lesz a babának. Mindenesetre én nem merném kockáztatni a babáma egészségét ezzel, mintahogy azzal sem teszem,hogy nem szedek allergia gyógyszereket, pedig idén mióta terhes vagyok, 2X olyan erősek az allergén tüneteim mint elötte. Viszont eddig 3szor is vettem be algopyrint, amikor majd széthasadt a fejem. A paracetamolra allergiás vagyok, igy a kórházban mondták,mikor 3 napra bent voltam,hogy algopirint szedhetek csak.

Mindenki döntse el maga, mi az, amiben hisz vagy nem hisz ilyen szempontból, hogy mi árt vagy nem.

2012. júl. 20. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!