Dohányzó kismamák! Éreztek bűntudatot a cigaretta miatt vagy nem?!
..és tényleg nem provokáció, mi, a kérdés?....
Nekem volt eg középiskolai tanárom, vagy 30 év után szokott le a cigiről, láncdohányos volt...Na, onnantól kezdve minden dohányos sz.r ember votl a szemében..... Ez tipikus emberi vonás. A dohányzás rossz igen, soha, ismétlem soha egyetlenegy szál cigit nem szívtam el, 2 gyerekem van. Csak belegondoltam, h én pl. nagyon szeretem az édességet, ülve-állva, ét , tej, nekem tökmindegy meg tudom enni...Szinte minden nap tudnék valami kis édességet enni...Amikor terhesség alatt meg kellett húznia határt csokievésben , azt hittem itt a vég, 3 naponta 1 Balaton-szelet, na köszi. (Azt is gyorsan hozzáírom, h nem voltam kövér kismama, a cukrom is rendben volt, csak doki nem akarta h tényleg bálna legyen belőlem)....szóval nagyon nehéz volt, és amikor el-elcsábultam jött a lelkiismeretfurdalás...Tudom a csoki nem cigi, hiszen tulképp nem ártottam vele, de a mechanizmus hasonló.
1. vagyok, és nem a sokk miatt...
Ilyet nem írtam. Azt sem, hogy orvos ajánlotta volna.
Akárhogy is nézzük, a nikotin egy drog, és az elhagyása megvonási tünetekkel jár. Kinél milyen tünetekkel... írtam egyszer erről egy tanulmányt, nagyon változó tünetek lehetnek. A terhesség pedig eleve egy hormonálisan instabil állapot, ami még érzékenyebbé teszi az embert az elvonási tünetekre.
Ezért bizonyos embereknél (nem mindenkinél) igenis szerencsésebb fokozatosan csökkenteni a mennyiséget.
Én is dohányzom már,és tényleg nem provokáció,ha az lenne más lenne a stílusom hidd el!
Szerintetek akkor lehet erősebb a nikotin utáni vágy mint a szégyenérzet vagy a tudat hogy mérgezzük a babánkat?!
Nahátakkor :D :6. héten tettem le a cigit(napi 9 szál), mivel leraktam zabáltam és 35 kg-ot híztam-12 kg-os 15 hónapos makk egészséges kislányom van :).
Sógornőm:egyből lerakta, 9 kg-ot hízott, a gyereknek nem nem nőlt össze a hasfala, amennyit "zabált" abból már arra nem futotta.
Rokon:nem cigizett soha, nem evett, koraszülött .... kislánya született.
NO COM...
Ja és éreztem bűntudatott, de 100 x jobb anya vagyok, mint az aki nature anyuci, csak otthon hüly@, tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!