Dohányzó kismamák! Éreztek bűntudatot a cigaretta miatt vagy nem?!
Szia!
Ez a kérdés buta ne haragudj. Szerintem minden terhes nő,aki cigizik érez vmilyen bűntudatot....Ha tényleg akart azt a babát...Az más kérdés, ha nem, nem is érdekli a terhessége...(mert sajnos ilyen is van).
Én bár nem cigizek, megírom őszintén nem köpködök a cigiző kismamákra, mert tudom, hogy 90%-uk hatalmas erőfeszítések közepette próbálja csökkenteni az adagját a baba miatt. Az meg hogy "Amikor megtudtam rögtön le is tettem..." igaz lehet, akkor ha előtte nem napi 1-2 dobozzal szívott!!
Sajnos én még most is cigizek:( Tudom h mos majd jönnek hogy"ártok a babának megy ilyenek" de sajna nem sikerült leraknom a cigit! Igen érzek büntudatot h nem vok olyan erős jellem h lerakjam! Tudom h nem normális és nem is védekezés képpen írom de az érdekes h tudja a védőnő is és a doki is h cigizek mégse mondták egyszer se h rakjam le!
38hkm
Középiskolában volt egy tanárnőm, aki végigdohányozta a terhességet, nyilvánosan, mindenki előtt, és még hangoztatta is, hogy ő nem tud leszokni, és az orvosa szerint nem árt...
Ez mondjuk gáz szerintem... Ok, elhiszem, hogy ő nem tudott leszokni... de kamaszlányoknak ilyen példát mutatni, és még "hirdetni" is... Szóval a helyében inkább csináltam volna titokban....
nem buta a kérdés!
Érdekelt hogy az aki szívja érez-e szégyent és bűntudatot vagy nem.
A minap voltam 2 évesemmel sztk-ba és és egy nagypocakos anyuka egymás után szívott el 2 cigit a rendelő mellett és akkor tudatosult bennem hogy talán tényleg van aki nem érez emiatt bűntudatot...
Én cigiztem terhesség előtt napi 1 dobozzal és tényleg letettem ahogy kijöttem a nőgyógyásztól h terhes vagyok!
Én 17 hetes voltam,amikor végleg sikerült rekanom a cigit,előtte is max napi 1-2 szálat szívtam ill.volt,hogy 3-4 napig is kibirtam cigi nélkül.Nagyon nehéz volt,mert a terhességem előtt napi egy dobozzal szívtam el,viszont nagyon erős bűntudatom volt.Szégyeltem magam,hogy nem vagyok képes lemondani a cigiről a babám érdekében,így végült sikerült lerakni.Mostmár nem annyira hiányzik,csak néha jut eszembe,hogy milyen jó lenne rágyújtani,de persze eszem ágában sincs megtenni.Remélem,hogy később a terhesség,szoptatás után is képes leszek megállni,hogy újra rágyújtsak.
22hkm
Azért az szögezzük le hogy a dohányzás árt!Mindenkinek de főleg a kismamáknak!
Az hogy az orvos ajánlotta hogy fokozatosan kell letenni a sokk miatt vagy mi miatt az pedig mese habbal:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!