Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzó kismamák! Éreztek...

Dohányzó kismamák! Éreztek bűntudatot a cigaretta miatt vagy nem?!

Figyelt kérdés
Csak érdekelne,és tényleg nem provokáció hogy azok a terhes nők akik cigiznek,éreznek bűntudatot vagy tényleg úgy gondolják h ez normális dolog?!

2012. júl. 19. 17:53
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Ok,lányok,de például szívtátok utcán nagy hassal,vagy terhesgondozás előtt az sztk előtt akár?
2012. júl. 19. 18:13
 12/28 anonim ***** válasza:
42%

..és tényleg nem provokáció, mi, a kérdés?....

Nekem volt eg középiskolai tanárom, vagy 30 év után szokott le a cigiről, láncdohányos volt...Na, onnantól kezdve minden dohányos sz.r ember votl a szemében..... Ez tipikus emberi vonás. A dohányzás rossz igen, soha, ismétlem soha egyetlenegy szál cigit nem szívtam el, 2 gyerekem van. Csak belegondoltam, h én pl. nagyon szeretem az édességet, ülve-állva, ét , tej, nekem tökmindegy meg tudom enni...Szinte minden nap tudnék valami kis édességet enni...Amikor terhesség alatt meg kellett húznia határt csokievésben , azt hittem itt a vég, 3 naponta 1 Balaton-szelet, na köszi. (Azt is gyorsan hozzáírom, h nem voltam kövér kismama, a cukrom is rendben volt, csak doki nem akarta h tényleg bálna legyen belőlem)....szóval nagyon nehéz volt, és amikor el-elcsábultam jött a lelkiismeretfurdalás...Tudom a csoki nem cigi, hiszen tulképp nem ártottam vele, de a mechanizmus hasonló.

2012. júl. 19. 18:17
 13/28 anonim ***** válasza:
50%

1. vagyok, és nem a sokk miatt...

Ilyet nem írtam. Azt sem, hogy orvos ajánlotta volna.

Akárhogy is nézzük, a nikotin egy drog, és az elhagyása megvonási tünetekkel jár. Kinél milyen tünetekkel... írtam egyszer erről egy tanulmányt, nagyon változó tünetek lehetnek. A terhesség pedig eleve egy hormonálisan instabil állapot, ami még érzékenyebbé teszi az embert az elvonási tünetekre.

Ezért bizonyos embereknél (nem mindenkinél) igenis szerencsésebb fokozatosan csökkenteni a mennyiséget.

2012. júl. 19. 18:19
 14/28 A kérdező kommentje:

Én is dohányzom már,és tényleg nem provokáció,ha az lenne más lenne a stílusom hidd el!

Szerintetek akkor lehet erősebb a nikotin utáni vágy mint a szégyenérzet vagy a tudat hogy mérgezzük a babánkat?!

2012. júl. 19. 18:22
 15/28 anonim ***** válasza:
10%
Van bűntudat, de ilyenkor mindig van valaki, aki szerint nem olyan káros és sokan hallgatnak rájuk, hogy kicsit elnyomják magukban a rossz érzést. Viszont millió más dolog is van, vannak nők akik 2 pofára zabálnak, ami megint csak káros a babára, főleg, ha 30 kilókat hÍznak. Nekik miért nem kell szégyellniük magukat, amikor még károsabb lehet a magzatra?
2012. júl. 19. 18:26
 16/28 anonim ***** válasza:
71%
A 30 kilós hízást úgy hívják, hogy toxémia... és nem kell hozzá két pofára zabálni, sajnos. Volt benne részem... heti 7 kiló hízás, szigorú diéta mellett...
2012. júl. 19. 18:30
 17/28 anonim ***** válasza:
60%
Pcos beteg voltam amikor teherbe estem,egyszeruen nem jott meg.. Igy eleg keson is derult ki h terhes vagyok. Ugy a 7.-8.het kornyeken. Addig intenziven cigiztem enis,majd egyik naprol a masikra atvaltott a szervezetem es rosszul vtam minden egyes nap... Ekkor kapisgaltam mar h kene egy t.teszt. Kiderult h az vagyok. Ez hatalnas loket volt abban h letegyem,de nem tudom,h megtudtam vna-e csinalni,ha nem lettem vna rosszul a cigitol. Minden egyes szal utan szedultem (kb 9-10. Het ) es felfordult a gyomrom. Ugyhogy egyik naprol a madikra aztmondtam h nem kell es tobbet nem kellett. Viszont a 10.hetig cigiztem es meg ettol is buntudatom volt. Mai napig rossz erzes ga visszagondolok,mostmar annyira telhetetlen a lelkiismeretfurdaladom,h ha eszembe jut arra gondolok h miert nem raktan le a terhesseg elott. En nem nezem le a kismamakat,mert tenyleg nehez es nem tudom nekem ment vna-e ha... A parom nagyon buszke ram a mai napig es ez eszmeletlen jo erzes.
2012. júl. 19. 18:31
 18/28 anonim ***** válasza:
51%
elso terhessegemnel nem tudtam 100% lerakni, nem is volt tervezett baba, ferjenl sem voltam, nehez volt elfogadni, a stressz hogy mi lesz most? egymas utan gyujtatta velem a cigiket, de csak a 14. hetig, amig meglattam ultrahangon az en kis hercegnomet, olyan gyonyoru volt, hogy elhataroztam vigyazni fogok ra. talan osszesen 10 szalat elszivtam a kovetkezo honapokban is, de sose vegig, altalaban csak ragyujtottam, aztan jott a lekiismeret-furdalas es dobtam el. sose masok elott, sose vallottam be. aztan sokaig szoptattam, amikor kozeledtunk a 2. szoptatasi ev vegehez, elkezdtem ra-ragyujtani, de csak ha kimentunk valahova a ferjemmel, sose otthon. egyszercsak azt mondtam en tobbet nem gyujtok ra...es mar egy hete nem cigiztem amikor pozitivat teszteltem. nem is kivanom, most tenyleg nem fogok, 2 honapja tortent:) szerintem jol megleszek cigi nelkul is.
2012. júl. 19. 18:31
 19/28 anonim ***** válasza:
9%
Én ismertem olyat, sokat is, aki a 2 pofára zabálás miatt hÍzott, nem azokra értettem, akik nem tehetnek róla, de például a barátnőm 40 dkg pogácsával kezdte a reggelt és hasonlóan folytatta, a végén a kocsiba nem fért be.
2012. júl. 19. 18:37
 20/28 anonim ***** válasza:
5%

Nahátakkor :D :6. héten tettem le a cigit(napi 9 szál), mivel leraktam zabáltam és 35 kg-ot híztam-12 kg-os 15 hónapos makk egészséges kislányom van :).

Sógornőm:egyből lerakta, 9 kg-ot hízott, a gyereknek nem nem nőlt össze a hasfala, amennyit "zabált" abból már arra nem futotta.

Rokon:nem cigizett soha, nem evett, koraszülött .... kislánya született.

NO COM...

Ja és éreztem bűntudatott, de 100 x jobb anya vagyok, mint az aki nature anyuci, csak otthon hüly@, tisztelet a kivételnek.

2012. júl. 19. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!